Izbori

Ćuprija, Paraćin i Jagodina ne smeju da stanu! 🙌

Blam. Srpski Baltik pronađen tupav kao i uvek.

Tek sad kad sam otišao odatle čujem koliko zapravo dijalekt iz Pomoravlja zvuči kao sa juga Srbije. 💀 Nije mi delovalo tako dok sam živeo tamo. I čisto da se zna, mislim da su svi dijalekti lepota ovog jezika i da se ja pitam niko ne bi trebalo da menja svoj kad se preseli, a tek ne da se dele na pravilne i nepravilne, to mi je dno.

Naravno Petre.. Raznolikost jezika je bogatstvo..

RIK izdao saopštenje:

"Predizborni skup Koalicije Srbija protiv nasilja, koji je kulminirao okupljanjem ispred sedišta Republičke izborne komisije i pokličem da se Republička izborna komisija „ne igra“ glasovima okupljenih građana, predstavlja nedopustiv pritisak na institucuje koje treba da sprovedu predstojeće izbore, kao i pokušaj narušavanja njihove nezavisnosti i integriteta.

Očigledna je namera da se optužbama na račun Republičke izborne komisije, lokalnih izbornih komisija i biračkih odbora unese nemir među građane, a rad organa za sprovođenje izbora dodatno oteža neosnovanim i nedopustivim insinuacijama da se priprema izborna krađa, a sve u cilju opravdavanja eventualnog neuspeha na izborima.

Na ovaj način se želi stvoriti utisak u delu javnosti, da u Republičkoj izbornoj komisiji sede neki drugi, a ne i predstavnici upravo onih koji upozoravaju Republičku izbornu komisiju na obavezu poštovanja zakona.

Republička izborna komisija se poslednjih nekoliko dana, a pred sam početak izborne tišine i samo pet dana pre dana glasanja, suočava sa nedopustivim pritiscima i zahtevima da donese odluku da se, suprotno preporukama Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), promeni način na koji se na biračkom mestu postavlja paravan za obezbeđivanje tajnosti glasanja, i to tako da ne bude okrenut ka zidu, kako niko ne bi mogao da vidi kako birač glasa, već da bude okrenut na suprotnu stranu, ka članovima biračkog odbora, čime bi se direktno ugrozila tajnost glasanja.

Uprkos svim pritiscima, Republička izborna komisija će ostati dosledna svojoj obavezi da se celokupni izborni proces sprovede u skladu sa zakonom, kao i preporukama ODIHR."​

Blam. Srpski Baltik pronađen tupav kao i uvek.
Ma sumnjam da je mnogo bolje bilo gde, posebno u nekim manjim gradovima, i među tom nekom penzionerskom populacijom... 😭
Ljudi se možda i plaše da govore za medije... Mordor...

A što srpski Baltik?

U gradovima u kojima će biti lokalni izbori ovoliko % je dobila opozicija na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima

Kragujevac 45.24%
Šabac 41.59%
Kraljevo 39.42%
Smederevo 37.39%
Pirot 36.01%
Kruševac 34.07%
Loznica 33.22%
Leskovac 32.63%
Vranje 29.27%
Prokuplje 28.75%
Novi Pazar 8.88%

Jedino se u Kragujevcu mogu očekivati promene

krag.png

Nisam iz Kragujevca, ali mi je simptomatično koliko ima "pokreta građana" za koje (verovatno) niko ne zna. Služba pravi fantomske liste da rasipaju glasove kako ne bi prešle cenzus, ništa novo 🤭🤭🤭

Misliš da će Tadija i Radule da obaraju vlast i ako pređu.. 😂😂 Pa što im je SNS onda "sakupljao" potpise u Sremskoj Mitrovici, te na Paliluli i Zvezdari iza zatvorneih vrata! Smehotres..

Evo ti šta misle i o Tepićki..

