Predlozi i utisci o forumu

Lično ne vidim potrebu za srbovizijom na nivou svake 2 nedelje kao fsc, nego jednom u mesec, mesec i po. Kao ređe ali da se održava. Inače nemam ništa protiv toga da ljudi šalju šta vole, ali po meni se sa ovim pobedama obesmišljava takmičenje, kada se ove godine pokazalo da će ljudi pre glasati za šta su nostalgično vezani ili duže poznaju i vole.

Pa tako je bilo oduvek, nevezano za to da li je pesma domaća ili strana. I ja sam svojevremeno na jedno takmičenje slao pesmu nekog palestinskog muzičara, koja za šire mase zvuči kao da je iz nekog plemena, i naravno da nisam pucao na visok plasman sa tom numerom, niti sam mislio da će dobiti više poena od Madone, Šakire, Cece, Jece ili Vece.

Što se predloga u vezi sa tempom održavanja, videlo bi se interesovanje, ali i meni zvuči da je jednom mesečno taman.

Zašto se Srbovizija ne bi održavala konstantno? Uvek je tako bilo... Ko želi može da učestvuje samo na FSC-u ili samo na Srboviziji, a ko želi može i na oba.. Svakako verujem da svi sa FSC-a ne bi učestvovali i na Srboviziji, tako je i ranije bilo...

Ideja i jeste da to bude donekle konstantno, samo opuštenijim ritmom, uz duže rokove. Možda se osmisli neka dodatna zanimacija u okviru jednog izdanja, a u zavisnosti od toga kakva će biti forma takmičenja. Možda ponese neko drugo ime, a možda uključi i pesme na makedonskom i slovenačkom, bilo je i tako nekih predloga ranije. Nakon eventualnih predloga, imaćemo neko izjašnjavanje putem anketa ako bude potrebe.

Da, i baza se muči, uz sva brisanja indeksiranja, privremenog karaktera, ona raste. Ne znam kada bi radovi i neka promena hostinga mogli doći na red, pošto bi to iziskivalo dosta vremena, koga baš i nemam, a kada dođe na red, potencijalno bi moglo doći do prekida rada sajta i foruma na neko neodređeno vreme, naročito ako se ne bude koristio neki drugi deljeni hosting.

Srbovizija sa starim gracijama SBU-a Leom Kiš, Jasminom Anom i Bebi Dol!

Iskreno, mislim da nema toliko potrebe za time kad smo već FSC pretvorili u polu SSC, imamo delegacije, sprdačina je i na FSCu, šta će nam sada ono što se završilo kako se završilo.

Znači kažete FSC smo pretvorili u polu SSC, pa nema potrebe za Srbovizijom. Izvinjavam se, ali ja imam potrebu za FSCom. Ili će se nešto menjati, ili odo. Nije zabavno. Kome jeste neka uživa. Poz.

Znači kažete FSC smo pretvorili u polu SSC, pa nema potrebe za Srbovizijom. Izvinjavam se, ali ja imam potrebu za FSCom. Ili će se nešto menjati, ili odo. Nije zabavno. Kome jeste neka uživa. Poz.
oh-no-top-gear.gif

Srbovizija sa starim gracijama SBU-a Leom Kiš, Jasminom Anom i Bebi Dol!

Iskreno, mislim da nema toliko potrebe za time kad smo već FSC pretvorili u polu SSC, imamo delegacije, sprdačina je i na FSCu, šta će nam sada ono što se završilo kako se završilo.

Zato je i pretvoren jer nema Srbovizije pa FBU toleriše takve pošalice i sprdnju. 😛😃 Što se mene tiče, takođe sam za vraćanje (naravno, kad bude uslova). A što se tiče "domaćica" na FSC, i za to je definitivno odgovorno odsustvo iste, mada ne mislim da treba skroz ukinuti pravo slanja ex-Yu pesama i kada bi se vratila Srbovizija.

Skroz si promasila sta je time hteo da kaze lol uopste nije govorio o pesmama, nego o nacinu pisanja na temi, izmislanje delegacija, fejk novosti itn. To se na starom forumu desavalo samo na SSC.

Mislim da ovaj breakdown ovih 2 dana jako nepotreban, odustajanje iz takmicenja samo zato sto ti se ne svidjaju pobednici, a pritom licno imas 2-3-4 kolikogod pobeda u zadnjih godinu dana (ako se dobro secam bar jedna sa pesmom koja je zicer). Svakakvih ima meta u razlicnih perioda, jedno vreme nije se moglo disati od podrumare, sada je ljudima ocigledno zdosadilo, pa vole generiku malo vise. Its not that deep.

Kada god pomislite da je pobednička pesma loša, setite se da sam ja u toku cele 2023. dao poene za ukupno 4 pobedničke pesme. Što je još gore to nije posledica nekog taktiziranja ili bilo čega drugog (moje pesme su bile miljama daleko od pobede, često ni u finalu).
Svakako da svaki pobednik ima to nešto što ga je dovelo do pobede. Logično je onda da je "problem" u meni, a ne u "lošem ukusu" foruma. :cool:
Još jedna stvar koju treba imati na umu da je ovo već 289.izdanje takmičenja i da je prosto nemoguće držati neki konstantan kvalitet. Sigurno je već poslato preko 10k pesama, tako da se u startu bira od onog ostatka koji nije poslat, pa plus ako ima ograničenja za svaku temu.
Mislim da je mix pesama koje imamo na fsc sasvim dobar, od ultra poznatih koje od određenog procenta forumaša zato dobijaju manje poene, do onih ultra podruma koje nailaze na isti problem. Tu nema šta ko da se ljuti, svako ima svoj set glasova, svačiji glasovi isto vrede i skroz je ok da se glasovi rasporede apsolutno po sopstvenom nahođenjui, pa makar to bilo i eci peci pec.
Takođe menjaju se ljudi koji učestvuju, menjaju se vremena, percepcija nekih pesama se u datom momentu vremena menja. Mnogo toga utiče na raspoloženje foruma.
Predpostavljam da jedna Srbovizija mesečno u malo opuštenijem tonu od FSC neće ništa drastično promeniti. Ako i kada bude tu sam, Šabac će učestvovati ako i dalje bude isti sistem. Takođe i da bude npr. neka Balkanovizija sa recimo dodatkom Bugarske/Rumunije/Grčke/Albanije bi bilo ok. Mislim da tu ima mesta diskutovati, a takođe i sve po starom mi je ok.
Ovo je samo igra, koliko znam pobednik osim simboličnog pehara ne dobija ništa, nema letovanja, novčanih nagrada i sl.

Zato je i pretvoren jer nema Srbovizije pa FBU toleriše takve pošalice i sprdnju. 😛😃 Što se mene tiče, takođe sam za vraćanje (naravno, kad bude uslova). A što se tiče "domaćica" na FSC, i za to je definitivno odgovorno odsustvo iste, mada ne mislim da treba skroz ukinuti pravo slanja ex-Yu pesama i kada bi se vratila Srbovizija.
Pa nije da imamo većinu domaćih pesama na FSCu, nego su iste sporadične u odnosnu na strane pesme, kao i uvek što je slučaj bio.

A što se tiče SSC, jedino kako bi bilo smisla da se vrati jeste kao i FSC, sa starim spiskom a onda bismo imali SSC sa novim hitovima Prije, Pavlovićke, Tairovićke, Voyaža, Nućija, Desingericama i Devitima, a mislim da ni to nije cilj.

Back