227. FSC - Baltic Song Contest

Pogodite koja će zemlja imati najmanje predstavnika na BSC-u

• Nemačka

Votes: 2 6.5%
  • Danska

Votes: 3 9.7%
  • Finska

Votes: 0 0.0%
  • Švedska

Votes: 1 3.2%
  • Letonija

Votes: 13 41.9%
  • Litvanija

Votes: 8 25.8%
  • Estonija

Votes: 4 12.9%

• Total voters
    31
  • Poll closed .
Ja kad upisujem bodove u tabelu potajno navijam za ljude koji ispadaju često da uđu u finale. 🥺

I ja isto... i onda se iznerviram kada poslednji glasač izbaci nekog ko je sve vreme bio oko crte. :ROFLMAO:

Evo i mojih ocena, u svakoj grupi po 12 pesama...

😇😇😇👿
Klara Hammarström - You Should Know Me Better
Tim Bendzko - Hoch
Gabrielius Vagelis - Penkeri
KATŌ & ZeBrene - Es tā jūtos
Aynur Aydın - Salla
EVERDEEN - Heart Shaped Gutter
Sisters On Wire - Mėlyna Mėlyna
MeidĖ - Vaiduoklis
Lasse Skriver - Like It
Moonshine - Body On My Mind
Saveus - Dark Vibrations
Normandie - Hostage

😇👿😇👿
Nexx - Synchronize Lips
Beyond The Black - In The Shadows
Sira - Koma
Scooter - The Logical Song
Alice Boman - Waiting
Santiano - Frei wie der Wind
Otra Puse & Antra Stafecka - Uzzimē mani
Martynas Kavaliauskas - Jauni
Mikael Gabriel - Oli alkoi
ZYGGA - Nenoriu Gyvent Be Tavęs
Kiki - 666
Justinas Jarutis & Jessica Shy - Rugpjūtis

👿👿👿😇
CRO - Traum
Die Toten Hosen - Zehn kleine Jägermeister
VARANG NORD - Svietņeica
Therion - Rise of Sodom and Gomorrah
Juha Tapio - Valitsisin sut
Blind Channel - Died Enough For You
THUNDERTALE - Švieski, žvaigžde, aukštai
Shirin David - ICE
dArtagnan - Westwind
Vaidas Baumila - Apžavai
Petri - Here I Am
Indica - Vuorien taa

Ko sve treba da glasa da vidim da li da se cimam ili da čekam pon

Ko sve treba da glasa da vidim da li da se cimam ili da čekam pon
Izvod iz Matične knjige neglasača izgleda ovako:

Filhy
Niko
Tinte
choda
Endrega
etica
Anhel
Hans Holeman
Milos-S
Ivana

Ali bez žurbe, razumem da neki ne stižu osim vikendom da se posvete FSC-u i to je ok. Samo je zanimljivo maštati o rezultatima pre roka, ne znam kad se to poslednji put desilo, verovatno pre 150 izdanja. :)

Ufff ...i etika na listi , nema od plana ništa, pa neće valjda žive glasove da preda, treba to iskrčkati.

Ako glasaju i ostali do večeras, potrudiću se da glasam i ja.. Ako ipak ne stignu, onda ću tek večeras uspeti da sastavim glasove i pošaljem...

