228. FSC - Inspired

Kod Filhyja... moze se reci dobro :D

Evo i ja ću da ispišem utiske posle prvog slušanja.

01. Anna Rossinelli- Somebody like you - Nemam nikakvu emociju dok ovo slušam. Nekako mi je previše monotono. Kontam ja da tu ima ona neku priču koju želi da ispriča ali do mene ne dopire. Vadi je glas ali to je sve što mi se ovde dopada. 2/5
02. Britney Spears - Oops!... I did it again - Malo je čudno što ovo nikad pre nije bilo budući da je Britni bila na FSCU 12 puta ako se dobro sećam. Što se tiče same pesme meni je ovo neka sredina. Njen glas me malo iritira ali to je uvek tako bilo čak i kad sam klinac bio i slušao ovo. Tako da kod mene 3/5 za pesmu a za nostalgiju i plakanje za detinjstvom 5/5.
03. Chen Aharoni - I'm out - Ne znam šta bih rekao. Prvo mi je slušanje i pojma nemam kako će biti kad je budem čuo bar 5 puta ali za sad ne prija 1/5
04. Delta Goodrem - The river - Odlično. Odličan glas i melodija koja te tera da slušaš pesmu. Fenomenalno. 4/5
05. Dua Lipa - Break my heart - Za sad samo onako. Ima taj ritam, može da se sluša ali nije nešto što bih ovako privatno slušao ili imao na plej listi. 3/5
06. Elina Born - Linnuteid - Sviđa mi se i verujem da će što je više budem slušao biti još bolje kotirana kod mene. Izdvaja mi se za sad u moru zicera koje sam video na ovom fscu. 4/5
07. Gims - Jusqu'ici tout va bien - On ima fenomenalan glas. Ima dobre pesme i ova mu je jedna od njih. Jako brzo ulazi u uši. 4/5
08. Kaleo - Skinny - Odlična stvar. Zaista ima fenomenalan glas kojim jako dobro iskazuje emocije koje se kriju iza reči pesme. Sviđa mi se!!! 5/5
09. Lewis Capaldi - Leaving my love behind - Prvo mi je bilo jako neinteresantno a onda me je privuklo a kad me je privuklo onda sam se zakačio. Volim Lewisa jako tako da sam možda bias ovde i sigurno ima boljih pesmi on ali opet ovo ne može a da mi se ne svidi. 4/5
10. M.Pokora - Tombe - Jako dobra stvar. Na prvo slušanje mi se zaista sviđa. Sve mi se poklapa ovde. Glas, melodija, sam vajb kojim pesma odiše. Apsolutno sve volim! 5/5
11. Maroon 5 - Sunday morning - Isto meni jedna jako dobro poznata zicerčina ovaj hitčina. Mator sam. Lepa stvar ali ovde mi se baš i ne izdvaja 3.5/5
12. Nika Turkovic - Pusti - Nije mi dobro sela ova pesma. Prosto nije nešto što volim i ne radi me i ako mogu da kažem da se za sad u ovoj konkurenciji izdvaja jer je malo drugačija pesma od ostalih. Videćemo šta će biti nakon više slušanja ali za sad loše. 2.5/5
13. Plavi Orkestar - Ako su to samo bile lazi - Hitčina! I stvar koju jako volim! 5/5
14. Rob Thomas - Little Wonders - Jako lepo ali mi se ne izdvaja baš. Zaboravno onako. Mislim lepa pesmica za slušanje ali to je to. Nikakav poseban osećaj nemam dok ovo slušam. 3.5/5
15. Serena Ryder - Utopia - Za sad ne ostavlja nikakav utisak osim neke mlakosti. 2/5
16. Sirenia - Into the night - Izdvaja se jer je metal. Jak vokal i onako dobra stvar. Za sad 4/5
17. SVRCINA - Astronomical - Fenomenalno. Za sad favorit i najbolja stvar koju sam čuo na ovom fscu. 5/5
18. Vesna Pisarovic - Dolje na koljena - Hitčina ipo. Stvarno odlična stvar i nikad neće zastareti niti dosaditi! 5/5
19. Young The Giant - My way - Neka jaka sredina mi je ovo. Možda bude još bolje kad je budem čuo više puta. 3.5/5

Idemo na drugo pf.

