225. FSC - VS

Samo bi trebalo promeniti da uvek prolazi deset pesama iz pf i to je to. Mada ja bih i pesme objavljivao odmah kako stignu, ni na ESCu ih ne predstavljaju odjednom.Onda bismo svaku pesmu ponaosob odmah komentarisali u smislu - užas do savršena i tema bi bila uvek aktivna i aktuelna. Naravno, priredba bi tada bila nepotrebna ali bi se mogla zadržati pro forma.

Onda bi za prvih 6 dana bile ukupno 3 prijave, a za poslednja dva sata sedmog dana 35 prijava. :ROFLMAO:

Last edited:
Pa dobro, u tom slučaju bi hipotetički mogao da se napravi maksimum da se objavljuje npr. najviše 6 pesama dnevno. Pa nek računa svako kad bi da šalje, ja prvi ne bih slao pesmu onda kad mislim da će većina masovno da pošalje, iliti pred kraj roka ako je to tad.

Ali deder, nemojte da talasamo mnogo protiv Ustava 🤫

Last edited:
Ovo poslednje podržavam. Ovako su sreća i žreb preveliki faktor koji utiče na rezultate polufinala.

Šalio sam se 😭 Meni je to bilo bezveze tad, jer je bilo volonterski, pa ko hoće utiče na rezultate suprotnog pf, ko neće ne mora. Ah, mračni dani FSC-a. :)

Ja sam isto za to da se u oba polufinala glasuje jer bi bilo pravednije. Hrpa pjesama nije prošlo u finale zbog nesretnog sastava polufinala. A i često su neke pjesme znale biti na granici prolaska, pa su u finalu bile u top 5.

Ja nisam za glasanje u oba polufinala, prvenstveno iz razloga što nekada nemam dovoljno vremena da preslušam oba polufinala. A takvo pravilo bi tek onda dovelo do toga da neko suprotno polufinale presluša svaku pesmu po 30 sekundi i na osnovu toga glasa. Tako da ni tada ne možemo reći da bismo dobili pravednije glasanje.
Meni ne smeta da i sreća u rasporedu po polufinalima bude jedan od faktora da li će neka pesma proći u finale ili ne. Iako sam i sam bezbroj puta izvisio zbog toga.
Što se tiče pravila da prolazi po 10 pesama u finale, mislim da je bespotrebno. Prolaznost od oko 50% je i više nego dovoljna. Nekada će biti jako izdanje, i tih 50% neće biti dovoljno, ali biće izdanja na kojima je i 30% puno jer su pesme loše.

Kada postoji i faktor sreće, igra postaje i zanimljivija, a najbolje pesme će proći kako god okreneš. Neke odbija od učešća mogućnost da moraju da preslušavaju puno pesama, pa je i zbog toga sasvim ok da imamo trenutni sistem, pored toga što je sličan Pesmi Evrovizije koja je uzor forumskom takmičenju. Neki forumaši rade, imaju dosta privatnih obaveza, pa je razumno da rokovi budu dovoljno dugi i fleksibilni, tako da skoro svi mogu uvek da stignu da glasaju. Dodatno, preko leta su neki na odmoru, pa i zbog toga ne mogu da stignu nešto da obave za dan ili dva, što oni koji su svakodnevno tu, mogu. Ima i drugih tema u kojima može da se diskutuje i na taj način popuni vreme ako nemate čime drugo da se zanimate.​

Tesko da cemo uvoditi obavezno glasanje u oba polufinala, bas iz razloga sto nemaju svi visak slobodnog vremena.

Medjutim, razmislicemo potencijalno o uvodjenju opcionog glasanja za suprotno polufinale. U tom slucaju, svi koji zele (ali ne bi bilo obavezno) mogu glasati u polufinalu suprotnom od svog i recimo pesma koja skupi najvise bodova tim putem, a ne nadje se medju pesmama koje bi inace prosle u finale glasovima ljudi koji se u tom polufinalu nalaze...ta pesma bi bila dodatni finalista.

Slican sistem postoji vec na nekim ovakvim takmicenjima i dobro funkcionise. Za to mozemo razmisliti da li cemo usvojiti i eventualno prilagoditi taj sistem ovom takmicenju, itd............ali obavezno glasanje u oba polufinala sigurno necemo uvoditi.

Jasno mi je slušanje oba polufinala iziskuje puno vremena i naravno da je ESC uzor. No, išao sam samo s pravednijeg aspekta. Ova ideja Milosa nije uopće loša.

Kako vam je to pravedno da npr. 5 ljudi iz jednog pf-a određuju sudbinu jedne pesme iz suprotnog? I ovi što sada žele i imaju vremena da glasaju za oba pf-a nekada neće imati...

Meni je najbolje da ostane ovako kako jeste. Niko ne sprečava ljude da preslušaju pesme iz drugog polufinala ako to žele, a akcenat je na slušanju muzike i uživanju u istoj, nevezano za to da li će moći i da glasaju ili ih slušaju kroz "revijalni program". A ovo što je Miloš rekao, odnosi se na dodatnog finalistu, pa samim tim nema govora o odeđivanju sudbine od strane 5 ljudi itd, jer nikog ne bi ugrozili, već bi samo nekog progurali dalje.

Tesko da cemo uvoditi obavezno glasanje u oba polufinala, bas iz razloga sto nemaju svi visak slobodnog vremena.

Medjutim, razmislicemo potencijalno o uvodjenju opcionog glasanja za suprotno polufinale. U tom slucaju, svi koji zele (ali ne bi bilo obavezno) mogu glasati u polufinalu suprotnom od svog i recimo pesma koja skupi najvise bodova tim putem, a ne nadje se medju pesmama koje bi inace prosle u finale glasovima ljudi koji se u tom polufinalu nalaze...ta pesma bi bila dodatni finalista.

Slican sistem postoji vec na nekim ovakvim takmicenjima i dobro funkcionise. Za to mozemo razmisliti da li cemo usvojiti i eventualno prilagoditi taj sistem ovom takmicenju, itd............ali obavezno glasanje u oba polufinala sigurno necemo uvoditi.
Meni je to opciono katastrofa. Znači forumaši sa viškom slobodnog vremena će uticati na faktor sreće u suprotnom polufinalu? Zaista ne.

Edit: Sad sam skapirao nakon posta iznad da bi samo JEDNA pesma prošla. To je ok, možda, ne znam. :D

Back