8ww4jVC.png

Nexx - Synchronize Lips - Uff koji guilty please za pocetak, bas mi ostalo u glavu ovih par dana, prava svedska 00's pesma. Najveci hit mi su ovo dvoje sto im je uloga u bendu da samo otvaraju usta.
Klara Hammarström - You Should Know Me Better - Super popic, pravo za na plejlistu.
Beyond The Black - In The Shadows - Odlicno, bas po mom ukusu, mozda se malo izgubi u konkurenciji, ali za kod mene se ne moze ne izboriti za bodove.
CRO - Traum - Ovo mi je bilo predlozeno za slanje od strane jedne drugarice koja zivi u Nemackoj. Do sada mi se popravio utisak, ali mi nije ipak u top tier.
Die Toten Hosen - Zehn kleine Jägermeister - Nope
Sira - Koma - Eh, jako mi je neprimetno, iako nelose.
Scooter - The Logical Song - Kontam da bi pijan u neko disko skakao ko nesaglam na ovo, ali ovako za svakodnevne potrebe slusanja muzike, tesko :D
Alice Boman - Waiting - Ah pokusala je, ali je jako ravno za moj ukus.
Santiano - Frei wie der Wind - Meh, i ovde mi je neprimetno, nemam zamerke, al nemam ni pohvale.
Tim Bendzko - Hoch - Ovo je bio moj izbor #3 za ovaj FSC ali sad vec predpostavljam da sam se dzaba mislio verovatno je vec bilo prijavljeno. Super pesma.
VARANG NORD - Svietņeica - Skitnica me nije odusevila.
Gabrielius Vagelis - Penkeri - Jako prijatno, ali ne dovoljno konkurentno po meni.
Therion - Rise of Sodom and Gomorrah - Ko za pesmu od 7 minuta je zapravo ok, ali opet ne nesto sto bi zacuvao.
Juha Tapio - Valitsisin sut - E ovo mi je prekul, bas po mom ukusu, navijam za finale.
Otra Puse & Antra Stafecka - Uzzimē mani - Iako mi je ok dok slusam, rekao bi da je ovo mozda i najneprimetnija pesma izdanja za mene, jer je se najmanje secam :D
Martynas Kavaliauskas - Jauni - Vidi komentar za Penkeri.
KATŌ & ZeBrene - Es tā jūtos - Dosta mi se popravilo mislenje ovde, pre neki dan bi rekao da je precenjeno u komentarima, ali sada vec se i meni popelo visoko.
Mikael Gabriel - Oli alkoi - Ko za kraj polufinala je dosta neprimetno, ponovio bi mozda i ovde komentar za Penkeri i Jauni ali ova mi je slabija od te dve.

Eb21hlZ.png

Blind Channel - Died Enough For You - Samo jednom u zivotu sam poslao sva 20 glasova na ESC za nekog i to su bili oni RIP 10 evra. Ali, ova pesma mi je isto prejaka i zalim sto je verovatno necemo videti u finalu.
Aynur Aydın - Salla - Hvala, ne.
THUNDERTALE - Švieski, žvaigžde, aukštai - Prijatno, ali ovo je sve samo ne takmicarska pesma :D
Shirin David - ICE - Ne, hvala.
dArtagnan - Westwind - Ovo mi je bas super, izdvaja se od ostalih pesama koje su na ovaj fazon.
Vaidas Baumila - Apžavai - Dosta mi se ovo popravilo nakon prvih slusanja, bas je catchy i polako mi je usao medju najvece favorite.
EVERDEEN - Heart Shaped Gutter - Jako solidno, vuce me na onih sto su pevali 'Cool kids', definitivno ide u plejlistu.
Petri - Here I Am - Iako mi se vajb pesme svidja, nije mi to to, nesto fali.
Sisters On Wire - Mėlyna Mėlyna - Aj prvi dan sam bio sav u fazonu predugo traje, ali pesma je dovoljno kvalitetna da mi to vise ne smeta, jako lepo.
MeidĖ - Vaiduoklis - Danas mi se na random pojavila u glavi nakon sto sam mislio da je jako neprimetna. Mislim da mi se malo prekasno uvukla da bi bila visoko kod mene, ali ce se mozda izboriti za bodove ako sam u ovo pf :D
ZYGGA - Nenoriu Gyvent Be Tavęs - Ovde mi se utisak splasnuo nakon prvog slusanja, prvo mi je bila prejaka, sad mi je ok, ali opet necu je izgnorisati svakako.
Lasse Skriver - Like It - Ima nesto sto mi smeta nazalost, refren mi ide na cringe.
Moonshine - Body On My Mind - Iako mi je pesma interesantna, mislim da bi mi tesko usla u topu, ne inspirise me kao neke druge u konkurenciji, pogotovo u ovom delu zreba gde su vise jakih pesama.
Saveus - Dark Vibrations - Potpuno po mom ukusu, refren je malo otisao u smer sto nisam ocekivao, ali svakako je pesma top.
Indica - Vuorien taa - I ovde je zreb dosta naskodio, jednostavno mi je neprimetna u ovom polufinalu, iako nemam drugih vecih zamerki.
Kiki - 666 - Odlicna, jedna od retkih koja se izdvoji na prvo slusanje.
Normandie - Hostage - Jos jedna koja se izdvaja na prvo slusanje, skroz po mom ukusu i nadam se kandidat za pobedu.
Justinas Jarutis & Jessica Shy - Rugpjūtis - Simpaticno, ali se na izdvaja previse, sredina.

Ispade sad da sam žrebom uticao na to kako će neka pesma proći. :D

Inače, mislio sam da sam jedini ludak kome se neka naizgled nebitna FSC pesma samo tako pojavi random u glavi.