01. Bijelo Dugme - Selma - Vanvremenski hit na ovim prostorima! Nemam šta puno ovde da kažem i da drobim. Drago mi je da je od svih mojih mogućih izvođača koje sam slao poslato baš ovo. 5/5
02. Ceca - Trula visnja - Ima Ceca bolje pesme. Ovo je onako slušljivo ali ništa posebno. 2/5
03. Coeur de Pirate - Adieu - Prijatna pesmica za slušanje. Na prvo slušanje samo prija ali se ne izdvaja. 3/5
04. Dolcenera - Accendi Lo Spirito - Baš nikakav utisak nemam dok ovo slušam. Nekako kao ok prošla je pesma i to je to. 1/5
05. Ekaterina Velika - Anestezija - Odlična stvar. Volim EKV i hvala onome ko je ovo poslao i podsetio me na ovu pesmu! 5/5
06. Fall Out Boy - The Phoenix - Početak je baš ono vatra. Izdvaja se od samog početka do samog kraja. Odlična stvar! 5/5
07. James Morrison - I won't let you go - Zicer ali jako dobar zicer koji mi apsolutno prija i kod mene će ovo uvek biti na vrhu planine! 5/5
08. Ledger - My arms - Sviđa mi se njen glas i njena emocija. Pesma koja hrabri, zaista uživanje slušati ovo. 5/5
09. Linkin Park - Breaking the habit - Ne mogu da verujem da ovo nikad nije bilo. Predobra stvar i hvala za podsetnik. Ovo me je vratilo u srednju školu kad sam imao diskmen i nosio bih ga u školu i imao sam cd na kojem sam imao sve pesme od Linkin Parka koje su do tad izašle i uživao sam slušati ovaj bend. Lepo je vratiti se malo u to doba pa makar i kroz sećanje. 5/5
10. Mariah Carey - Prisoner - Suvišno je bilo šta pričati o njenom glasu koji je stvarno vrhunski. Ali ovako da mi se pesma nešto posebno izdvaja pa baš i ne. Samo onako. Sredina. 3/5
11. Muse - Won't stand down - Dosta se izdvaja u ovoj konkurenciji. Dobra stvar. 4/5
12. No Doubt - Hey baby - Auuuu. Ni ovo nikad pre nije bilo?? Dobra stvar i stvarno fin podsetnik i vraćanje u prošlost haha. 4/5
13. Queen of Sabe - Kuca za ptice - Prelep glas i prelepa pesma. Zaista mi se dopada ovo. Odmah mi se na prvo slušanje izdvojilo! 5/5
14. Sara Bareilles - Brave - Ok. I samo ok. Bar na prvo slušanje. Ništa mi se posebno ne izdvaja. 3/5
15. Shakira - Objection (Tango) - Volim ovu pesmu i stvarno služi za dizanje atmosfere. Odlično. 4/5
16. Sofia Carson - Come back home - Baš moj stil. Udara pravo u srce! Odlično! 5/5
17. Thorsteinn Einarsson - Shackles - Jako zanimljivo. Njegov glas mi je onako baš nešto što se izdvaja. Deluje grubo ali u ovoj pesmi baš baš prija ovakav glas. Sviđa mi se ovo! 4/5
18. Vremya & Steklo - Vislovo - Samo ok. Nije nešto što bih inače slušao 2/5
19. Željko Joksimović - Nije do mene - Lepo za završetak. Volim Željka i sve njegove pesme pa tako i ovu. A ovde mi se posebno sviđa taj instrumental na početku i kroz celu pesmu imam taj neki osmeh na licu. Odlično! 5/5

Dobro je i kod Destrija!

Evo i mojih komentara na prvo slušanje pesama, sasvim solidno izdanje i meni uopšte ne smeta manjak kreativnosti ovde, na kraju krajeva biramo najbolju pesmu ;)
Biću fin i nijednoj pesmi neću dati ocenu 1. Neki opšti utisak mi je da je 2.pf bolje i da mi se dosta više pesama dopada.

