rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Ovaj uspeh na tvt sa 225 poena je zlata vredan. Jos jednom naklon Konstry ♥️
Marija je pobedila sa 268 poena, uz 12 od Bosne i Madjarske koje sad nisu ucestvovale. Ako se u obzir uzme da je u masi zemalja Ukrajina izdominirala sa 12kama u nekom normalnom vremena i tu bi uzeli jos koji poen, a posle toga da dodamo da je ovo sad mozda i najkompleksniji momenat bio za ucesce bilo kog naseg predstavnika na Evroviziji..
Sve pohvale stvarno sam ponosan i nadam se svi drugi 👍
A bolji plasman dok je ovako stanje u svetu i ovakva pravila igre tesko.
Sve da na scenu Evrovizije izadje Marija Serifovic ponovo ziri nam nece dati ozbiljne bodove I to je tako, sve je to vise politika nego bilo sta, pa budimo realni podjimo od nas, mi smo sad zadnjih godina sa Azerima sto se kaze u bas prisnim odnosima, slucajno njima 12, niko malo to nije sugerisao od gore, pa nemoj da smo naivni.
 
Gledam snimak ovok ukrajinskog komentatora, lepo najavio Konstraktu pre nastupa, spomenuo da je pevala u "Mistakemistake" i "Zemlji Gruva", da je završila arhitekturu i da je veoma popularna ovde, te da je ICS kritika "srpskog zdravstvenog sistema i nedostižnih standarda lepote". Po završetku nastupa kaže "Biti zdrava. I vi Srbi, budite nam zdravi". U par navrata pevušio refren.

Čovek je hiljadu posto pristojniji nego oni bednici iz OGAE Ukrajina.
 
Ja sam mnogo ponosan na nasu lutkicu Konstry uradila je nesto sto niko nije ocekivao i zelim joj puno uspeha sta god da odluci da radi posle ESC-a.

Nadam se da ce sledece god na PZE da se prijave poznati pevaci raznih zanrova jer smo ove godine videli da mozemo da posaljemo nesto riskantno i drugacije i da prodjemo super, bitno je samo da sve bude lepo upakovano.

Sto se zirija tice, iskreno ocekivao sam malo vise ali opet to je ziri. Mozemo mi Svetog Petra da posaljemo i opet cemo proci meh kod njih. Msm pogledajte, pesme koje je ziri voleo prosle su lose kod publike, neke od njih ne bi ni prosle u finale da nije bilo zirija.
 
Tesko se ljudi drze obecanja…sad posle pljuvanja ide lizanje te iste pljuvacke…al mnogo volim te samouverene 😂😂😂
 
Evo što kaže Turbo :ROFLMAO: (izvor: eurosong.hr)

15. svibnja 2022. u 15:24

Hvala svima koji su podržali umetnicu te prepoznali ono što jesu u njoj i njenoj pesmi.
Bez te podrške ne bi bilo ni tolikog uspeha. Ali s druge strane treba imati " moć " i harizmu da nekog " nateraš" i ubediš da te podrži.
Bilo je vrlo intersantno i zabavno pratiti na ex yugoslovenskom prostoru uspon jedne umetnice u moru prepoznatljive muzičke produkcije kojom i inače dominira zemlja odakle jeste sama umetnica .
Trending nije izostajao sve to vreme, a toliko reakcija još niko nije izazvao a da pre zvaničnog nastupa na nacionalnom izboru možemo reći nije bio prepoznat osim u užem krugu muzičkih ukusom strogo orijntisanih ljubitelja ove umetnice.

Kako god Konstrakta nam se svima desila. Nismo planirali,nismo očekivali … U svemu tome i jeste kvaka a kruna svega je ovo 5 mesto finala eurosonga.

Nadam se da smo SVI izvukli pouke da na escu više ništa nije sigurno ,osim ako nije a bez obzira na muzički žanr i prateći nastup upravo TO NEŠTO što drži pažnju u sva tri minuta. Nešto svoje, što originalnije,inovativnije. Svakako ključna reč je INSTALACIJA … na sceni i pozadina (poruka) svega.
Nadam se daće se na sledećoj PZE pojaviti bar dve nove kvalitetne instalacije i bar dve produkcijski prepoznatljive kvalitetne i kompetitivne a moćne pesme.
Pogotovo sada kada je interesovanje za esc IDEJNO probuđeno i još više nadahnuto uspehom iz ove godine.
Isto se tako nadam i da će na DORU stići novi talas pre svega domaće inovativnije, atraktivnije i instalacijske vanšablonizirane glazbe -( na koju je hrvatska navikla), kao i da je Konstrakta i njen uspeh bila svjevrsna prekretnica za reset na HRT-u prilkom selektovanja pesama za Doru i prilikom žiriranja pobedničke pesme. A publici u CRO želim da nauči da prepozna momenat, ohrabri se i glasa van šablona, posebno onih koji se svode na " pre glasamo za miljnika " nego sa pesmu.
 
A nekada smo fine poene dobijali iz Ukrajine. Sad kad Ukrajina i Srbija postanu Jermenija i Azerbejdzan na ESCu. STETA, nadam se da cemo izgladiti odnose, nekako mi je cudno da se mi i ukrajinci nekako ne volimo, bez obzira na Ruse.
 
Back
Top