A inače 400 000 eur se dobija minimum ko pređe cenzus za kamoanju, a lista Dobro jutro je potrošila 11 000 eur na kampanju..
Branče, Tadija i Radule grickaju nokte u nedelju oko 22 h.. 🤭🤑🤑

DOBRO JUTRO, CHODO! 💖🙌
Ako predju cenzus, ili steknu uslove da izadju na izbore (10000 potpisa)? Ako prvo, logicno da trose samo 11000 jer jos nisu dobili novac.

Kad sam kazao da me čudi?

I biću i dalje kritičar ma šta ko mislio..
Uz svo dužno poštovanje ti nisi kritičar ti ovde demorališeš ljude. Ili bar pokušavaš. Odmah da se ograničim - nemam nameru da te vređam na ličnoj osnovi. Mislim da imam pravo da komentarišem tvoje stavove jer su javni i objavljuješ lične stvari o sebi ovde.

Po mom mišljenju nemaš nikakvog dostojanstva i to ti najskrenije kažem. Kontam da ovo možeš da protumačiš kao uvredu ali više bih voleo da možeš da mi vidiš izraz lica da shvatiš da te zapravo žalim. Nemam nameru da te vređam. Meni je tebe jako žao. Što radiš te stvari i što ne vidiš koliko je sve to pogrešno. Želim ti zaista da uvidiš neke stvari i da se okreneš i budeš bolji. To želim svima nama u svakoj situaciji u našim životima. Nije vezano samo za izbore ili ko za koga glasa.

Najiskrenije, šta god ti rekao,a ja poznajem sebe i znam kako ću glasati i mene savest neće peći kad legnem da spavam. Jednog dana, kad ova vlast padne, a pašće kao i svaka vlast što pada,. ti i tebi slični , oni koji se bave demoralisanjem naroda i ljudi u okolini, oni koji čine zlo a govore o nekom šatro dobru, oni koji su neiskreni, svi oni koji su se prišljamčili uz ovu vlast i činili svakakva zlodela na dnevnom nivou, svi takvi će pasti zajedno sa ovom vlašću. A i da ne padnu, i ne budu svi po zatvorima za koju godinu, znam sigurno da neće moći tek tako da hodaju ulicama jer će se znati šta su uradili. Ovo nije ni pretnja ovo je činjenica. To će se kad tad dogoditi jer se uvek dogodi. Nijedan vladar nije vladao zauvek, postoji samo jedan koji je večan a to definitivno nije nijedan političar niti ljudski vladar.

Istina je ovo da neće moći slobodno šetati. Šanse nema, ne mogu da zamislim to. Kao ona fotka Koštunice iz marketa koja je bila mnogima simpatična, pa je neko napisao da li će ovi moći tako. Neće moći.

Ti to Petre za mene govoriš?
Zaista?

Neću ništa ovde komentarisati na ovo, ne znam tačno na koga se misli, ali iz preventivnih razloga, molim moderaciju da se ipak malo ovde obrati pažnja..

@Mrm Nećeš smeti u grad da izađeš!

1314837_screenshot-9_ls.jpg

Najgora moguća stvar na ovim izborima je biti "opozicija", a svoju pažnju i pljuvačinu usmeriš na neku drugu, makar na papiru, opozicionu stranku, ma ko to bio. Time pokazuješ da možeš jedino da budeš gori od onih koje kritikuješ.

Ma samo o tebi razmišljam, Mrmdžijo. 😂 Pričam o glavnim akterima na političkoj sceni.
Moram da pitam, za one za koje mi je stalo pitam, za koga mi nije stalo ne pitam apsolutno... Ako se razumemo... 😉

Istina je ovo da neće moći slobodno šetati. Šanse nema, ne mogu da zamislim to. Kao ona fotka Koštunice iz marketa koja je bila mnogima simpatična, pa je neko napisao da li će ovi moći tako. Neće moći.
Al' i ti se malo foliraš da si protiv njihove vlasti, sve dok propagiraš apstinenciju lol

Back