1.PF
01. Anna Rossinelli- Somebody like you - Zvuči kao neka pesma iz 80', kul stvar, a inače Ana je meni nekako u isto vreme simpatična i seksi, a i inače mi bila jedan od favorita u slabašnom izdanju ESC 11'. 8/10
02. Britney Spears - Oops!... I did it again - Jel čudno reči da sam se kao tinejdžer baš ložio na Britni :D Mislim da joj je ova pesma obeležila karijeru, svakako odlično. 10/10
03. Chen Aharoni - I'm out - Stvarno nije za mene, ne znam šta bi pozitivno rekao. 2/10
04. Delta Goodrem - The river - Medolično, prijatno, ali i dosta zaboravno. 5/10
05. Dua Lipa - Break my heart - Dok sam slušao pesmu, gledao sam nešto po netu i totalno mi je proletela pesma, nije me privukla. 2/10
06. Elina Born - Linnuteid - Osim što mi je oduvek Elina bila seksi, pesma je ništa specijalno, čak mi ni jezik u pesmi i melodiji nije prijao 3/10
07. Gims - Jusqu'ici tout va bien - Definitivno nije monotonija kao predhodnih nekoliko pesama, da li mi se dopada ili je samo jači utisak zbog predhodnih pesama videćemo narednih dana ;) 7/10
08. Kaleo - Skinny - Solidan izbor, glas stvarno interesantan, možda bi moglo na playlistu 9/10
09. Lewis Capaldi - Leaving my love behind - I ovde isto zanimljiv glas, ali kao da se previše forsira nekako na silu sve, nije mi selo na prvo slušanje, iskreno mislim da neće ni naredna. 4/10
10. M.Pokora - Tombe - Lepo, ali ne više od toga 5/10
11. Maroon 5 - Sunday morning - Ovo mora da je Inspired by Simon, to je ko se ne seća Leo pre Lea, kapiram da ovakvi pesmuljci lepo prolaze, ali meni se ne dopadaju i ceo taj fazon nije za mene, previše mi je onako limunada 3/10
12. Nika Turkovic - Pusti - Muzika mi je super, al mi njen glas ne leže uz pesmu onako da to bude kompletan aranžman i nešto što bih slušao 5/10
13. Plavi Orkestar - Ako su to samo bile lazi - Da se ne naljuti ko god da je poslao, ali ja kad bih morao da biram najomrženiji Ex Yu bend to bi morao da bude Plavi Orkestar, nekako mi se ništa u vezi njih nije nikad dopalo, pesma svakako poznata, milion puta čuo da svira negde, ali stvarno nije za mene. 2/10
14. Rob Thomas - Little Wonders - Lepa pesmica, prijatno i nije nametljivo 7/10
15. Serena Ryder - Utopia - Nabacano previše, mada neki delovi instrumentala imaju i neki bit, ali previše svega 4/10
16. Sirenia - Into the night - Al ga cepaju ljudi svaka čast, volim čuti ovako nešto, mada zamerka mi je slična kao predhodnu pesmu da je malo nabacano sve i svašta, solaža vrhunska 8/10
17. SVRCINA - Astronomical - Ajde malo živosti, mene ovakav tip pesama baca u neko jako loše raspoloženje pa ne mogu da ih objektivno ocenim 4/10
18. Vesna Pisarovic - Dolje na koljena - Meni je ova pesma top, i ako se verovatno nikad ne bih setio da ovako nešto pošaljem na FSC ili npr kad bi me neko pitao nabroj 5 Hrvatskih pevačica pre bi se čak setio Lidije Bačić :D
Šalu na stranu stvarno stvarno dobra pesma, definitvno više od radijskog hita 9/10
19. Young The Giant - My way - Ni da me takne što bi reko Pikac, nije rđavo ništa, ali prošla 4min uzalud 3/10

