Kada god pomislite da je pobednička pesma loša, setite se da sam ja u toku cele 2023. dao poene za ukupno 4 pobedničke pesme. Što je još gore to nije posledica nekog taktiziranja ili bilo čega drugog (moje pesme su bile miljama daleko od pobede, često ni u finalu).
Svakako da svaki pobednik ima to nešto što ga je dovelo do pobede. Logično je onda da je "problem" u meni, a ne u "lošem ukusu" foruma.
Još jedna stvar koju treba imati na umu da je ovo već 289.izdanje takmičenja i da je prosto nemoguće držati neki konstantan kvalitet. Sigurno je već poslato preko 10k pesama, tako da se u startu bira od onog ostatka koji nije poslat, pa plus ako ima ograničenja za svaku temu.
Mislim da je mix pesama koje imamo na fsc sasvim dobar, od ultra poznatih koje od određenog procenta forumaša zato dobijaju manje poene, do onih ultra podruma koje nailaze na isti problem. Tu nema šta ko da se ljuti, svako ima svoj set glasova, svačiji glasovi isto vrede i skroz je ok da se glasovi rasporede apsolutno po sopstvenom nahođenjui, pa makar to bilo i eci peci pec.
Takođe menjaju se ljudi koji učestvuju, menjaju se vremena, percepcija nekih pesama se u datom momentu vremena menja. Mnogo toga utiče na raspoloženje foruma.
Predpostavljam da jedna Srbovizija mesečno u malo opuštenijem tonu od FSC neće ništa drastično promeniti. Ako i kada bude tu sam, Šabac će učestvovati ako i dalje bude isti sistem. Takođe i da bude npr. neka Balkanovizija sa recimo dodatkom Bugarske/Rumunije/Grčke/Albanije bi bilo ok. Mislim da tu ima mesta diskutovati, a takođe i sve po starom mi je ok.
Ovo je samo igra, koliko znam pobednik osim simboličnog pehara ne dobija ništa, nema letovanja, novčanih nagrada i sl.