Zanimljivo je da je ovo dečije takmičenje, a i nisu u obavezi pobednici da budu i domaćini naredne godine što smo i ove godine videli, Gruzija niti je bogata niti neka uticajna zemlja, a i svaki put kada su pobedili su pobedili sa drugačijim žanrom, pa me pobeda kod žirija ne čudi, iako sam očekivao težu pobedu zbog Portugala koji da je bila cura vokalno besprekorna bi bio još bolji kod žirija i dobio makar fazon 130 poena umesto skoro 100, ali mislim da ova pobeda i nije nameštena, jer mogu da zamislim i muzičare i pevače neke ozbiljne operske itd kako su oduševljeni ovim dečakom iz Gruzije, jer i meni kao osobi koja nije profesor muzičkog, nije kompozitor je ovo bilo na prvu napisao sam kao WOW, ne VAUU u smislu da je pesma nevidjeno originalna već sam pogledao pažljivo nastup i slušao ga pažljivo kako peva i zaista je vokalno u tom nastupu bio izuzetan bukvalno je otpevao pesmu bez greške i dočarao emociju i uspeo je da takvu pesmu prenese i iznese i podigne je na viši level...
Nisam glasao za Gruziju, nego za Portugal, Francusku.. aliu sam se rekoh najvise bojao te Gruzije i da će Portugal možda biti drugo mesto zbog Gruzije i to se i desilo(na moju žalost) kao što sam prosle godine rekao i čak možda i pisao da su Španija i Francuska dva favorita i da jedino Francusku može pobediti Španiju, mada sam kontao da pobedjuje stalno Francuska pa sam se zato nadao da ipak neće Francuska pobedili, ali pobedila je na nesreću 2023.