ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Kako su krenuli ostace mi isti top 10,do pre nedelju dana mi i Norveska i Litvanija nekako upale u top10,ali Austrija i Švedska ih izbacili ako ne pokidaju ili Gruzini ili Jermeni,ostade mi i Letonija i Finska u top10 ni krivi ni duzni iako na obe pesme imam dosta zamerki,ali konkurencija je takva da u top 10 imam jedno 6-7 pesama koje cu slusati jos nekada i jedno 3 subjektivne pesme u top10,jer ove ispod top10 mi ni subjektivno cak ni objektivno nisu za pobedu..
Mozda mi se u maju promeni sve,jer polovinu zemalja interno birali,ostavljam prostor ove koje uzivo nisam cuo da me iznenade dakle Holandija,Grcka,Kipar,Svajcarska,Francuska..mozda neko od njih dodje makar do top10 kod mene ako budu iznenadjenje..

Za sad mi se u prvom polufinalu čini da su sigurni finalisti :se: :fi: :no: :il: i čak :pt:.
Ostalih 5 mjesta bi trebalo pripasti :rs: :cz: :md: :hr: i možda :nl: ili :mt:.
Nešto imam osjećaj da bi se tu čak ponajprije mogla okliznuti :cz:, nadam se da griješim.
Jedino bih zapravo za :ie: :az: :lv: i :ch: rekao da su potpuno out, iako bih volio da :lv: prođe ali baš su imali peh da od dijaspore imaju zapravo samo Irce.

Naravno vidjet ćemo kad krenu probe jasnije *captain obvious*

Snimio sam svoju reakciju na pesme u prvom polufinalu! Sem Azerbejdžana jer ne mogu da čekam više, njih ću kad izbace.
Video ću vam postaviti kad se isecka. :LOL:

Ja ne uzimam za sigurno :cz:, :rs: i :hr: za finale...mislim da svaka može da se oklizne od njih...
Ma naravno, ni ja. Osim onih 5 gore svakog mogu vidjeti i da prođe i da ispadne, ali su ipak ove više u finalu nego izvan njega, bar za sad

• Like
Reactions: Mrm
Komplikovana je i pesma :cz: za pevanje uživo, i to jako, a isto važi i za :at: u drugom polufinalu. vrlo delikatno za izvođenje....

Meni ovo PF deluje toliko predvidljivo, što je naravno zbog izbacivanja žirija. Čak mislim da je 9 država bezbedno već u finalu. Jedini šok koji mogu da zamislim je da Češka ispadne jer imam osećaj da će biti loše uživo.

Ja ću redom za svaku državu u 1. PF da napišem svoju predikciju:

Prva Polovina:

🇷🇸 Mislim da lagano ulazimo u finale, ovo će naći svoju publiku, u Liverpulu će nastup delovati skuplje i verujem da nemamo frke oko ulaska u finale.

🇱🇻 Teško, mada biće negde na granici i ako prođe verovatno će to biti na 9. ili 10. mestu.

🇮🇪 Ovo može lagano da se otpiše.

🇳🇴 Ovde nema šta da se priča, prolazi najlaganije.

🇵🇹 Verujem da će se ugurati u finale. Imaće fine glasove dijaspore i i još pomalo od svakoga i biće za neko 8-10. mesto u PF.

🇭🇷 Ne mislim da će pokidati televote kao što mnogi predviđaju, ali najverovatnije prolazi, osim ako nastup ne bude još više degute pa izgube glasove na tome.

🇲🇹 Ispada.

Druga Polovina:

🇸🇪 Loreen + Švedska, ovo je uveliko već u finalu.

🇲🇩 Prolazi i ovo sigurno, vole ljudi ovakve pesme i verujem da će nastup biti dobar, bezbedni su.

🇨🇭 Ja ne znam da li će Saša moći ovo da spasi, da li će biti dovoljno, ali za sad bih rekao da ne prolazi.

🇮🇱 Prolazi. Postoji jasna publika za ovo, a nastup će sigurno da kida, biće i visoko u PF.

🇳🇱 Prvo sam mislio da ovo ima slabe šanse za finale, ali sam razmislio i shvatio da je ovo jedina balada u PF, veoma je radio friendly, nastup će biti lep, mislim da će proći.

🇫🇮 Verovatno pobednik polufinala.

🇦🇿 Al su se ukopali s ovim, pa ni žiri ih ove godine ne bi spasao da ga ima.

🇨🇿 Ovo deluje kao bezbedni finalista, ali se plašim da će delovati kao Harmonija Disonance na Dori, a ako bude tako mogu da ispadnu lako i budi taj šokantni NQ.

Al me namučio yt još mi pokvario kvalitet videa, no nema veze svakako sam prvi put pokušao nešto da napravim. :D Elem, autorska prava nadam se da su ispoštovana tu su me drndali najviše, valjda ga neće opet ukloniti.
Pošto su izašle sve pesme u prvom polufinalu, eto došlo vreme da reagujem na pesme. :D

Back