2.PF
01. Bijelo Dugme - Selma - Ova pesma mi je nekada preteška, a nekada pravo umetničko delo, a Bebek 1/1 najjači glas Ex Yu. 9/10
02. Ceca - Trula visnja - Neću hejtovati trulu višnju, ali moram reći da nisam znao koliko je Ceca popularna dok nisam upoznao dovoljno veliki broj ljudi i dok nisam shvatio šta ustvari vole da slušaju i šta je i ko to. Zaključak je bio da na ovim prostorima Ceca jeste br.1 najpopularnija pevačica, a najpopularniji pevač Lukas i to je tako što bi rekao Goksi Vesić :ROFLMAO: 7/10
03. Coeur de Pirate - Adieu - Zanimljivo, slušljivo solidan izbor 8/10
04. Dolcenera - Accendi Lo Spirito - Oduvek sam slab na Italijanske pesme, ako se neko seća 30.izdanje u mojoj organizaciji i tema Italija :it: 9/10
05. Ekaterina Velika - Anestezija - Slušam baš pre neki dan ovu pesmu i razmišljam da mi je to najbolja pesma EKV i koliko čudno zvučalo među top10 najboljih pesama XX veka kod nas, svaka čast onome ko je poslao! 10/10
06. Fall Out Boy - The Phoenix - Imam dosta pesama sličnih ovoj na svoj playlisti, volim pesme koje daju ritam, ali mi se ovo kao ukupan paket i ne dopada previše. 6/10
07. James Morrison - I won't let you go - Limunadica na kvadrat, kao za mnoge pesme nemam šta loše niti pozitivno da kažem, nisam siguran kako da ocenim, ne pomaže ni to što ovako nešto ne slušam. 6/10
08. Ledger - My arms - Neočekivano pomalo, ali dopada mi se. 8/10
09. Linkin Park - Breaking the habit - Nikad mi nisu bili naročito zanimljivi, cela plejada sličnih Američkih bendova mi se ne dopadaju. Što se tiče tvrđeg zvuka moja dekada definitivno nisu zvuci 90' već ranijih dekada. 3/10
10. Mariah Carey - Prisoner - Nije vezano za pesmu, ali meni kao reklama pre ove pesme izlaze neki Koki i orkestar Dragana Ćirkovića Ćire, neki fazon koji nije ni za Živinice i Kakanj, zašto YT? :cautious: Za orginalost bodovi u minus, al pošto to ne ocenjujem mogu samo da kažem da je pesma odlična 9/10
11. Muse - Won't stand down - Ne prija mi, slično sve kao za pesmu pod brojem 9. sa malom razlikom što bi ovo malo radije poslušao opet 4/10
12. No Doubt - Hey baby - I ovde kao za neke predhodne pesme fali malo orginalnosti, ali to ne menja činjenicu da ja ovo volim i da je dobro podsećanje na neka lepa vremena. Zbog pesama kao ove ja sam bio zagovornik da FSC treba od nule krenuti, prilično sam siguran da bi ovu pesmu drugačije ocenio pre 12 godina kad sam prvi put učestvovao ovde, u ovoj 2022. za ovu pesmu 9/10
13. Queen of Sabe - Kuca za ptice - Hvala ne, Lea Sirk. 2/10
14. Sara Bareilles - Brave - Ok, ali ne više od toga. 5/10
15. Shakira - Objection (Tango) - Super stvar, isto kao za No Doubt, 2010. ne bih ovo ovako visoko ocenio. 8/10
16. Sofia Carson - Come back home - Lepo prijatno, sve pohvale 8/10
17. Thorsteinn Einarsson - Shackles - Podesća me na nešto, ali mi nekako nije dovršeno, a i ne izdvaja se u ozbiljnoj konkurenciji 4/10
18. Vremya & Steklo - Vislovo - Pesma bi dobila sigurno neke bodove na Slovenskom FSC, tamo je konkurencija baš bila tanka, ovde nije.. Inače ima neki bit, dobro vozi što bi rekli 7/10
19. Željko Joksimović - Nije do mene - Nisam loše predstavljen na ovom FSC, dobra pesma, ali od Željkovih pesama moj fah su više pesme tipa Varnice, koje sam jel slao na 114. izdanje i ispao cccc. Želim onome ko je poslao da bolje prođe nego ja.. Pesma mi je sasvim dobra, ali nije u rangu najboljih na FSC 8/10

Da Destryja nema, trebalo bi ga izmisliti! :love: (gotovo uvek mi pesma dobije divan komentar kao ni od koga drugog)
E sad, kod Sivonje Nije sve tako sjajno, ali dobro, biće bolje. :) (bolji je makar komentar nego prošli put)

Kod Sivog odlicno :love:

E'o i od mene komentara. Dobar FSC, dobro da sam DF. :D

PRVO POLUFINALE

Anna Rossinelli - Somebody Like You

Ok, nema sumnje da je pjesma (kao i mnogo drugih) inspirirana Weekndovom Blinding lights, i to baš dosta, ali ne smeta mi, paše mi ovaj zvuk i pustio bih si ovako nešto u bilo kojoj prilici. Lijepo da je Anna i dalje aktivna, uvijek mi je bila simpa, samo šteta što nije malo šire prepoznata.

