ie Irska 2024: Bambie Thug - Doomsday Blue

The Late Late Eurosong 2024 Special​

1. Bambie Thug - "Doomsday Blues"
2.Isabella Kearney - "Let Me Be the Fire"
3. Next In Line - "Love Like Us"
4.Erica-Cody - "Love Me Like I Do"
5.Ailsha - "Go Tobann"
6.JyellowL - "Judas"

Jbt onaj instrumental na kraju pesme Bambi znaci obozavam 🔥 :love: 🤟

Na prvo slusanje Ailsha izgleda kao jedini izbor, svakako nijedna od ovih pesama na prvu ne deluje kao siguran finalista, ali ono biras od nekoliko zla biras najmanje zlo, veca je sansa da Irska sa nekim takvim ludilom prodje dobro, nego sa ovim pesmičicama 100000 puta vidjenim i čutim, Irska u vecini slucaja salje jako dosadne pesme, vreme je kako da kazem da Irska "poludi" probodu se iz zimskog snaa i maloo "podivljaa", vidite da i Švedska se izjednačila sa njima, vreme je konacno narednih godina da budu posle dugo vremena opet konkurentni i da možda jure i pobedu i opet budu na TRONU, ako gledamo kompletnu istoriju i broj trijumfa zemalja..

Ailsha - Go Tobann - Ništa ni sa čim, vidim da je ona favorit ali meni pesma na prvu baš nije legla.
Bambie Thug - Doomsday Blue - Ovo mi je fino, sviđa mi se tvrđi zvuk.
Erica Cody - Love Me Like I Do - Ova mi se svidela i na prvu kada sam je čuo, najviše mi se sviđa od svih pesama iako ne verujem da će ona otići.
Isabella Kearney - Let Me Be The Fire - Ovo je samo OK.
JyellowL - Judas - Booring.
Next in Line - Love Like Us - I ovo mi je samo OK.

Slabašan izbor za Irsku kao što sam i očekivao..

Ailsha - Go Tobann - Ništa ni sa čim, vidim da je ona favorit ali meni pesma na prvu baš nije legla.
Bambie Thug - Doomsday Blue - Ovo mi je fino, sviđa mi se tvrđi zvuk.
Erica Cody - Love Me Like I Do - Ova mi se svidela i na prvu kada sam je čuo, najviše mi se sviđa od svih pesama iako ne verujem da će ona otići.
Isabella Kearney - Let Me Be The Fire - Ovo je samo OK.
JyellowL - Judas - Booring.
Next in Line - Love Like Us - I ovo mi je samo OK.

Slabašan izbor za Irsku kao što sam i očekivao..
Irska uz Češku za sada jedina zemlja koja baš deluje kao da neće videti finale...

Ceska da, ali Irska i te kako ima sansi za finale, ako izaberu dobro.
Zapravo Ceska je i imala bolji izbor, ne mogu se setiti naziva pesma, ali makar u audio verziji je bila bolja od pobednicke, ali pobednicka je haoticna i ona mi uzivo lose zvuci, da se razumemo nije to jeziva pesma ima i ritam cak, moze se i nastup odraditi smislen, ali bas deluje kao pesma koja u finale ide samo ako bude bas slabo polufinale, jedina nada za finale im je da u njihovom polufinalu nastupa manje pesama nego u drugom i da bude ocajno polufinale u kojem nastupaju, oni nemaju cak ni publiku..

Zamišljam da se u Irskoj desi ista situacija kao na Češkom izboru, da nastup i pevanje Alishe bude totalni raspad a ona opet i pored svega pobedi.

Preslušah najzad šta sve nude i ovako bih ih poredao:

Ailsha - Go Tobann
Potpuno je drugačiji utisak kad se sluša studijska verzija. Vrlo specifično i makar imamo dosta tih "čudnih" pjesama ove sezone, ova mi opet djeluje drugačije od svega drugog "čudnog" što smo čuli. Izvlači je dosta ovaj keltski zvuk. Možda bi Irska stvarno trebala probati s ovime. 7/10

Erica Cody - Love me like I do

Skroz mi je fino ovo. Jest previše sigurica, ali ne djeluje mi bez šansi čak. Zanimljiv vokal. 7/10

Bambie Thug - Doomsday Blue

Sviđa mi se što Irska napokon malo riskira. Bolji su mi ovi mistični, okultni dijelovi pjesme, sve u svemu je okej stvar ali malo previše bipolarna. 6/10

Isabella Kearney - Let me be the fire

Korektno, ali nekonkurentno. Ovo nema šta tražiti na ESC-u u obliku u kojem ga znamo. 5/10

Next in Line - Love like us

Ovo je ona sigurna Irska koja nam se smučila. 3/10

JyellowL - Judas

Joj, ne... 1/10

Od svega ponuđenog nadam se da neće poslati We Are One 2. Sve ostalo bi bio napredak za Irsku

Najpraktičniji izbor mi je Erica Cody, pesma baš ima synth vajb iz osamdesetih, dopada mi se i vokal. Ne znam koliko je u stanju da izvuče uživo, doduše, ali bih rekao da ovo može biti vrlo korektno.

Od ovih što nisam čuo, Next in Line-tipičan boy band ižvakani fazon bez poente i smisla, nešto po čemu su Irci prepoznatljivi i što me ne bi iznenadilo da ponovo pošalju. Bambie Thug - katastrofica, podvojena ličnost od pesme.

1. Ailsha 9 / 10
2. Bambie Thug 8.5 / 10
3. Isabella Kearney 8 / 10
4. JYellowL 7 / 10
5. Erica Cody 7 / 10
6. Next in Line 6.5 10

Kako je lepo videti Pokija da ocenjuje.. 😍 Milina..

Back