ie Irska 2024: Bambie Thug - Doomsday Blue

Slična situacija kao sa velškim, uprkos administrativnim naporima da se jezik popularizuje, nažalost se jako slabo priča van sela pošto se ranije percipirao kao "jezik seljaka"

Upravo je u Ray D'Arcy šouu objavljeno da je treći učesnik nacionalnog izbora JyellowL (Jean-Luc Uddoh), reper rođen '98. u Nigeriji (roditelji jamajčanskog i nigerijskog porekla), koji se sa 14 godina preselio u Irsku. On će izvesti pesmu "Judas".

Pesma je dosadna, repovanje pomešano sa gostujućim ženskim vokalom Toshín sa pevačkim deonicama.

84mjlBK.jpg

Uvek očekujem raspad od njih, ali me isto tako uvek iznenadi da posle svega ne mogu da se pomere ni milimetar sa mrtve tačke, što se tiče pesama.

Koliko sam shvatio, danas bi trebalo 2 pesme da puste

Uvek očekujem raspad od njih, ali me isto tako uvek iznenadi da posle svega ne mogu da se pomere ni milimetar sa mrtve tačke, što se tiče pesama.
Ja mislim da se malo preteruje sa 🇨🇮 kao i sa 🇩🇪, ali dobro..

Pa evo pomerili se iz mrtve tačke, pa se opet puno ljudi ne sviđa smer pomeranja 🫡

Takođe Švedska koja se isto nije pomerila sa pobednicima Melfesta iz mrtve tačke preko 10 godina pa opet prolaze odlično

U kom smislu se preteruje? Nisu im pesme krš? Nisu od evrovizijske velesile postali predmet sprdnje iz godine u godinu. Šta?

ESC Tom je obradio tu temu

nije toliko problem manjak kreativnosti koliko je pogrešna percepcija prema ESC isto kao u UK pre Sam Rydera.

treba im jedan tvt magnet koji će da im da visok rezultat kako bi povratili poverenje u takmičenje.

Da, ali Britanci su izvukli nekako Jade Ewen i Rajdera među godinama propasti, a ovi ne mogu da se trgnu od fazon 2001. Iako su u razdoblju dvehiljaditih imali par pristojnih pesama, generalno se vidi konstantan pad u svemu.

Britanija veća država, veće su šanse da će neko samostalno da pokrene inicijativu i izađe iz mulja u kome su se našli.

To je bio Sam Ryder, koji je ni iz čega napravio ogroman rezultat.

BBC da se iscima malo više i recimo organizuje nacionalni izbor sa pristojnim budžetom ne bi izlazio iz top 10. Za Irsku ipak nije baš tako, oni su u svakom smislu vezani za muzičku industriju iste te Britanije.

JyellowL - Judas prosecna pesma sa obicnim repom nista vec vidjeno e moja Irska vama pomoci nema .

U kom smislu se preteruje? Nisu im pesme krš? Nisu od evrovizijske velesile postali predmet sprdnje iz godine u godinu. Šta?
Pa da, mislim da nije toliko strašno.. Neke godine su bile baš kritične da, ali neke su bile i za prolaz u finale ispred nekih zemalja.. Isto i sa Nemačkom, uoošte nije za dno tabele svake godine.. Tako da mislim da se nekad malo preteruje..

Jyellowl - Bezlično skroz, bukvalno ne vodi nikuda. Nije katastrofa, ali je stvarno potpuno bespredmetna. 5

Onaj ženski Weeknd za sada deluje kao najpraktičniji izbor, kako stvari stoje, tako će i ostati.

Isabella Kearney - Let me be the fire
elektrodance bop. Ovo će se svideti masama definitivno. Keči i komercijalno, radio

@Pokahontas

:se: 2009 - Malena Ernman - "La voix" ja jako volim tu pesmu kao pesmu, ali izvođenje u Moskvi na ESC je bilo vrlo kritično vokalno, falš je bio toliko primwtan da sam ja bio šokiran, na MF je bilo mbogooo bolje, i mislim da kao takvo nažalost nije trebalo u finale.. Dobro je da je žiri baš spustio u finalu.. Dok :ie: te godine Sinéad Mulvey and Black Daisy - "Et Cetera" je baš baš po meni nezasluženo ispala..

Četvrta učesnica izbora je Isabella Kearney. Odrasla je u Sidneju, Australija. Tamo je nastupala na festivalima, kao i širom sveta, na zabavama na linijama kruzera P&O. 2018. je potpisala ugovor za Sony/ATV Music Publishing, a sad se u emisiju uključila iz Nešvila gde njena izdavačka kuća ima kancelariju. Pisala je pesme i Džesiki Mauboj i Gaju Sebastijanu. Pesma sa kojom se takmiči nosi naziv "Let Me Be The Fire".

Pesma je svakako bolja od prethodne, brža je, ali nekako radijska, tu i tamo za disko, nešto što bismo mogli da zamislimo na Melodifestivalenu, ali nema neki vrhunac, suviše je obična, ravna.

c31pzwW.jpg

yMUVE1j.jpg

Isabella Kearney - ok je, najmodernije zvuči, ali istina da je dosta ravna. 6

Valjda ću nekome udeliti ocenu višu od šestice. :oops:

Back