nl Holandija 2024: Joost Klein - Europapa

Ako ih "otere" (otera ili odere) i pokida, opet će završiti na sudu zbog nasilničkog ponašanja. :rolleyes:

kad su rusi dali onoj mucenici da ih predstavlja ponovo nakon sto je Ukrajinci nisu pustili u drzavu, zasto se njemu ne bi dala druga sansa? Pogotovo sto verujem da ce dobiti na sudu...

Ako bude učestvovao a da pre toga ne objasne razlog incidenta ili slično, nema ni d od dostojanstva. Mene bi bio blam da pljujem u bunar iz kog sam pio vodu, i opet ću piti. Licemerno malo 👀 Jedino mi je logično ako se EBU javno izjasni i izvini, ili naprave neku kompenzaciju.

Preliminarna istraga u vezi sa incidentom koji je izazvao Joost je zatvorena. Viši tužilac u Švedskoj je zatvorio istragu jer nije uspeo da dokaže da je taj čin imao za cilj da izazove ozbiljan strah i da je Joost imao tu nameru. Utvrdio je da je došlo do pomeranja ka kameri, ali ne i da je imao tu nameru, jer se desilo u brzom sledu događaja.

EBU upravo izdao saopštenje da to što je švedsko pravosuđe odlučilo da pokrene istragu kako bi utvrdili da li je počinjeno krivično delo, nema veze sa tim da se Joost ponašao neprikladno i da je prekršio pravila i procedure Evrovizije i da taj razvoj događaja, prema kom su Šveđani zatvorili slučaj, nema veze sa njihovom odlukom da ga diskvalifikuju i da i dalje stoje iza svoje odluke.​

Back