Evo i mojih komentara na prvo slušanje pesama, sasvim solidno izdanje i meni uopšte ne smeta manjak kreativnosti ovde, na kraju krajeva biramo najbolju pesmu
Biću fin i nijednoj pesmi neću dati ocenu 1. Neki opšti utisak mi je da je 2.pf bolje i da mi se dosta više pesama dopada.
1.PF
01.
Anna Rossinelli- Somebody like you - Zvuči kao neka pesma iz 80', kul stvar, a inače Ana je meni nekako u isto vreme simpatična i seksi, a i inače mi bila jedan od favorita u slabašnom izdanju ESC 11'.
8/10
02.
Britney Spears - Oops!... I did it again - Jel čudno reči da sam se kao tinejdžer baš ložio na Britni

Mislim da joj je ova pesma obeležila karijeru, svakako odlično.
10/10
03.
Chen Aharoni - I'm out - Stvarno nije za mene, ne znam šta bi pozitivno rekao.
2/10
04.
Delta Goodrem - The river - Medolično, prijatno, ali i dosta zaboravno.
5/10
05.
Dua Lipa - Break my heart - Dok sam slušao pesmu, gledao sam nešto po netu i totalno mi je proletela pesma, nije me privukla.
2/10
06.
Elina Born - Linnuteid - Osim što mi je oduvek Elina bila seksi, pesma je ništa specijalno, čak mi ni jezik u pesmi i melodiji nije prijao
3/10
07.
Gims - Jusqu'ici tout va bien - Definitivno nije monotonija kao predhodnih nekoliko pesama, da li mi se dopada ili je samo jači utisak zbog predhodnih pesama videćemo narednih dana
7/10
08.
Kaleo - Skinny - Solidan izbor, glas stvarno interesantan, možda bi moglo na playlistu
9/10
09.
Lewis Capaldi - Leaving my love behind - I ovde isto zanimljiv glas, ali kao da se previše forsira nekako na silu sve, nije mi selo na prvo slušanje, iskreno mislim da neće ni naredna.
4/10
10.
M.Pokora - Tombe - Lepo, ali ne više od toga
5/10
11.
Maroon 5 - Sunday morning - Ovo mora da je Inspired by Simon, to je ko se ne seća Leo pre Lea, kapiram da ovakvi pesmuljci lepo prolaze, ali meni se ne dopadaju i ceo taj fazon nije za mene, previše mi je onako limunada
3/10
12.
Nika Turkovic - Pusti - Muzika mi je super, al mi njen glas ne leže uz pesmu onako da to bude kompletan aranžman i nešto što bih slušao
5/10
13.
Plavi Orkestar - Ako su to samo bile lazi - Da se ne naljuti ko god da je poslao, ali ja kad bih morao da biram najomrženiji Ex Yu bend to bi morao da bude Plavi Orkestar, nekako mi se ništa u vezi njih nije nikad dopalo, pesma svakako poznata, milion puta čuo da svira negde, ali stvarno nije za mene.
2/10
14.
Rob Thomas - Little Wonders - Lepa pesmica, prijatno i nije nametljivo
7/10
15.
Serena Ryder - Utopia - Nabacano previše, mada neki delovi instrumentala imaju i neki bit, ali previše svega
4/10
16.
Sirenia - Into the night - Al ga cepaju ljudi svaka čast, volim čuti ovako nešto, mada zamerka mi je slična kao predhodnu pesmu da je malo nabacano sve i svašta, solaža vrhunska
8/10
17.
SVRCINA - Astronomical - Ajde malo živosti, mene ovakav tip pesama baca u neko jako loše raspoloženje pa ne mogu da ih objektivno ocenim
4/10
18.
Vesna Pisarovic - Dolje na koljena - Meni je ova pesma top, i ako se verovatno nikad ne bih setio da ovako nešto pošaljem na FSC ili npr kad bi me neko pitao nabroj 5 Hrvatskih pevačica pre bi se čak setio Lidije Bačić