Britney Spears - Oops!...I Did It Again
A mislim, što reći... Da sad kažem nešto loše ovdje, bilo bi kao da negiram vlastito djetinjstvo lol. Uz ovo smo manje-više svi odrasli, plus meni je ovo možda i najbolja njena pjesma (zapravo, i jedina za koju mogu reći da mi je baš draga). Nostalgija je čudo, lijepo podsjećanje.

Chen Aharoni - Ani bachutz
Neki ovdje vjerojatno znaju da baš volim Chenovu glazbu, međutim... Ovo što snima zadnjih godina, uključujući i ovu coming-out pjesmu, nije ni približno onome što je snimao tamo negdje do 2016.-2017. Zanima me je li pošiljatelj istražio i nešto drugo iz njegovog repertoara pa se onda odlučio za Ani bachutz, ali stvarno se moglo poslati štošta bolje iz njegovog opusa. Slušljivo je ovo, nije grozno ni loše, ali nije to to. Šteta.

Delta Goodrem - The River
Lijepo, himnično i kako volim reći - pjesma s glavnom i repom. Nema tu nekih pretjeranih filozofija, šablonski rađena pjesma, što jes' jes', ali odrađena vrlo dobro.

Dua Lipa - Break My Heart
Proći će vjerojatno nekoliko decenija dok napokon ne prestanem miješati Duu Lipu i Ritu Oru. I sad da mi netko ovo pusti bez da vidim tko pjeva, ne bih znao koja je, iako im vokali ni nisu toliko slični. Uglavnom, meni je ovo tip pjesama na koje ću se bez problema rasplesati, pjevušiti u autu kad naiđe i slično, ali je nikada neću staviti na svoju playlistu i puštati sam. Ali dobro, i to je legitimno. Ok izbor.

Elina Born - Linnuteid
Standardno dobra Elina, ja se zaista ne mogu sjetiti nijedne njene loše pjesme. Doduše, malo mi je prekratka možda i nažalost, djeluje mi da bi u ovoj konkurenciji mogla ostati nezamijećena.

Gims - Jusqu'ici tout va bien
Ja ovog čovjeka nikad nisam mogao, žao mi je. Ne paše mi njegov vokal, čak ni pojava. Iako, ovdje su strofe još i okej, ali čim krene refren i taj njegov karakterističan vokal dođe do izražaja, sve padne u vodu. Ništa, ajmo dalje.

Kaleo - Skinny
Ovdje je potpuna druga priča, baš volim Jökkulov vokal. Ali, ne bih ja bio ja da ne kenjam nešto - nije mi ovo toliko wow kao dosta drugih njihovih pjesama. Nekako mi je...usputna, slučajna i prolazna. Dok svira je okej, ali čim završi, kao da se ništa nikad nije desilo.

Lewis Capaldi - Leaving My Love Behind
Nisam neki naročiti štovatelj njegovog glazbenog opusa, mislim da je nekako kod mene kredit za taj koncept muškog baladičnog patnika ispucan dosta ranije zahvaljujući Sheeranu ili Samu Smithu, koji su mi ipak u tom žanru bili jači i emotivniji. Ponovo, ok dok svira, nemam ništa protiv, ali nakon FSC-a je zasigurno neću pustiti.

M. Pokora - Tombé
Realno, štošta se moglo birati kod mene, od Silvane do Nirvane, ali drago mi je da je izbor pao na Pokoru. Vrlo karizmatičan izvođač i to uvijek podiže pjesme mu na višu razinu. Ali i bez toga, ovo je baš fina pjesma, lijepo.

Maroon 5 - Sunday Morning
Još jedno lijepo podsjećanje, iako ovu stvar nikad nisam previše primjećivao među ostalima njihovima koje su bile možda razvikanije. Ah, dani kad je Adam Levine još bio podnošljiv...

Nika Turković - Pusti
S pošiljateljem ću se svakako obračunati po završetku FSC-a jer mi je skinuo ovo sa spiska. Šalim se naravno i stvarno se nadam da će ovdje biti vrednovana onako kako zaslužuje. Ovakve pjesme mi vraćaju nadu u hrvatsku glazbu, ipak nismo baš skroz propali. Uz još dvije pjesme iz drugog polufinala, moj favorit izdanja.

