Pesma za Evroviziju 2023: Polufinale i finale

Mislim da je bezveze sto je ziri gledao Savu iz ugla "vidi ga ovaj iz zadruge" jer je ukupan utisak da je on sinoc bio jedan od najboljih ako ne i najbolji. Generalno me nervira sto na rts-u neki ljudi nikada nece imati sansu koju zasluzuju, samo zato sto se rts-u moze. Nekako mislim da bi se ovako nesto sto se desilo Savi, dogodilo i npr Milici Pavlovic ili Teodori Dzehverovic. Prosto ovakav tip nastupa, pesme itd, nikad nece podrzati rts, sve dok u ziriju sede razne strucne babe i dede a la Bilja Krstic.

Meni je Savin nastup bio malo praznjikav, koreografija jednostavna plus harizma se nije videla od stajlinga

Inace ne znam da li je jos neko primetio ali, imamo nekoliko primera da kad se neko prvi put takmici uzdigne ga i ziri i publika, a onda dodje i naredne godine i ispadne u pf sa 0 bodova. Nemojte me ubedjivati da je to jer je pesma dosta losija, jer nije. Npr Igor Simic one godine 3. mesto "ples za rastanak" a prosle godine sa solidnom baladom 0 u pf. Takodje sad Andja , prosle godine 4. mesto sad ispadak u pf.

Po meni su CHEGI imali kicastiji nastup od Save. One gorece trube tako jeftino izgledaju, oni Kargoticevi kostimi, naocare, koreografija...
Na mom papiru najslabiji posle Hercenšlusa, dobili 9 od 20 poena, Hercenšlus 8 od 20 poena..

Genijalan mi je kraj nastupa kod Luke, kada se prvo bori protiv zla, i oslobađa druge, a onda polako počinje da hoda kao zlo na LED ekranu, i pretvara se u ono protiv čega se borio.

Iliti, "revolucija jede svoju decu", i svaka nova vlast, ukoliko nismo budni (a najčešće nam se spava) može da liči na onu smenjenu revolucijom :love:

Ja mislim da nece ni kaciti nastupe, mozda tek u nedelju kad sve bude zavrseno. Verovatno se plase da budu zasuti komentarima za Andju i Savu

• Sad
Reactions: Mrm
Bili su snimci okačeni noćas pa ih stavili da budu privatni, ili iz tehničkih razloga ili možda čekaju da prođe drugo polufinale pa da svi imaju jednak tretman.

Evo i ljudi u belom 😃

Mattia i Angela sa Borisom Subotićem i njegovim plesačima

20230302_085458.webp

Savo je prokomentarisao svoj snimak sa yt dok ga nisu obrisali i malo je reci da je bio sokiran kad je cuo kako zvuci na snimku, jer kako tvrdi to nema veze sa realnoscu.

• Like
Reactions: FFM
Uu ipak nisam pogrešio sa trojkom za Borisa za stajling.. 😆

Par ljudi je spomenulo i ja moram da se složim - Savo je dobar deo pesme bio van intonacije, i to je tako.

Možemo mi da kažemo da on ima kul boju glasa i da ume da pusti glas i da to bude u skladu sa scenskom energijom (koja mu je odlična!) i sve je to super, ali Savo i Adem bukvalno takmičenje ko je sinoć kraće vreme proveo u intonaciji lol.
I to je kod Adema više zvučalo vrljavo i konstantno neprecizno pa sve nešto frlja oće neće ubada ne ubada, a Savo je čitave fraze i kompletne delove pesme bio u katastrofalnom falšu. Za to žiri uvek može da se uhvati da kaže da ga je zato urnisao od nula, a sigurno mu nije pomogla ni reputacija Zadruge na RTS-u (ali ne podržavam kulturni elitizam koji RTS uglavnom fura), tako da je on baš bio žrtveno jagnje sinoć i nije mu se dalo.
On i Sajsi nek sad udare na priču da je pesma ispala jer je u tekstu kritika establišmenta 😁

Anđa je isto bila posvađana s intonacijom ali ne toliko kritično kao Savo. Svakako i meni kao i svima najveći šok što je ispala.

Luka jeste bio preterano u polušapatu (meni to bilo jedno jedino razočarenje kod njega zapravo) i tanji vokalno, ali ni u jednom momentu se nije raspao s pevanjem, a bogami ni s nastupanjem. Ja mislio to će biti više awkward i smotano, kad ono on kao neki rutinski performer lik, svaka čast s obzirom da je kao neiskusan u ozbiljnijim i režiranim nastupima.
On mi je favorit bio i ostao, lično se bolje povezujem sa skoro svim aspektima i pesme i nastupa kod njega, ali Baloš close second, radovao bih se i njegovoj pobedi. Svakako mole se obojica da pod hitno budu samo malo ubedljiviji vokalno u finalu, daleko od toga da su sinoć loše pevali, ali malo samo konkretnije i ubedljivije.
Ja bih volio da je bio malo vise awkward, a malo manje smotan. Kraj je bio dobar.

Back