fr Francuska 2024: Slimane - Mon Amour

Upravo poslusao i na prvo slusanje mi je fenomenalna. Najezio sam se od pocetka do kraja. Prizeljkivao sam ovako nesto. Glas mu je idealan za ovu pesmu, emotivno i verujem mu to sto peva. Mozda neki manji rivamp bi bio savrsen, a i ovako je odlicno.
Ovo mi je bas trebalo. Mogu se usuditi reci da mi je ovo vec sad jedna od najboljih pesama u poslednjih nekoliko godina. Definitivno ce mi biti favorit, eventualno TOP 3.
S druge strane, moji favoriti lose zavrsavaju ili budu van TOP 10, tako da mu se lose pise ( ili ce mozda biti retko iznenadjenje).

Pesma mi je na ripitu odkako sam je cuo (preko 30 slusanja).
Kad vratim malo film u nazad, od 2017. jedino mi se "Voila" dopala, bila mi je broj 1, i da je zavrsila visoko. "Évidemment" mi se dopada ali ne u toj meri i visoko je bila kotirana zbog znatno losije godine. Ipak ima nade.

Od 2004. ovako bi bio moj rang Francuza sto su mi naj:

1. Slimane - Mon amour 2024
2. Lisa Angell - N'oubliez pas 2015
3. Ortal - Chacun pense à soi 2005
4. Barbara Pravi - Voila 2021
5. Virginie Pouchain - Il était temps 2006
6. Patricia Kaas - Et s'il fallait le faire 2009

Lepo je procitati da se jos nekom toliko dopada pesma. Mislim, ima vas. Navikao sam da uglavnom budem sam ili u velikoj manjini.
Kod ove pesme mi se dopada sto ima uvod, razradu i zakljucak. Mozda je moglo da bude jos malo obogacen instrumentalno (to sto spominje Regulus), ali mislim da bi se tada malo izgubilo na emotivnost.

Šteta što će ovo ostati jedina odabrana pesma za ESC 2024 sve do katoličkog Božića.

Malo mi je krindž... ali sva sreća pa nije brza pesma u pitanju.

well-damm.gif

Fina mi je pesma, jedna od boljih francuskih u poslednje vreme. Za sada mi ipak nedostaje neki vrhunac i upečatljiv momenat. Verujem da može do pristojnog plasmana, pogotovo kod žirija.

Back