Plavi Orkestar - Ako su to samo bile laži
Volim kad ovako s vremena na vrijeme izvadite iz rukava ovako neki klasik. Doslovno mogu prekopirati ovamo komentar za Britney i to je to.

Rob Thomas - Little wonders
Joooj, lijepo! Ma u genetskom kodu mi je vjerojatno zapisano da volim ovakav mainstream cheesefest 2000.-ih. Ubijte me. :censored: Prelijepo, čestitke!

Serena Ryder - Utopia
Pa... solidno, ali ako bih povukao paralelu s nekom drugom pjesmom iz ovog polufinala koja je makar malo slična, u ovom slučaju Deltina numera - ipak mi je Delta tu dosta jača. Onako, ima i slabijih bez dileme, ali ima i kudikamo boljih.

Sirenia - Into the night
Baš u zadnje vrijeme volite (simfonijski) metal, a nekoć je to bilo plodno tlo za šutiranja na FSC-u :D Općenito gledano fino, ali u svom žanru nedovoljno upečatljivo i manjkavo.

SVRCINA - Astronomical
Poznat mi je njen glazbeni rad i super mi je atmosfera koju često provlači kroz svoje pjesme. Lijepo, mistično, dreamy. Ovo je definitivno nešto za moju playlistu, može, može!

Vesna Pisarović - Dolje na koljena
Vesna je everyone's sweetheart i to je tako, ko ne voli Vesnu, ja ne znam... Doduše, ova me pjesma nikad nije pretjerano impresionirala, draža mi je kad pati i cvili u svojim pjesmama nego kad izigrava dominu. Ali ipak, klasik je klasik, šta tu možemo...

Young the Giant - My Way
Dobar završetka dobrog polufinala.

DRUGO POLUFINALE

Bijelo Dugme - Selma

Isti slučaj ko i Plavi Orkestar u prvom polufinalu, s tim da mi je ona ipak za nijansu draža i bolja od Selme.

Ceca - Trula višnja
Huh, ovaj album na kojem se nalazi Trula višnja mi je možda i najslabiji Cecin, previše wtf pjesama s tekstovima koji su zaista malo too much. Bilo je i ovdje dosta boljih izbora, no dobro, pošiljatelj je vjerojatno dobro upoznat s njenim opusom i ovo mu je bilo dovoljno dobro za slanje i to je skroz okej. Meni, recimo, ne bi vjerojatno bila ni u top 15 prioriteta kad bih slao nešto Cecino.

Coeur de pirate - Adieu
Sladak vokal, možda malo prešećerast, kao i pjesma, koja je osim toga dosta konfuzna i ima neki neobičan tok. Nije mi ovo baš, žalim.

Dolcenera - Accendi Lo Spirito
Zanimljivo, zvuči mi dosta dated ovo, ali je fina pjesma. Interesantan vokal. Definitivno se čovjek ima za što uhvatiti ovdje, ali treba još koje slušanje da skroz sjedne.

EKV - Anestezija
EKV me, skroz neobično, uvijek uvuče u taj neki svijet prije no što sam se uopće rodio i postigne da se osjećam kao da sam proživio i rastao usporedno s nastankom njihovih pjesama. Sjajan bend, dobar izbor, dosta opskuran, ali svakako pohvale.

Fall Out Boy - The Phoenix
Oni su bend koji mi nije dobro sazrio. Nešto kao Linkin Park, puno više volim njihove starije pjesme, previše su otišli u komercijalu i suviše mainstream zvuk, a pjesme poput ove su najbolji pokazatelj toga. Samo ok.

James Morrison - I Won't Let You Go
Kad sam vidio ovo na ceremoniji, prvo sam se šokirao što nije bila, a gotovo istovremeno i oduševio što se netko sjetio poslati je. Izrazito draga pjesma, izrazito drag izvođač. Na četiri minute zatvoriš oči, prepustiš se pjesmi i uživaš. Da, to je to. Jedan od tri favorita izdanja.

Ledger - My arms
Ok, tematika pjesme je toliko sažvakana da već boli, ali je instrumentalno i vokalno vrlo dobro popraćena. Refren je sjajan i ostaje u glavi nakon samo jednog slušanja, što je uvijek dobar znak.

