Kedžo - Meni lično jedva da se tu išta sviđa, jedva prosečno, pritom marš na vežbanje izgovora engleskog, ali ovo uz njegov dobar stage presence i neku modernu prijatnu scenu i vizuelni paket može da bude dobar utisak na ESC. Miriše mi da će ovo biti odabrano, ali malo se nadam da neće.
Harmonija - Zima i dalje bolja i izmislila esc entri za ovo, ali meni je i ovo dobro, i možda čak i najbolji izbor od svih. Najveća prednost mi je što je tako iseckano i promenljivo pa drži pažnju, jako pametan i na momente inovativan aranžman (mada joj nije bio potreban onaj dabstep deo negde pred kraj ali sreća pa baš kratko traje). Ovde treba samo neka specifična art scena i nastup, ne mora da se budži na skupo (Kedžo bi morao). Ali mogao bi mali revamp da padne što rekoše ljudi malo samo da grune nešto u pesmi na dva mesta i pakuj šalji vozi.
Let 3 - ne kapiram hejt, meni se sviđa muzički gledano baš zato što je tako jedan polupani procep mozga, potencijal za poremećeni nastup i bivanje legendom nevezano od plasmana unlimited, više me smara taj preočigledni politički momenat u tekstu, kao dobro, svi će da se slažu i šta sad. Ali u globalu mi je super.
Meri - Ovo jeste odlična audio produkcija, ali koliko god da i ja i mnogi volimo taj sad povampireni neo 80s i 90s zvuk i vajb i to sad prolazi kao trendi, sama kompozicija i melodije su mi ekstremno basic i dated. Korektno, ali meni za Liverpul neinspirativno, i čak bih video Albina/Mia D scenario.
Đana - ovo mi je onako jedna nulica ali pozitivna, uz dobar nastup i pevanje bi moglo da iznenadi na samoj Dori ali ne bih je za dalje.
Detour - meni lično genijalno, samo što vrišti pretposlednje mesto u esc polufinalu, no svakako će ovo i sama Hrvatska verovatno da izignoriše na max u smislu nekog višeg plasmana na Dori.
Krešo i kisele kiše - Malo je riječka podrum svirka uz litre piva, ali solidna, fina pesma za taj žanr i fin tekst za taj žanr.
Moj lični top 3 u ovom trenutku in no particular order: Harmonija Disonance, Let 3, Detour
Gledanje u pasulj šta bi potencijalno doprinelo što boljem plasmanu u Liverpulu in no particular order: Kedžo, Let 3, Harmonija Disonance