Dečja Pesma Evrovizije 2024

1. Portugal
2. Francuska
3. Ukrajina
4. Španija
5. Makedonija
6. Estonija
7. Poljska
8. Italija
9. Albanija
10. Kipar
11. Nemačka
12. Gruzija
13. Malta
14. San Marino
15. Holandija

Očekivao sam daleko više od Portugala.

Na osnovu čega si očekivao više? Na osnovu tuđeg utiska da je za sam vrh ili na osnovu njihove istorije učešća na Dečijoj Evroviziji, gde su, sa izuzetkom jednog 8. mesta, uvek završavali među poslednjima? :D

Miloš je u pravu, ova pesma je za Portugal premija, ne postoje na JESC i sada kada imaju najzad po prvi put pesmu za vrh te tabele, ocekivali su ljudi više, realno Portugal čak i na ESC nije sila godinama unazad, kamoli ovde, tako da meni je Portugal zapravo najveća senzacija i najprijatnije iznenadjenje, jer sam očekivao da kao i svake godine budu medju najlošijima...

Izgleda su rešili poslati najbolje izdanje do sada baš u komšijskoj Španiji...

Premijera Irske pesme sutra, Jermenija kao i uvek poslednja predstavlja pesmu.

Znači sutra izlazi Jermenska pesma ujutru, super. Kada izađe taman ću da napišem konačan ranking. Irska pesma mi se dopada, nisam je prokomentarisao ☺️

Top 5:

Portugalija
Francuska
Ukrajina
Španija
Estonija

Od 6. do 17.mesta

6. Makedonija
7. Poljska
8. Jermenija
9. Italija
10. Albanija
11. Nemačka
12. Kipar
13. San Marino
14. Gruzija
15. Irska
16. Malta
17. Holandija

Očekujem pobedu Portugala ili Francuske najrealnije.

1. 🇺🇦
2. 🇳🇱
3. 🇵🇹
4. 🇪🇸
5. 🇦🇲
6. 🇮🇪
7. 🇩🇪
8. 🇲🇰
9. 🇪🇪
10. 🇮🇩
11. 🇫🇷
12. 🇮🇹
13. 🇸🇲
14. 🇲🇹
15. 🇦🇱
16. 🇬🇪
17. 🇨🇾

Za sada ovako mada nastupi će mnogo toga promeniti. Sviđa mi se pesma Jermenije, vidi se da je Malena umešala prste po zvuku. Jedino što mu je engleski nerazgovetan u nekim momentima. Ići će Jermenija opet u TOP 5.

1. 🇪🇸
2. 🇵🇹
3. 🇦🇲
4. 🇪🇪
5. 🇳🇱
6. 🇨🇾
7. 🇩🇪
Ostalo mi se i ne rangira. Zaninljivo da mi je 🇬🇪 negde pri dnu, muzika je lepa i ima neki dizni vajb, ali previše neke drame i dranja, ali mogu da vidim da će me uživo oduševiti 🫠
🇦🇲 očekujem u top 5, moguće i pobeda, ovo ima potencijal da baš moćno deluje na sceni.

Lošiji izbor pesama kao i prošle godine. Nisu loše a nisu ni porše, za dosta pesama imam MEH utisak, kao nije loše al’ sam ostao ravnodušan, 2021. i 2022. su pesme bile odlične.

Ajde da vidim napokon kakva je ovogodisnja ponuda:

:it: Opa cupa, nije lose, bice ovo lepo otvaranje.
:ee: Jos jedan primer gde izvodjac zeli sto pre da poraste, umesto da bude dete. Ne dopada mi se ovo.
:al: Znaju li oni uopste da odaberu pesmu koja valja?
:am: Tipicna Jermenija, nije lose.
:cy: Dosadno, kandidat za zadnje mesto.
:fr: Ne bi me iznenadilo da Francuzi opet pobede.
:mk: Ne vise od 12. mesta ponovo.
:pl: Solidno, za neku zlatnu sredinu.
:ge: Dosadno, neinspirativno, da covek zaluta usred pesme.
:es: Simpaticno, bas prava decja pesmica.
:de: Takodje simpaticno, mada pri kraju malo monotono.
:nl: Nista posebno, meh.
:sm: Joj, nikako ovo. Jos jedan kandidat za zadnje mesto.
:ua: Dopada mi se ovo, pevljivo.
:pt: Solidno, mada za sad mi nije za pobedu.
:ie: Slatka pesmica, ali ne verujem da ce se proslaviti.
:mt: Meni se ovo svidja, ocekivao sam neku propast, medjutim skroz korektno.

Portugalija se meni nekako baš izdvaja i baš zvuči pobednički, mislim da ako pobedi kod žirija ubedljivo da sigurno osvaja, a ako ne bude ubedljiva kod žirija, mogli bismo onda opet u Francusku i ta pesma i taj lik mi imaju vajb da mogu pobediti, Ukrajina je melodicna pop pesmica, tako da to će moguće i biti top 3, možda i ubedljiv top 3..

Ja uopšte ne osjetim ništa u portugalskoj pjesmi, takav tip pjesama nikad ne pobjeđuje na Dječijoj Evroviziji, vidjećete kad Francuska pobijedi opet lol, a i Poljska je propala

Francuska ako pobedila sa kopijamo prethodnim pesama stavno je previse Spanija Jermenija Portugal i Ukrajina neko tih treba da pobedi .

Back