ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Kakav se ono haos desio na Hrvatskoj temi? Elem, izbor je užasan ali šta je tu je. Nisam još pogledao nastupe sa Dore. Sukobi mišljenja treba da postoje ali neki ljudi su tako ostrašćeni i mešaju babe i žabe + komentarišu se stvari koje uopšte nisu tema. Ljudi spustite malo gard za neke stvari i razmenjujte mišljenja normalno.

Da rezimiram dan na kraju

:dk: Nicklas Sonne - Freedom : 2. mesto
:ee: Ollie - Venom : 2. mesto
:hr: Let 3 - Mama ŠČ! : pobednik
:it: Lazza - Cenere : 2. mesto
:lv: Sudden Lights - Aija : pobednik
:mt: The Busker - Dance (Our Own Party) : pobednik
:ro: Theodor Andrei - D.G.T. : pobednik

Veoma zadovoljan ovom super subotom(y)

Uzdam se u interne izbore do sada većina pesama izabranih nije moja šoljica čaja. Videćemo svašta može da se promeni do maja! 😑

Nakon jučerašnjeg mess Saturday-a i činjenice da mi je drago samo za Sudden lights, moram da primetim i to mi je posebno drago, Ulrikke i Kedzo su flopnuli u svojim nf iako su mnogi hajpovali pogotovo za Ulrikke da ce otici na esc.

Pošto je poznato 5 od 7 pesama iz prvog dela prvog polufinala, kolike su šanse da nastupamo drugi?😬
Letonija je bila prošle godine, ove neće

Španija prva

gran hermano saludo GIF by Mediaset España

Dakle čekamo Švedsku, Azere i Armeniju da spase Eurosong. Možda Francuska i Cipar.
Razočarenje samo takvo. Ovo bi moglo biti gore natjecanje od onog 2017.

Inače kako ne možemo da komentarišemo Doru gde treba zbog jedne budaletine za koju se nadam da je banovana, ovde da kažem kako mi je ovaj Detour potpuno pokidao nastup i pesmu. I oni i LET3 su imali izuzetno profesionalno osmišljene i upečatljive nastupe i moderne pesme, tako da Bravo Dora, iz mog ugla veliki napredak u odnosu na pretehodnih par godina (iz kojih se ne sećam ničega, pa čak često ni pobedničkih pesama).

Nemojte pisati ovde o HR, tema je odavno otključana.

Znaci da slavim sto ne idem na more ove godine.

Jer takmicenja nakon kojih odem na more postanu mi najdraza od svih (jedan od razloga zasto su mi 2012, 2016, 2019 i 2022 medju najdrazima, dobro 2017 tu i tamo)...

Pesme su baš slabe…Evo moj top 15, so far…

1 Češka Republika
2 Italija
3 Estonija
4 Slovenija
5 Španija
6 Belgija
7 Malta
8 Norveška
9 Letonija
10 Irska
12 Ukrajina
13 Albanija
14 Rumunija
15 Hrvatska

Zadnje tri daleko bilo, teške kršine…a i ostatak nista nije mnogo bolji, mi sa ovom konkurencijom ako ostane, mozemo i pobedu da očekujemo. 🥇

Koliko vidim Poljska isto ima NF, i biće numere prezentovane ove sedmice u sredu..
Lani mi se jako dopala Karolina Lizer - "Czysta woda":

Uživo je bilo samo solidno doduše, ali studijska verzija je odlična..

Back