ch Švajcarska 2024: Nemo - The Code

Ja sam očekivao da Žaklina pokori žiri, a da se isti pitao, ne bi video ni finala. To mi je jedan od najvećih wtf momenata u istoriji ESC-a.

Što nas opet dovodi do toga da nisu svake godine isti ljudi u žiriju i da ne razmišljaju svi isto

Paaa...
Unicorn je meni generalno slušljivija, laganija, nenametljiva a ujedno i scenska i radijska plus je nastup bio baš sveden i kao sa MTV scene, dok mi je Firefighter ok pjesma gdje se potencira samo Nutsin glas, ona top odigrala i nastupala, ali ipak mi je izraelski nastup i izvođenje bilo primamljivije, stoga me ne čudi što je Noa bila tako visoko a Nutsa ne, iako mi je ova druga draža
Ali ako zamenimo zemlje, svakako bi jaz bio mnogo manji

Razlika je u pesmama. Ja od starta potenciram da je gruzijska pesma nepamtljiva kakofonija raznoraznih zvukova i neartikulisanog ispevavanja. Unicorn je delovala i zvučala odmerenije i daleko profesionalnije.

Što nas opet dovodi do toga da nisu svake godine isti ljudi u žiriju i da ne razmišljaju svi isto
Ko god da je bio u žiriju, ove godine bi jako ubedljivo po žiriju pobedila Švajcarska, nebitno ko je u žiriju..

Secas se 2023.godine da je Cobi dao 12 poena Nadji kao najveci WTF momenat u istoriji PZE, svake godine EBU odluci ko pobedjuje na Evroviziji, naravno da smo znali da uprkos ogromnoj podrsci publike nikako EBU nece dozvoliti ovih godina malim i siromasnim zemljama sa Balkana, ili Rusima 2016.godine recimo da pobede, to se znalo, da pobedjuju tih godina, ili bogate zapadne zemlje ili Ukrajina, i EBU je gurao Ukrajinu i Australiju 2016.godine, ove godine Svajcarce itd

Izračunaju oni svake godine, ko je najpogodniji i najbolji za trijumf

Ma naravno, kao i u mnogim drugim slučajevima

Meni je eto bilo nejasno da je konkretno Mengoni ostao 160 poena iza Loreen nakon onakve interpretacije i pjesme, a i da je Noa bila ispred njega ili odmah tu uz njega po bodovima. Odlična je ona bila, ali eto samo godinu prije je isto ženski bop sa koreografijom bio u vrhu žiriju pa je nekako logično bilo da jedini takav prošle godine isto bude u vrhu

Ma naravno, kao i u mnogim drugim slučajevima

Meni je eto bilo nejasno da je konkretno Mengoni ostao 160 poena iza Loreen nakon onakve interpretacije i pjesme, a i da je Noa bila ispred njega ili odmah tu uz njega po bodovima. Odlična je ona bila, ali eto samo godinu prije je isto ženski bop sa koreografijom bio u vrhu žiriju pa je nekako logično bilo da jedini takav prošle godine isto bude u vrhu

Mengoni i Sliman je mozda i najadekvatnija paralela. Za sta je i Sliman ostao toliko bodova iza

Kao sto EBU nije zeleo 2018. godine da Kipar pobedi
Izrael je u svakom smislu te reči bio idealan za pobednika te godine, plakao je spiker Izraela secas se 2017.godine da vise nikada nece ucestovati, jer im propada nacionalni servis i rekao da vise nikada nece biti, kad na kraju sledece godine..........

Slimanu su možda zamjerili što mu je glas pukao pa je sigurno zbog toga ostao bez mnogih bodova, ali opet mislim da ne bi bio mnogo bliže Nemu i da je savršeno otpjevao. Opet bi Nemo pokupio gomilu 12-ki a Sliman samo bio ispred nekih drugih za koje je žiri glasao poslije Nema

Olja, kad si već rešila da se na PZE 25 peva The Code

I posle svega ja hoću njega.

Ma ko ti je taj...provukao glas kroz nekoliko filtera i opet ga Zorja pojela onim coverom na suvo, u svojoj sobi i sa 50% snage.
Neki Grk. Najlepši izvodjač covera pesme. Posle baba koje pevaju "Money,Money" bitno mi je da je očigledan.
A boljih coveraša, koliko hoćeš.

Iskreno postajem alergican na vec sada rtsovu stalnu postavu pevaca sa pzea. Dajte bre da nesto vrede,da imaju neke ambicije u poslu, ne bi se pojavljivali jednom godisnje na festivalu.

The Code treba da izvede neko ima ozbiljan glas ne ko ove godine sto Nevena Bozovic izvela ne ubedljivo Tatoo .

Back