Pesma za Evroviziju 2023: Polufinale i finale

I tako pustim ja ovaj nastup i najezim se od glave do pete. Plus pesma i dalje suri koliko vozi. A toliko mana su joj pronalazili prosle godine. Svaka cast Luki, Filipu, Borisu, stvarno su super, ali Sara je Sara. Premalo mi cenimo ovu lutkicu

Previše elitistički gledaš na takmičenje gde su među najpopularnijim numerama kod publike "Vukovi banane" , "voz Kišinjev - Bukurešt", "bake koje peku hleb" , "pseudo skandinavski zvuk" ...
To je camp, a camp je sastavni deo evrovizije koji ja obozavam. Hurricane je, uz duzno postovanje, samo jeftin, recikliran, vokalno diskutabilan.

Previše elitistički gledaš na takmičenje gde su među najpopularnijim numerama kod publike "Vukovi banane" , "voz Kišinjev - Bukurešt", "bake koje peku hleb" , "pseudo skandinavski zvuk" ...
Realno zamisljam ziri koji glasa i gledam ih u finalu kako biraju kome ce dati vise poena Filipu Balošu,Stefanu Šaju ili ESP i definitivno bi i sada i za 3 zivota nas žiri više poena dao drugoj opciji 100%,nego nisam video pošto sam samo većeras i jutros bio na forumu,ima li gde objavljenih rezultata sa foruma i ko je pobedio nisam video to???

To je camp, a camp je sastavni deo evrovizije koji ja obozavam. Hurricane je, uz duzno postovanje, samo jeftin, recikliran, vokalno diskutabilan.
Realno od svega navedenog,mislim da će kod njih zapravo vokali i biti najbolji deo svega,pesma loša,nastup će biti verovatno fazon Harmonije: "Mi smo male slatke devojčice i spremamo nastup za priredbu Sv.Save u 1.razredu osnovne",bit isto već vidjen dvesta miliona puta..ulaze u finale jer nemaju preveliku danas konkurenciju,ali neće pobediti nema teorije..

https://instagram.com/stories/zorja...ource=ig_story_item_share&igshid=MDJmNzVkMjY=

-Zorja glasala isto kao ja (uz manjak Luke/a, ali njega nisam pošto sam znao da prolazi svakako)

-Zorja botuje za Egreta

Postavlja se pitanje da li smo Zorja i ja ista osoba?
Naravno da ste ti i Zorja potpuno ista osoba,uskoro će ovaj tvoj komentar replicirati hiljade i hiljade vajnih i bajnih forum "stručnjaka i eksperata" koji će te optužiti da ti zapravo nisi ti,već da si ti neki turbo koji je nekada bio član ovog foruma.
To je tako,kada ljudi nešto utripuju u svojoj glavi,ljudi su čudo zaista...
Voleo bih da se sada pojavi taj neki turbo ili dizel kako god se zove,da vidim šta bi onda pisali,kakve gluposti i budalaštine.
Na ovom forumu zaista ima dosta i ok ljudi,ali i dosta morona koji pišu potpune gluposti.
Odprilike 50/50 ili 60/40 je omjer..

Što volim kad me favoriti ne razočaraju. Luke odičan, Filip odličan. Još sutra Egret.
Doduše oni su mi muzički drugi nivo u odnosu na konkurenciju, pa je i teško da ih neko nastupom zaseni.

Od ostalih takmičara koji su došli s pristojnim pesmama i dragi su mi, večeras sam bio uz Anđelinu, a sutra ću biti još uz Dzipsiija.

Savo nažalost nastupom učinio pesmu jeftinijom no što je morala biti. Nastup je potpuno zanemario oštricu koja se nazirala u tekstu.

