hr Hrvatska 2025: Marko Bošnjak - Poison Cake

Ипак то није било то, од старта.
Интернационални жири зезнуо и Хрватску а и самог Марка тиме што су га послали у Базел
Ne bi ni Magazin ni Ogenj imali šanse. Jedino možda Lelek, ali one su se usra*e. Tko zna što bi bilo na Eurosongu tek...

Lelek, Oganj, i Nizetic bi se vrv docepali finala, iako nikako ne volim da sad tako samouvereno tvrdim nesto sto nikad necemo saznati, ali eto, imam osecaj da bi oni bili u finalu.

Za Albinu mi je bilo baš žao. Za ovoga mi uopće nije. Nakon svega viđenog zaslužio je finale, ali nikoga nije briga što nije prošao.
Zapravo, jako interesantno kako je u HR oduševljenje Eurosongom u godinu dana palo sa 100 na 0. Nikoga, ali nikoga nije bila briga za ESC ove godine.

"Sigurno ulazim u finale, biću dark horse ove godine" - Marko Bošnjak. On pre svega treba malo da smiri glavu i da nauči prihvatati konstruktivne kritike. Voleo bih ga videti ponovo, ali sa pesmom, a ne sa ovim jeftinim mućkalicama. Da pokaže zaista kakav je vokal.

Ja ne znam sta da mislim, u svakom intervjuu u kom sam ga gledao decko je zvucao skroz ok i pristojno. A istovremeno stalno citam ovakve navode o njegovom problematicnom karakteru. Nemam pojma. U svakom slucaju, pakao koji su mu priredili domaci fanovi a u vezi sa njegovom seksualnom orijentacijom ce ostati zabelezen kao jedan od najruznijih delova ove sezone.

Yap. Sve je od početka bilo loše. Od trenutka kada je digao statuu Dore i rekao da je sve izvukao iz pi*ke. Tu je očito bio kraj.
Šteta što pjesmu Spokojan nije prijavio na Doru.

S druge strane imao je najgori mogući zadatak - naslijediti Lazanju, a svi su ga uspoređivali s njim. On je pak bio sve što BL nije bio. Zaje*ano.

Iskreno ne znam zašto svi žele da on pjeva klasične balkanske pjesme ako mu se to ne pjeva, pa čak i ako nije prošao s ovim. Nije prošao jer je pjesma bila previše ekscentrična širim masama i to je ok. Moglo se i Luki lahko desiti 2023., a možda je i Marko bio na granici. Apsolutno je zaslužio finale. Zemlje kao što su Njemačka i Irska sa velikom hrvatskom dijasporom nisu glasale, pa možda je i to uticalo, a ne bi me iznenadilo da su ga dijasporci bojkotovali.

Last edited:
Bravo za njega, sve je unapredio od Dore. Zao mi je vise sto nije prosao zbog kritika iz HR nego zbog pesme, sad ce mu se tek na glavu popeti.

Disco Lizard bi osurili 😩

Rezultat je ove godine izostao, ali svaka čast timu sa HRT-a što treću godinu zaredom ulaže u svoje predstavnike i trudi se da nastup dovede do perfekcije, bez iakvog škrtarenja. Neki istočni susedi bi mogli nešto da nauče.

Oganj i Nizetić bi sigurno ušli u finale. Bez obzira na to što Nizetić možda nije preterano omiljen u Hrvatskoj i što mu se zamera vokal, meni je delovao kao kompletan paket – dobra pesma, dobar nastup, a ni vokalno nije bio loš.

Oganj bi, po mom mišljenju, razvalio na ESC-u. Hrvatska bi večeras bila siguran finalista da su oni išli.

Za Lelek nisam siguran. Ne znam koliko bi evropska publika glasala za njih, ni kako bi izgledao nastup – to je komplikovana pesma za scenski prikaz, traži vrhunski koncept. Mislim da se s njihovim neodlaskom nije mnogo izgubilo.

Magazin i Marko su, nažalost, imali slabije pesme. Magazin bi možda prošao na ime i jak vokal, nastup bi se sigurno unapredio. Ipak, poznato ime u dijaspori i na ex-Yu prostoru može igrati ulogu.

Marko je, po meni, imao najslabiju pesmu među favoritima na Dori. Delovalo mi je kao da je pokušano fazon Irske – šok efekti i u pesmi i nastupu ali loš pokušaj posebno pesmom. Šteta, jer večeras je bio bolji nego na Dori. Verujem da će pokušati ponovo, mlad je, voli scenu i da je u centru pažnje.

Žao mi je Marka, deluje kao stvarno fin momak. Način na koji ga je tretirala hrvatska javnost je potpuno nedopustiv. Nijedan predstavnik ne treba da se oseća kao da ga sopstvena država mrzi. Vrlo je slična situacija bila sa Lukom 2023.

Na stranu to, ovo je nažalost potpuno zaslužen NQ. Pesma je kao Frankenštajnovo čudovište, sklepano od nasumičnih zvukova i zvuči kao pet pesama istovremeno, ali bez ikakve spone koja ih spaja u celinu. Nije mi jasno ko je ciljna publika za ovakvu vrstu muzike? Previše je niche.

Takođe, meni nastup nije bio dobar uopšte. Jedva mu se videlo lice cela tri minuta, kadrovi kao da ih je režirala Poljska i nikakvu priču nije preneo nastupom, za razliku od Dore. Ovo je samo izgledalo skuplje zbog bine i osvetljenja, ali u principu nije ništa bolji nastup nego na Dori.

I za kraj, stvarno tužan ishod za Hrvatsku ove godine. Dora mi je bila omiljeno NF ove sezone i mislim da su imali bar 3 ili 4 pesme koje bi komotno prošle u finale + Monopol koji je apsolutni BOP i koju i dalje slušam. Potpuna samodestrukcija i sabotaža od strane žirija.

Zanimljiva je ova konstatacija da je nastup sa Dore zapravo bio bolji. Dok smatram da evrovizijski nastup definitivno izgleda grandioznije, nastup sa Dore možda jeste bolje prikazivao pjesmu i ne znam zašto su svi hejtali taj nastup ako izuzmemo vokal. Trebali su ostaviti kuhinju.

Nastup nimalo nije bio loš, jedino pesma. Marka mi poprilično žao zbog torture koju je proživljavao u komentarima zbog seksualne orijentacije, pa bi prolazak na neki način i značila pobeda nad tim zlim jezicima.

Back