Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Drama Sipping GIF by NETFLIX
Who's gonna tell him.....

Način, kako se Egretova pesma prihvata podseća na Konstraktu prošle godine.
Odmah po objavljivanju pesama, primećena od strane pojedinaca kao potencijalno interesantna, u polufinale ušla kao autsajder, a onda je krenulo masovno oduševljenje jer kvalitet ne možeš da ne primetiš.
Da, znam, Egret nema harizmu Konstarakte, ali ima pesmu kojoj kvalitet, različitost i kompleksnost ne možeš da ignorišeš.
Da, jasno je i da ne može da digne masu na noge, ali snagom emocije koju izaziva može da te prikuje za mesto.

Uostalom, ako je mogao Sobral mogao da pobedi na Eurosongu, može i Egret na PZE, bar da bude primećen.
Ja kad bih mogla poslala bih Partibrejkerse da zapraše "1000 godina", ali kad ne može takva energija prija mi čista emocija koju stvaraju gudači i ona klavirska deonica koja počinje na 1:18 Egretove pesme.

Ima logike. Kvalitet je neosporan, to je glavni as te pesme. Ali, za razliku od Konstrakte, koja je uspela da vrlo nesvakidašnju i kvalitetnu pesmu zaokruži nastupom i "catchy" i upečatljivim momentom, "Ako shvatim kasno" nema ništa od toga. Samo suvi kvalitet, a da li će isti biti dovoljan za neki uspeh? Nisam baš siguran, ali bih voleo da budem demantovan.

Maro i S10 su sa baladama na maternjem prošle godine dobile podršku i tvt u polufinalu, tako da ne mora značiti da je Egretu minus što je balada na srpskom. Možda klikne ljudima, to mi je najslušanija pjesma sa PzE u poslednjih 7 dana

Sad kad lupe neku poruku na onaj nebulozni tekst kao kad su Og Hurricane u intervjima pričale da je poruka Loco Loco neko ohrabrivanje momka da priđe devojci za tekst koji je Sanja nabacala za 15 minuta kao demo tekst. (ili da devojke prve priđu, više se ne sećam.) 🤣

Ima logike. Kvalitet je neosporan, to je glavni as te pesme. Ali, za razliku od Konstrakte, koja je uspela da vrlo nesvakidašnju i kvalitetnu pesmu zaokruži nastupom i "catchy" i upečatljivim momentom, "Ako shvatim kasno" nema ništa od toga. Samo suvi kvalitet, a da li će isti biti dovoljan za neki uspeh? Nisam baš siguran, ali bih voleo da budem demantovan.
Na ovakvom takmičenju suvi kvalitet bez pametne prezentacije ne znači mnogo. Spore pesme, naročito moraju imati pametan nastup.
Pogrešno osvetljenje pri čemu mislim i na jačinu i na boju svetla, mogu nastup da upropaste. Zamislite na žutom svetlu, pijanistu u belom odelu, pa onda malo da ustane, pa balerina igra oko njega, prateći vokali sa strane iza mikrofona- pa tražila bih uvodjenje negativnih bodova.
Meni je prva asocijacija na Sobrala, šuma u izmaglici. Bez te grafike pesmu nisam ni primetila iako sam je više puta čula u raznoraznim reakcijama i pitala se koja je to portugalska pesma.

Nastup, treba da bude sveden, podcrta atmosferu i očekujem da ga prati malo konkretniji film u pozadini. U mom doživljaju pesme, to je ljubavni film sa tužnim krajem zbog neodlučnog momka. Mislim da bi bilo efektnije nego baletski par, koji bi morao da bude vrhunski i u igri i u facijalnoj ekspresiji. O koreografu da ne pričam. To sve košta, tako da ne isključujem da se desi prazan i dosadan nastup, koji može da upropasti vrhunsku pesmu.

Status
Not open for further replies.
Back