al Albanija 2023: Albina & Familja Kelmendi - Duje

Albanija
Samo da čekiram da Albina ima gotovo 200k pregleda na yt za malo manje od 24h , a Fifi nema ni 100k. Ako u četvrtak Fifi dobije Albinu biće to najveća namestaljka nekog nf kakva do sada nije zabeležena, ali nadam se da se to neće desiti.

Ni jedno ni drugo neće u finale ako pobede, kao ni jedna pesma sa FiK-a izgleda, tako da.

Nije mi jasno kako su od onih nacionalnih finalčina iz 2020. i 2021. došli do toga da nemaju ni jednu normalnu pesmu na celom izboru.

Samo da čekiram da Albina ima gotovo 200k pregleda na yt za malo manje od 24h , a Fifi nema ni 100k. Ako u četvrtak Fifi dobije Albinu biće to najveća namestaljka nekog nf kakva do sada nije zabeležena, ali nadam se da se to neće desiti.
Nije bitno, ni jedni ni drugi neće u finale.

Mogu oni bolje od ovoga.

Pogledao sam dosadasnje nastupe.

Ta Fifi onako, nije losa.

Stvarno je kroz godine bilo baš baš sjajnih pjesama na FiK-u, uz spomenute Shaj i Pendese, baš sam išao malo baciti pogled na prošla izdanja i skontao koliko je sjajnih pjesama bilo. Ove godine stvarno wtf

2015.

2016. (ne znam što su maknuli lajv)

2017.

2018.
i

2020.
Shaj, naravno

2021. (Ne mogu onaj blamantni lajv)

2022.

I naravno obično krivo birali, ko i Hrvatska :D osim 2019.

Najbolja verzija ,,Theje", kraj me naježi celog a da ni reč ne razumem. Čista emocija i jako mi je žao što su ovu pesmu propustili prošle godine i minimum sigurno finale a lično verujem da posle 2012. bi im sa ovom pesmom bio najbolji plasman na ESC-u. 👌

Ok, Anduel nije prošao u finale...malo je reći da sam šokiran, ali barem su prošle Erma Mici i Vanesa Sono 😍

Fun fact: Elsa Lila je bila mentor Albini u the voice

Ima dosta drame u mnogim pesmama ...nekako izgleda prenapadno na momente a emocije prenaduvane i odglumljene.
S druge strane ove neke laganice su teški smor.

Ja bih odabrao Elsu Lilu. Zena odise profesionalnoscu i lepa joj je balada. Na trenutak mi se ucini kao da peva Celine Dion. Nisam znao da je poznata pevacica u Albaniji ali se to vidi/cuje.

Nakon svih 26 pesama, opsti utisak mi je da je ovo jedan od jacih fikova u poslednje vreme. Navijam da Elsa Lila pobedi na festivalu (ziri) ili Rezarta Smaja, a televoting ( esc) uzme Albina. Takodje moram da pohvalim i novajlije Erma Mici i Vanesa Sono su buducnost alb. scene( ko zna mozda uskoro jednu od njih dve vidimo na esc-u)

Nadam se da salju neki turbo folk opet. Prosla pesma im je bila top. Unistena nastupom

Back