ch Švajcarska 2024: Nemo - The Code

Jao i te priče o žiri pjesmama više. Tolikim random pjesmama su davali abnormalne poene zadnjih godina i sad je kao čudno što su dobro ocijenili hit ovogodišnje Eurovizije.
Tako dobru bajku kao "Kako žiri treba gurati samo besprijekorna vokaliziranja i nepostojeći žanr žiri pjesama" ne bi ni braća Grimm napisala

Zanimljivo je da vam je problem broj poena od žirija za Nema ali vam nije problem to što je taj isti žiri dodelio preko 200p Baby Lazanji čija pesma, budimo iskreni, uopšte nije tip pesme za koju bi žiri toliki broj poena dao... Možemo reći da je to samo zbog toga što je važio za najvećeg favorita u javnosti i neki vid podrške

Moze se i postaviti pitanje zanrovske diskriminacije zirija. Volim i Tattoo i The Code, i stvarno su kvalitetne i ne osporavam zasluge, ali cinjenica je da je ovom takmicenju neophodan pobednik sa dusom, kakav bi bio Karija ili BL.

Pa i mi smo 90tih bili u ratu, pa niko nije pricao o jugoslovenskim zemljama na ESCu, tako da mi smo u svakom slucaju nebitni na Balkanu.

Koliko više, 3 poena?! 😂
A i pesme Chanel i BL nisu baš za poređenje

Ljudi koji pisu kako skoro 400 poena od zirija za jednu zemlju u nikada izjednacenijij godini nije cudno i uz to skoro 230 poena te iste pesme kod publike, govore kao da imaju zaista mali broj godina, ali i iskustva pracenja ovog takmicenja, jos neko napisao da je cudno zasto bas Svajcarska, a licno supervizor Eurosonga rekao da hoce ove godine da pobedi što bogatija zemlja iz dobro poznatog razloga...

Ok je da smo ove godine imali "Euphoria" od Loreen to mi je ok, ali ta Loreen je 273 poena dobila, Tatto 340 poena, a Nemo 365 poena da dobije jos manje zemalja nego 2012.godine ucestovalo i prvi put 20 i vise dvanaestica od zirija to je zaista...

Ne postoji nikakva šansa da mala i siromasnija zemlja pobedi, to je valjda sada posle Hrvata i svima jasno, oni nikada vise nece biti ni favoriti niti ovako u krugu favorita, Svajcarska je mogla jos hiljadu puta pobediti, Hrvatima je ovo bilo sad ili nikad, plus bi EBU imao koristi ogromne od pobede Hrvatske, alii...

Pa i mi smo 90tih bili u ratu, pa niko nije pricao o jugoslovenskim zemljama na ESCu, tako da mi smo u svakom slucaju nebitni na Balkanu.
Nije bio bitan rat za svetsku politiku + nije bio toliki protok informacija i propaganda kao sad.

Svejedno, bolje prošla po žiriju, a neko bi rekao da je to pesma za publiku lol

Kao i Sliman i Barbara koji su osvojili vise poena u publici nego u ziriju. Mada za zenske bopove na engleskom, ne pamtim ko je od Fuega prosao bolje u publici nego u ziriju (ustvari Blanka eto, i to je to)

Ma pravila ne postoje što se toga tiče, jedino pravilo za žiri su direktive iz EBU.
Žiri je za dobrodoslicu jako fino nagradio i Luksemburg i osvojili su posle 31 godine nakon povratka sjajno 13.mesto zbog zirija, naredne godine moguce idu u top 5 ili top 10...

Pa ako ćemo tako opera i rap su nešto što žiri najviše mrzi godinama. Možda ako se radi o istočnoeuropskoj operi i rapu?

Žaklina Houdek je perfektno izvela onaj svoj bućkuriš koji je ruku na srce preteško otpjevati pa je dobio jednocifren broj bodova. Australska operna kreštalica na štapovima s treš pjesmom je u top 10 žirija.

Sve u svemu i da je ovo nameštaljka, meni odlično - moj favorit je pobedio...

Žao mi je samo što se sledeća Evrovizija neće održati u Hrvatskoj, ali mi nije žao pesme koja za mene pobednik ne zaslužuje biti

Pa ne mrzi ziri operu, nego je samo ne stavi visoko koliko se ocekuje. Il Volo, Kejt Miler, Elina, svi su bili sestoplasirani u ziriju.

Pa ako ćemo tako opera i rap su nešto što žiri najviše mrzi godinama. Možda ako se radi o istočnoeuropskoj operi i rapu?

Žaklina Houdek je perfektno izvela onaj svoj bućkuriš koji je ruku na srce preteško otpjevati pa je dobio jednocifren broj bodova. Australska operna kreštalica na štapovima s treš pjesmom je u top 10 žirija.
Australija je imala bolji nastup, a takodje uzmi u obzir da je u pitanju Australija koja dosta love daje EBU-u za ucestovanje, koga briga za nebitnu malu skromnu Hrvatsku na Evroviziji, pobedjuju i u vrhu završavaju bogate zemlje koje su pogodne i korisne za EBU, poslednjih godina pobedjivali sve mahom zapadnjaci i bogate zemlje i par politickih pobeda poput Izraela 2018.godine i 2 puta Ukrajine...

Ne moze niko da me ubedi da je Firefighter u ziriju za bottom 5 a Unicorn za drugo mesto.
Paaa...
Unicorn je meni generalno slušljivija, laganija, nenametljiva a ujedno i scenska i radijska plus je nastup bio baš sveden i kao sa MTV scene, dok mi je Firefighter ok pjesma gdje se potencira samo Nutsin glas, ona top odigrala i nastupala, ali ipak mi je izraelski nastup i izvođenje bilo primamljivije, stoga me ne čudi što je Noa bila tako visoko a Nutsa ne, iako mi je ova druga draža

Back