Šta se koji đavo ovo desilo večeras, đe su Angellina i Savo u finalu, Empathy soul project prošao, je l' ono neka sprdnjica?! :oops: Šokčina!
Hajde, od Tijane sam znao da nema ništa jer je pjesma revijalnog karaktera (iako je imala vrh animacije i pokazala šta znače godine iskustva na sceni), ali Anđa i Savo?!
Savo je po meni imao kompletiran paketić za Liverpul, vidjelo se da su do tančina razrađeni scenski nastup i koreografija koja je bila bez greške, vokalno odličan, ta 3 minuta su bukvalno bila pokazatelj kako treba da izgleda jedan savremeni muški bop, uistinu mi nije jasno kako je moguće da onako nešto ispadne?! On mi je večeras bio najpozitivnije iznenađenje i najviše je opravdao titulu jednog od potencijalnih pobjednika jer je maksimum maksimuma uložio, čak sam ga u jednom momentu i mogao zamisliti kako pobjeđuje na konto glasova Luninih vaskrslih fanova lol. Mislim da ga je žiri sahranio iz njima znanih razloga a da je kod publike bio u top 5, pri tom da ovu pjesmu pjeva neki jebozovniji i muževniji frajer poput Princa mislim da bi pola zemlje posvršavalo na njega al' jbg.
Isto i za Anđelinu - mnogo slobodnija na sceni i sigurnija u sebe je bila nego prošle godine, stabilna je vokalno i performans mi se više svidio nego Sarin lani (iako je pjesma dosta tanja), sve je bilo na svom mjestu i u svakom slučaju logičnije bi mi bilo da su je ove godine pustili u finale a da je prošle ispala nego obrnuto... Zanimljivo je to kako je ovdje prije objave pjesama bila jedan od favorita pa zatim totalni autsajder, da bi opet za vrijeme proba počela da se spominje kao neko ko će pokidati a onda na kraju ispade lol, rekao bih da je kod žirija prošla ali ju je publika zakinula sigurno.
Drago mi je što su Boris i Nađa ipak uspjeli upasti jer su stvarno zaslužili, presimpatični su bili na sceni (možda i najoriginalnije interpretacije imali) a i oduvali sa pjevanjem, očekivao sam jedno od njih dvoje ali super je što su i jedno i drugo (Mitrovica se očigledno ozbiljno bacila na sms glasanje).
Definitivno nisu smjeli pustiti te Empathy likove i Čegijevce, hajde za ove druge kapiram da su glasali ljudi kod kojih su ovi svirali i pjevali po veseljima ali ne znam na koju foru se proguraše ovi rokeri, najšokantiniji kvalifikanti do sada i totalni su mi višak.

Šta se koji đavo ovo desilo večeras, đe su Angellina i Savo u finalu, Empathy soul project prošao, je l' ono neka sprdnjica?! :oops: Šokčina!
Hajde, od Tijane sam znao da nema ništa jer je pjesma revijalnog karaktera (iako je imala vrh animacije i pokazala šta znače godine iskustva na sceni), ali Anđa i Savo?!
Savo je po meni imao kompletiran paketić za Liverpul, vidjelo se da su do tančina razrađeni scenski nastup i koreografija koja je bila bez greške, vokalno odličan, ta 3 minuta su bukvalno bila pokazatelj kako treba da izgleda jedan savremeni muški bop, uistinu mi nije jasno kako je moguće da onako nešto ispadne?! On mi je večeras bio najpozitivnije iznenađenje i najviše je opravdao titulu jednog od potencijalnih pobjednika jer je maksimum maksimuma uložio, čak sam ga u jednom momentu i mogao zamisliti kako pobjeđuje na konto glasova Luninih vaskrslih fanova lol. Mislim da ga je žiri sahranio iz njima znanih razloga a da je kod publike bio u top 5, pri tom da ovu pjesmu pjeva neki jebozovniji i muževniji frajer poput Princa mislim da bi pola zemlje posvršavalo na njega al' jbg.
Isto i za Anđelinu - mnogo slobodnija na sceni i sigurnija u sebe je bila nego prošle godine, stabilna je vokalno i performans mi se više svidio nego Sarin lani (iako je pjesma dosta tanja), sve je bilo na svom mjestu i u svakom slučaju logičnije bi mi bilo da su je ove godine pustili u finale a da je prošle ispala nego obrnuto... Zanimljivo je to kako je ovdje prije objave pjesama bila jedan od favorita pa zatim totalni autsajder, da bi opet za vrijeme proba počela da se spominje kao neko ko će pokidati a onda na kraju ispade lol, rekao bih da je kod žirija prošla ali ju je publika zakinula sigurno.
Drago mi je što su Boris i Nađa ipak uspjeli upasti jer su stvarno zaslužili, presimpatični su bili na sceni (možda i najoriginalnije interpretacije imali) a i oduvali sa pjevanjem, očekivao sam jedno od njih dvoje ali super je što su i jedno i drugo (Mitrovica se očigledno ozbiljno bacila na sms glasanje).
Definitivno nisu smjeli pustiti te Empathy likove i Čegijevce, hajde za ove druge kapiram da su glasali ljudi kod kojih su ovi svirali i pjevali po veseljima ali ne znam na koju foru se proguraše ovi rokeri, najšokantiniji kvalifikanti do sada i totalni su mi višak.
Kako ne vidiš na koju foru su prošli rokeri? Pa imali vrhunski nastup,vokalno su uz Žmahera jedini dobro večeras zvučali,pesma je moderni alternativni rok,naravno da će proći,ako nemaju nikakvu konkurenciju,jer nije bila nijedna pesma tog ili sličnog žanra u prvom polufinalu,zato su i prošli. U moru istih i sličnih ultra-modernih i etno i krindž,kič i šund nastupa,oni su se izdvojili logično kao alternativa...
Poznajem dosta ljudi koji su glasali za njih,žiri ih je uništio sigurno,jer su to uradili i momcima iz Lifta prošle godine.
Sećaš se da je lift u polufinalu bio na prvom mestu po glasovima publike,imali su 12 poena publike,10 poena Zorja dobila i 8 poena Konstrakta,dok žiri i u finalu ni polufinalu nije Liftu dao nista. Moguće da su rokeri dobili 12 poena publike i 0 od žirija i na konto toga prošli dalje.

