ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Koliko jeziv dan za Evroviziju.

Estonija bož pomozi.
Danska nije uspela da izabere najmanje zlo.
Jedino kad bi Nevera pobedila na Dori, ostali sa ostalih NF su mi nebitni.

Osim Sanrema, nisam slušao pesme, videćemo.

Nisu promenili u Czechia umesto Czech Republic...

Kad sam u super NF suboti najzadovoljniji NF ishodom u Hrvatskoj, onda je jasno koliko je sati i koliko su drugi sve uprskali😂

Zabrinjavajuće je slaba godina 😅 Po mom mišljenju ubedljivo najslabija još od 2013/2014.

Trenutno imamo 14 ili 15 pesama, ali računajte tu i Island, Nemačku, Litvaniju, Portugaliju i Moldaviju koje imaju potpuno nebitne pesme, kao i San Marino koji će izvesno poslati nešto očajno. Pored njih, najverovatnije smo čuli delove grčke i austrijske pesme i obe su prilično loše.

To je već 23 od 37 država…Samo nas interni izbori mogu spasiti ove godine.

Dakle dijagnostikovali smo da je ogroman jaz između dva polufinala.

Nakon danas, taj jaz se dodatno produbio.

Estonci birali bazičnu pesmu koja bi se utopila u prvom polufinalu (dakle ispod očekivanja), dok su Hrvati i Maltežani (u prvom pf, koji važe za autsajdere na papiru) izabrali dva televote-grabber/a. Biće jaaaaako čupavo prvo polufinale, ne treba shvatati olako.

Boze da je Ukrajina poslala onu etno pesmu jos bi i zasluženo opet pobedili lol
Mislim da mogu da pobede sa Heart of Steel. Veoma je jury friendly pesma koja bi svake godine prošla dobro kod žirija a znamo da će imati podršku publike. Ukoliko Češka podlupi, ja mislim da Ukrajina komotno može da odbrani titulu.

dobro je pošto će te dve međusobno da podele tvt koji bi dobila samo jedno, ostavljajući mesto za nekog trećeg sa nepolitičkom porukom, već pesmom

Kako se kristališu stvari, već vidim Norvešku kako otvara prvo polufinale.

Pakao ce biti prvo polufinale…to se vec sada vidi, a jos moramo cuti neke pesme

Pitanje je da li da se kockamo sa Lukom ili da idemo na siguran prolaz sa Romale Romali Rumbom i neko 18. mesto u finalu.

Back