Linkin Park - Breaking the habit
Odmah da kažem - jedan od favorita. Linkin Park je omiljeni bend mojih tinejdžerskih dana, bjesomučno su se vrtjela u krug njihova prva tri studijska albuma, a samim time, naravno, i ova pjesma. Pošiljatelj definitivno nije imao lak zadatak koju njihovu pjesmu odabrati, ali izbor je na kraju jako dobar i čak malo iznenađujuć - ovako kad promatram spisak njihovih pjesama koje su bile i koje bih možda slao, uopće mi isprva ne bi BTH pala na pamet, tako da bravo, bravo. Šteta što im se glazba toliko promijenila, ali dobro, ostaju ovakve starije pjesmetine.

Mariah Carey - Prisoner
Nisam ovdje imao nikakva prevelika očekivanja, nisam njen fan baš, ali fino je ovo. Mislim, to je taj fah, ništa revolucionarno od nje, ali skroz pristojno i dopadljivo.

Muse - Won't stand down
Mogao bih reći da mi je ovo otkriće, nisam čuo do sad, a dobar su mi bend baš, paše mi ta neka čudnjikavost koju protežu kroz svoje pjesme. Oni su, na sreću, kontinuirano dosljedni sebi. Sjajna pjesma, ovo će se slušati još!

No Doubt - Hey baby
Ah, dobro, morao je jednom doći kraj nizu dobrih pjesama. Nije mi ovo baš, sorry. Dosta nabacano i lagano iritantno.

Queen of Sabe - Kuća za ptice
Huh, dosadno mi je ovo malo, Majooo. Mislim, ok, pjesma je klasik, lijepo je obrađeno, ali nisam baš zagrizao. I nevjerojatno koliko u refrenu kad pjeva u kući za pticeee, vokal toliko jako liči na Lanu Jurčević, čudo.

Sara Bareilles - Brave
Ovo znam od ranije, milijun puta sam je čuo, ali nažalost nikad mi se nije svidjela. Trebala bi biti nadahnjujuća, a mene vuče samo na to da je ugasim.

Shakira - Objection (Tango)
Ovo me uvijek sjeti na jedan dječji rođendan gdje sam je po prvi put čuo i tad mi je bila wow, ali sad kad je slušam s 20 i kusur godina, naaaaaaaaah. Rekao bih da je loše ostarjela (pjesma, ne Shakira). Koliko zapravo amaterski zvuči, jbt.

Sofia Carson - Come back home
Još uvijek slušam njenu pjesmu s povratničkog FSC-a, tako da sam imao high hopes ovdje. Fina balada, njen vokal je jako uhu ugodan, ali možda mi je malo previše monotono. Ipak, svakako bolje od posljednjih nekoliko pjesama.

Thorsteinn Einarsson - Shackles
Uopće sam zaboravio da je više puta bio na FSC-u, a mislim da je inače moja FSC beba, kad sam ga slao s Leya. Standardno dobar, bravo za izbor. Možda bi isto trebalo još kojih desetak-dvadesetak sekundi više, ali i ovako je i više nego fino.

Vremya i Steklo - Vislovo
Još jedan poznat mi izvođač, ali lagano sam razočaran. Ok, veselo je, pokreće, ali suviše mi je... obična. Šteta, i tu je moglo više.

Željko Joksimović - Nije do mene
Ok balada i toliko. Solidan kraj FSC-a.

Drago mi je sto komentarisete dosta, jos da ste malo bolje pisali o mojoj pesmi 😄

Kod Marka mrsavo :(

Znaci komentari su
anabela-u%C5%BEas-bre.gif

Odlična priredba, za pesme ne znamo znamo 3 ovako po imence! Niko me nije dobio za zadatak, a toliko stvari sam slao da mislim da bi svako mogao da se pronađe bar u nekoj pesmi. :LOL:
Komentari za sada odlični, čekam vas u raju ko moja kraljica Lilibet.

0U2f2fa.png

VEČERAS
19:00

Zagrevanje uz Nikove FSC bebe

18:50

Mathew West ft. Caitlin Evanson
Pegasus
Lukas Graham (nisu bebe, ali meni najdraža Nikova pesma)

Loše kod Marka, ali dobro je što i dalje sluša Como, cuando i donde od Sofie 😇

Back