Šalu na stranu stvarno stvarno dobra pesma, definitvno više od radijskog hita
9/10
19.
Young The Giant - My way - Ni da me takne što bi reko Pikac, nije rđavo ništa, ali prošla 4min uzalud
3/10
2.PF
01.
Bijelo Dugme - Selma - Ova pesma mi je nekada preteška, a nekada pravo umetničko delo, a Bebek 1/1 najjači glas Ex Yu.
9/10
02.
Ceca - Trula visnja - Neću hejtovati trulu višnju, ali moram reći da nisam znao koliko je Ceca popularna dok nisam upoznao dovoljno veliki broj ljudi i dok nisam shvatio šta ustvari vole da slušaju i šta je i ko to. Zaključak je bio da na ovim prostorima Ceca jeste br.1 najpopularnija pevačica, a najpopularniji pevač Lukas i to je tako što bi rekao Goksi Vesić
7/10
03.
Coeur de Pirate - Adieu - Zanimljivo, slušljivo solidan izbor
8/10
04.
Dolcenera - Accendi Lo Spirito - Oduvek sam slab na Italijanske pesme, ako se neko seća 30.izdanje u mojoj organizaciji i tema Italija
9/10
05.
Ekaterina Velika - Anestezija - Slušam baš pre neki dan ovu pesmu i razmišljam da mi je to najbolja pesma EKV i koliko čudno zvučalo među top10 najboljih pesama XX veka kod nas, svaka čast onome ko je poslao!
10/10
06.
Fall Out Boy - The Phoenix - Imam dosta pesama sličnih ovoj na svoj playlisti, volim pesme koje daju ritam, ali mi se ovo kao ukupan paket i ne dopada previše.
6/10
07.
James Morrison - I won't let you go - Limunadica na kvadrat, kao za mnoge pesme nemam šta loše niti pozitivno da kažem, nisam siguran kako da ocenim, ne pomaže ni to što ovako nešto ne slušam.
6/10
08.
Ledger - My arms - Neočekivano pomalo, ali dopada mi se.
8/10
09.
Linkin Park - Breaking the habit - Nikad mi nisu bili naročito zanimljivi, cela plejada sličnih Američkih bendova mi se ne dopadaju. Što se tiče tvrđeg zvuka moja dekada definitivno nisu zvuci 90' već ranijih dekada.
3/10
10.
Mariah Carey - Prisoner - Nije vezano za pesmu, ali meni kao reklama pre ove pesme izlaze neki Koki i orkestar Dragana Ćirkovića Ćire, neki fazon koji nije ni za Živinice i Kakanj, zašto YT?

Za orginalost bodovi u minus, al pošto to ne ocenjujem mogu samo da kažem da je pesma odlična
9/10
11.
Muse - Won't stand down - Ne prija mi, slično sve kao za pesmu pod brojem 9. sa malom razlikom što bi ovo malo radije poslušao opet
4/10
12.
No Doubt - Hey baby - I ovde kao za neke predhodne pesme fali malo orginalnosti, ali to ne menja činjenicu da ja ovo volim i da je dobro podsećanje na neka lepa vremena. Zbog pesama kao ove ja sam bio zagovornik da FSC treba od nule krenuti, prilično sam siguran da bi ovu pesmu drugačije ocenio pre 12 godina kad sam prvi put učestvovao ovde, u ovoj 2022. za ovu pesmu
9/10
13.
Queen of Sabe - Kuca za ptice - Hvala ne, Lea Sirk.
2/10
14.
Sara Bareilles - Brave - Ok, ali ne više od toga.
5/10
15.
Shakira - Objection (Tango) - Super stvar, isto kao za No Doubt, 2010. ne bih ovo ovako visoko ocenio.
8/10
16.
Sofia Carson - Come back home - Lepo prijatno, sve pohvale
8/10
17.
Thorsteinn Einarsson - Shackles - Podesća me na nešto, ali mi nekako nije dovršeno, a i ne izdvaja se u ozbiljnoj konkurenciji
4/10
18.
Vremya & Steklo - Vislovo - Pesma bi dobila sigurno neke bodove na Slovenskom FSC, tamo je konkurencija baš bila tanka, ovde nije.. Inače ima neki bit, dobro vozi što bi rekli
7/10
19.
Željko Joksimović - Nije do mene - Nisam loše predstavljen na ovom FSC, dobra pesma, ali od Željkovih pesama moj fah su više pesme tipa Varnice, koje sam jel slao na 114. izdanje i ispao cccc. Želim onome ko je poslao da bolje prođe nego ja.. Pesma mi je sasvim dobra, ali nije u rangu najboljih na FSC
8/10