Evo nekih mojih utisaka nakon (prvog) preslušavanja sinoć.
Norveška: Potpuno mi je jasno zašto je ova pesma u širem krugu favorita, ali ovo nikako nije moja „šolja čaja“. Lično nisam voleo da ova kičasta pesma prođe u finale (nastup nije bio kič), a i malo je i prevaziđen ovakav stil muzike (kaska 20-ak godina).
Malta: Skroz mi je simpatična pesma i nastup. Neobavezno deluje, a skroz kul. Kao da su neki novi
Citi Zēni (nastupili su drugi) i nadao sam se nekako da se oni ili Holandija uguraju u finale.
Srbija: Vizuelno je sve izgledalo besprekorno, ali šta li se dešavalo sa zvukom, kao da je postojao neki problem u monitoringu i njegov glas – jedva da se čuo?! Iskreno kad je već došlo do pred sam kraj prozivke finalista, nisam bio siguran da li će Luke proći. Nadam se boljem nastupu u finalu jer ovime ne mogu da budem zadovoljan.
Letonija: Vrlo neobična i originalna pesma. Očekivao sam da ne mogu da prođu jer nije na prvu loptu, a i nastup je malo konfuzan. Cenim originalnost, ali i meni će verovatno trebati malo vremena za nju.
Portugalija: Žena je stvarno blistala i pokidala pevanjem i nastupom! Možda je i najbolja bila od svih sinoć. Pesma je malo više nabacana, ali je opšti utisak odličan, bez obzira na to i više nego zasluženi prolazak.
Irska: Od svih slabih irskih pesama poslednjih godina, ovo je bilo još i ispod njihovog proseka. Nastup je krindž, sa sve onom pirotehnikom i kostimima.
Hrvatska: Nemam ovde šta posebno da napišem, osim da mi je drago da su uspeli. Nije mi bio takav doživljaj pesme i nastupa uživo kao na Dori, ali lepo je da su se istakli i da nema ravnodušnih. Verujem čak da su sinoć bili u top 5!
Švajcarska: Prijatno sam iznenađen originalnim nastupom i odličnim pevanjem. Refren je malo kliše, ali sve u svemu, dobra balada i zaslužen plasman u finale.
Izrael: Izuzetno atraktivna pevačica i nastup je očekivano profi, ali pesma je „niđe veze“, ni glave ni repa. Po meni ovo nije bilo za finale, a dosta je izvadio onaj upečatljivi deo nastupa koji su ostavili u rekapitulaciji.
Moldavija: Instrumentalni deo je dobar. Nastup je neobičan, ali ima smisla. A sama pesma, tj. vokalni deo mi je prilično monoton i neupečatljiv.
Švedska: Stvarno jeste diva i pevanje i nastup su baš profi. Ali ovo kao da je neka
Euphoria v2, tj. njen nastavak, samo slabiji. Iz tog razloga je ja ne vidim kao pobednicu jer da bi pobedio dva puta, stvarno moraš da budeš dosta bolji i originalniji.
Azerbejdžan: Dobro su krenuli ova Bitls-braća i zanimljiva mi je ideja pesme, ali opet nešto fali u refrenu, plus vokali su im dosta loši. Očekivano ispadanje.
Češka Republika: Očekivao sam mnogo više od nastupa i pesme, tako da je ovo samo neki prosek.
Holandija: Jako prijatna i lepa pesma, ali nešto je nedostajalo da baš zablista i ostavi veći utisak. Sve u svemu, ja sam bio zadovoljan i šteta je što ova balada (zalutala sa Sanrema) nije uspela da prođe, kao da su neki
Coma_Cose iz

.
Finska: Nisam ni slušao pesmu, ali sam od starta videvši ovog momka shvatio koliko je harizmatičan. Nastup privlači pažnju u svakom svom delu, posebno je ona eksplozija „ča-ča-ča-ča-ča“ efektna i ja ovo vidim kao potencijalnog pobednika. Prolazak u finale je bio neupitan, vrlo verovatni pobednik sinoć.