Imam utisak da konstantno zaboravljate da drugi ljudi sede svake u godine po žiriju. Pa samim tim poređenja tipa "ako su prošle godine uništili Lift, sigurno su i ove godine uništili neki rok" nemaju nikakvog smisla.

Meni su ESP bili zaista super i pozitivno me iznenadili ali nisam očekivao prolazak 💀

Angelina i Savo RIP otprilike

Ja zaspao sinoć pred kraj pesama, sad nema ni live stream-a da ga vratim da pogledam lepo proglašenje

Najbolji utisak u prvom polufinalu Boris, Filip i Princ. Nađa je takođe bila jako dobra s tim što je pesma za moj ukus previše sladunjava.
Što se Luke tiče, pesma mi je i dalje ogroman mess i vokalno je bilo slabo, i pored toliko pratećih vokala. Ali što se tiče nastupa ja nemam neke zamerke. Ali kao i svake godine forum se odmah napali na komentare nekog random lika sa Twittera i očekuje da se dogodi nešto što niko nikada do sada nije uradio, a bez ikakvog realnog osnova, niti mogućnosti da se tako nešto napravi u studiju RTS-a.
Nije mi žao ispadanja Angelline. Kao što sam rekao i pre neki dan - u dominaciju Angelline ću verovati tek kada je budem video, u Twitter bajke ne verujem. Naravno, dominacija se nije desila. Opet je bila pogubljena i vokalno slaba. Ali ajde, bar je bilo bolje nego sa Origamijem.
ESP definitivno nezasluženo u finalu, doduše i CHEGI, mada sam za njih bio ubeđen da prolaze, pa me nije iznenadilo.

Konačno, došao je i moj dan za promenu avatara. Ja od Zejne nemam nerealna očekivanja o letenju po studiju RTS-a, niti očekujem neku prekomplikovanu koreografiju. Neka otpeva dobro, bude opuštena i uživa na sceni - sasvim dovoljno. Tako da, samo ću reći - rumba 💥💥💥💥.
BTW, obožavam komentare o nekom navodnom lažnom hajpu za Zejnu. Hajpa bukvalno nije bilo. Na forumu nas ima možda 4-5 kojima je pesma među glavnim favoritima i gotovo niko je nije nešto preterano uzdizao, niti hajpovao.

