Pokahontas
Ekspert
Slična situacija kao sa velškim, uprkos administrativnim naporima da se jezik popularizuje, nažalost se jako slabo priča van sela pošto se ranije percipirao kao "jezik seljaka"
Ja mislim da se malo preteruje saUvek očekujem raspad od njih, ali me isto tako uvek iznenadi da posle svega ne mogu da se pomere ni milimetar sa mrtve tačke, što se tiče pesama.
Pa da, mislim da nije toliko strašno.. Neke godine su bile baš kritične da, ali neke su bile i za prolaz u finale ispred nekih zemalja.. Isto i sa Nemačkom, uoošte nije za dno tabele svake godine.. Tako da mislim da se nekad malo preteruje..U kom smislu se preteruje? Nisu im pesme krš? Nisu od evrovizijske velesile postali predmet sprdnje iz godine u godinu. Šta?
2009 - Malena Ernman - "La voix" ja jako volim tu pesmu kao pesmu, ali izvođenje u Moskvi na ESC je bilo vrlo kritično vokalno, falš je bio toliko primwtan da sam ja bio šokiran, na MF je bilo mbogooo bolje, i mislim da kao takvo nažalost nije trebalo u finale.. Dobro je da je žiri baš spustio u finalu.. Dok
te godine Sinéad Mulvey and Black Daisy - "Et Cetera" je baš baš po meni nezasluženo ispala..