al Albanija 2023: Albina & Familja Kelmendi - Duje

Albanija
Đogajevi kidaju sa nastupom. Baš je čar u svom onom haosu.

Vi koji pratite, ajd onako objektivno , ko su glavni favorit, ima li takvih...

Pobedice im izgleda još žešća kršina od pesme nego li ona prošlogidišnha, Albina i njena familija. 🤝
Ono je kao da pomešaš kuvani kiseo kupus, rusku salatu i umešaš pola kila sladoleda od vanile a onda ga zapečeš u rerni. 😁
Nigde reda, nigde melodijske linije, da se uplaši čovek kad ,,nagrnu" one prateće oko nje. Meni na prvu deluje jezivo ali neprijatno jezivo. Albanija definitivno slaba ove godine, nekonkurentna, bar ovaj ,,glavni meni" što poslušah tj. 3,4 koje su po njima konkurentne za pobedu. Uvek mi se bar te 2, 3 pesme dopadnu kod njih a ove godine baš ništa.
Mnogo je loše glume, deranja i bukvalno ali i katastrofalnih aranžmana. Jedino što mi uhu prijalo a onako nasumično sam poslušao je Vanessa.
Prijatna pesmica, lepa devojka ali vokal tanan.
Albina je jako, jako lepa i to mi je jedino prijalo oku na ovom Fiku. Familija mi kvari doživljaj. Stvarno žena/devojka je prelepa! 👍🥰 Možda tu njenu pesmu prearanžiraju i sugurno će ali pesma je što se kvaliteta u ovom obliku tiče iz mog ugla, kršina na kvadrat. Glasanje publike u polufinalu ESC je možda provuče u finale ali sa žirijem sam kao i prošle godine siguran u ispadanje vec u polufinalu.

Jao sad sam čuo studijsku verziju Albinine pesme. Iskreno ne sviđa mi se. Bukvalno kao da slušam drugu pesmu u odnosu na onu verziju sa orkestrom uživo. Čak više nisam siguran u dobar plasman ako ode na ESC. Koga interesuje može da posluša na Albininom istragramu u storijima.

Ni meni se ne sviđa ta numera iako ima dobrih vokalnih deonica kako od pevačice tako i od prateće grupe, ali ima dosta delova gde je haotično, čuje se samo jedna kakofonija glasova.. Tako da ne znam stvarno.. :/

Hajde da se večeras završi FiKmas, pa za vikend da slavimo Xmas. :D

Nije. Danas samo pevaju te covere sa ranijih izdanja, sutra su valjda sva glasanja.

Aha, sad vidim da su otvorili glasanje publike već.

Pa to. Videh i ja da je otvoreno glasanje.
To me je zbunilo. Onda ipak čekamo sutra.
Čuh DUJE u studijskoj verziji i nije ni priči live sa FiK(mas)a.

Dok svi pricaju da li ce Elsa, Albina ili Fifi na esc, ja sam i ove godine odusevljen Rezartom. Zena kojoj je ovo 8 ucesce i bukvalno nema losu pesmu. Ruku na srce ni jedna pesma nije za esc, ali to neumanjuje cinjenicu koliko je ona sjajan vokal i performer.

Sad sam opet poslušao "Duje" live sa orkestrom i ovo prosto mora na ESC, ali jedan ozbiljan rad na aranžmanu je preko potreban

Da, da. To i ja kažem. Mora da uradi aranžman ili matrica kao simfonijska verzija.
Pa i ZeB je miljama bolja u live izvedbi sa Sanrema.

Slaba ponuda, a mislim da je delom zasluzno to sto nisu objavili pesme ranije kao sto to inace rade. Za Albaniju je jednostavno potrebno vreme da ti sednu pesme. Moj favorit (iako nisam nesto impresioniran) je Enxhi Nasufi.

Back