Jedino iznenađenje mi je ESP jer iako su bili jedini u rok fazonu pesma im je stvarno slabašna. Čegijevci su mi bili očajni, a Stefan smorčina teška. Nije me iznenadio ispadak ovo dvije uslovnih favorita, Anđina pesma je jednostavno slaba, dok je Savo pesmu ukopao nastupom koji je bio teški kičeraj. Ne razumem da je ono nekome moglo biti dobro

Dragi ljudi, glasajmo večeras za Egreta 😍 nadam se da će te ga podržati kao na forumskom glasanju 😀. Ne smemo da dozvolimo da ispadne ova lepota od pesme, a prođe neka kao soul project. Večeras smo svi tim Čapljice 😂

Evo ponovo gledam Lukin nastup, mislim da postoji velika razlika između onoga šta je on zamislio i onoga što je RTS uspeo da realizuje tako da možda i ima šanse Luka, pogotovo ako u subotu skine to malo tremice što je imao (s obzirom da mu je ovo prvi javni nastup van podrumskih prostorija širom NR Kine).

Savin nastup može da se nekome svidi ili ne, ali nema nijednog dovoljno jakog argumenta da se njegov nastup, u odnosu na druge, proglasi kičom. Eto nešto ste čuli da je bio u Grandu i u Zadruzi pa ste mu zalijepili kič etiketu bez ikakvog razloga.

Anđa nije bila na nivou sa pjevanjem ali je sigurno više zaslužila da prođe nego ESP i ono svadbarsko veselje. Stefan je zasluženo prošao u finale i to mi je najdraže od svega, njegovo ponašanje na sceni je njegov cjelokupan personaliti tj. takav je kakav je.
Nemam blage ko bi mogao pobijediti, naginjem ka Luki.

Kako je bezveze što nisu na youtube od sinoć...

Evo pričam sa koleginicom, jedino joj je Stefan Shy ok od juče, osim stajlinga... :D
Ništa drugo kaže, baš ništa, lani joj je Marija Mikić bila favorit (isto osim stajlinga :D ), još sluša tu pesmu...

Meni je Luka dobar kad gledam nastup medjutim kad sam skrenuo pogled s nastupa uzasno mi je zvucalo

Par ljudi je spomenulo i ja moram da se složim - Savo je dobar deo pesme bio van intonacije, i to je tako.

Možemo mi da kažemo da on ima kul boju glasa i da ume da pusti glas i da to bude u skladu sa scenskom energijom (koja mu je odlična!) i sve je to super, ali Savo i Adem bukvalno takmičenje ko je sinoć kraće vreme proveo u intonaciji lol.
I to je kod Adema više zvučalo vrljavo i konstantno neprecizno pa sve nešto frlja oće neće ubada ne ubada, a Savo je čitave fraze i kompletne delove pesme bio u katastrofalnom falšu. Za to žiri uvek može da se uhvati da kaže da ga je zato urnisao od nula, a sigurno mu nije pomogla ni reputacija Zadruge na RTS-u (ali ne podržavam kulturni elitizam koji RTS uglavnom fura), tako da je on baš bio žrtveno jagnje sinoć i nije mu se dalo.
On i Sajsi nek sad udare na priču da je pesma ispala jer je u tekstu kritika establišmenta 😁

Anđa je isto bila posvađana s intonacijom ali ne toliko kritično kao Savo. Svakako i meni kao i svima najveći šok što je ispala.

Luka jeste bio preterano u polušapatu (meni to bilo jedno jedino razočarenje kod njega zapravo) i tanji vokalno, ali ni u jednom momentu se nije raspao s pevanjem, a bogami ni s nastupanjem. Ja mislio to će biti više awkward i smotano, kad ono on kao neki rutinski performer lik, svaka čast s obzirom da je kao neiskusan u ozbiljnijim i režiranim nastupima.
On mi je favorit bio i ostao, lično se bolje povezujem sa skoro svim aspektima i pesme i nastupa kod njega, ali Baloš close second, radovao bih se i njegovoj pobedi. Svakako mole se obojica da pod hitno budu samo malo ubedljiviji vokalno u finalu, daleko od toga da su sinoć loše pevali, ali malo samo konkretnije i ubedljivije.

Last edited:
Back