S obzirom da je Petar bio blag prema mojoj pesmi, na konto toga glasove cu poslati tako sto cu svaki poen poslati zasebno porukom, pocevsi od danas i tako sve do nedelje 11:59h. 😇😈

Ostali komentari losi, jos kod Destryja je i najbolje.
Petri - Here I Am – Vokal 4 – Aranžman 4 – Reči pesme 5
Indica - Vuorien taa – Vokal 5 – Aranžman 5 – Reči pesme 3
Po ovome, Destryju je najbitniji tekst. Tako da ko hoce poene kod njega, saljite pesme sa odlicnim tekstom.:D
Kod mene bi bilo obrnuto, recimo po ovom kriterijumu.

1. POLUFINALE

Nexx - Synchronize Lips
10 Volim ovakve pesme da cujem. Ova sintetika je mnogo bolja od one sa proslog FSC-a.
Klara Hammarström - You Should Know Me Better 9
Beyond The Black - In The Shadows 9 Generalno mi je odlicna, samo mi fali neki jos konkretniji moment da bi bilo 10.
CRO - Traum 6
Die Toten Hosen - Zehn kleine Jägermeister 5 U strofa mi je jos simpaticno, ali refren i taj glas mi totalno kvari utisak.
Sira - Koma 7
Scooter - The Logical Song 10 Volim ovo iako sam se naslusao u ove 2 decenije. Mada ove godine sam mozda samo par puta poslusao.
Alice Boman - Waiting 6
Santiano - Frei wie der Wind 9 Zanimljivo.
Tim Bendzko - Hoch 6
VARANG NORD - Svietņeica 6 Nesto mi ovde ne funkcionise; cinilo mi se obecavajuce.
Gabrielius Vagelis - Penkeri 8
Therion - Rise of Sodom and Gomorrah 7 Ovo mi jedosta ravno za ovu duzinu pesme; moralo je biti dinamicnije; ostavlja proctor za napredak.
Juha Tapio - Valitsisin sut 9 Obozavam uvodni deo sa orkerstrom; a i ostalo mi se dopada, ali nije na tom nivou.
Otra Puse & Antra Stafecka - Uzzimē mani 7 Svaki put kad dodjem do ove pesme ja procitam “Uzmi mene”.
Martynas Kavaliauskas - Jauni 10 Nekako mi cudnovato odlicno.
KATŌ & ZeBrene - Es tā jūtos 9
Mikael Gabriel - Oli alkoi 8

2. POLUFINALE

Blind Channel - Died Enough For You
8 Vise je zbog toga sto su mi bili favorite na ESC
Aynur Aydın - Salla 9
THUNDERTALE - Švieski, žvaigžde, aukštai 9
Shirin David – ICE 7 Uopste nije lose, ali treba vremena da mi bude bolja
dArtagnan - Westwind 7
Vaidas Baumila - Apžavai 9 Svidja mi se ovako nesto
EVERDEEN - Heart Shaped Gutter 8
Petri - Here I Am 10 Sirovo, ali odlicno. Glas odlican, ali na momente mi se ne svidja
Sisters On Wire - Mėlyna Mėlyna 6
MeidĖ - Vaiduoklis 7
ZYGGA - Nenoriu Gyvent Be Tavęs 10 Ova pesma mi je cudna. Ovako ne mogu da se setim kako ide melodija; jedino sto znam da mi je u mozgu urezano ime ZYGGA i govori mi da je ovo odlicno, da ne zaboravim. A osecaj mi je takav, kada je cujem pomislim “E, tu sam pesmu trazio godinama, ali nisam mogao da se setim”. Cudno, zaista.
Lasse Skriver - Like It 7
Moonshine - Body On My Mind 7 Na prvo slusanje mi se dopalo, a sad nije bas takav utisak.
Saveus - Dark Vibrations 7 Problem glas.
Indica - Vuorien taa 10 Dopada mi se.
Kiki - 666 10
Normandie – Hostage 8
Justinas Jarutis & Jessica Shy - Rugpjūtis 7 Ovo mi je tako lezerno, opusteno , pogotovo na pocdtku, ali kasnije splasne taj utisak. I ovo moze da napreduje.

Bukvalno smo se popeli na 90% završenog glasanja. U jednom pf sunce sija drugačije i desiće se samo neke manje promene na dnu granice za prolaz, a u suprotnom će biti borbe do kraja.

Back