Izbori

Meni je jako tužno da se mnogi predstavnici opozicije, ne samo članovi, već i simpatizeri, ponose ovim i smatraju kako je ovo bio odličan potez. Bukvalno su ovakvim potezom pljunuli na višemesečnu borbu studenata za neko normalnije društvo i ponovo dali priliku Vučiću da glumi žrtvu.

E pa problem je u tome što njih ne zanima šta kaže narod već tviter(X). Oni se time vode i misle da su ispali pametni i heroji pred tih 1% ektremista sa X-a koji se dive ovakvim nasiljem i vandalizmom dok u očima naroda i cele Srbije ispadaju budale. Još kad se to napumpa preko Informera, Pinka i ostalih medija njihov rejting je u minusu. Mada ni nema šta da se pumpa kada se sami ponose time što su danas uradili(Jovanović, Aleksić i Lazović) potvrdili na svojim KZN. Pretužno.

Meni pritisak skoci kad vidim da neko apostrofira nesposobnost opozicije kao argument zasto ne treba menjati ovu vlast.

Ljudi, oni su pobili 15 gradjana svojom korupcijom i pohlepom. Treba jos neki argument? Ili nije do argumenata, nego im je do njihovih bednih, malih, smrdljivih i bezvrednih zivota i pozicija.

Meni je samo nebulozno da postoje ljudi koji autenticno misle da nakon niza afera koje su kulminirale smrcu 15 ljudi direktnom krivicom te vlasti, da oni smeju sekunde nakon toga da ostanu na vlasti 😂 imamo eto nazalost i na forumu takvih primera.

Uostalom, i taj naziv "vladati" mi je odvratan. Ljudi ovde ocigledno to bukvalno shvate, valjda imaju potrebu da imaju neke fiktivne roditelje kao autoritet ceo zivot, sto su ocigledno videli u Brozu, Slobi i Vucicu. Zato je i bitno menjati ceo sistem, a nazalost ne znam da li kao narod imamo snage za to.

Da li to sto se studentkinja bori protiv ove vlasti znaci da automatski podrzava ove koji su pravili haos u skupstini? Ili su naprednjaci programirani na binarni kod razmisljanja 🙂

Meni pritisak skoci kad vidim da neko apostrofira nesposobnost opozicije kao argument zasto ne treba menjati ovu vlast.
Ne treba ljude osuđivati, i njima je svega dosta, ne veruju više nikome pa ni u to da se išta može promeniti. U fazonu su "Ako su nam zamena za SNS ljudi koji bacaju dimne bombe i jaja po skupštini bolje neka ostanu ovi."
(Samo jedna u moru glupih "ideja" i "akcija" opozicije)

Ja donekle i razumem šta hoće da poruče ali ne mogu da opravdam. Samo im je dosta svega jer ovo traje 30 godina unazad. Studenti jesu probudili nadu, ali pošto i ovo već poprilično dugo traje vidim da se ljudi polako mire sa činjenicom da se verovatno ni ovog puta ništa neće promeniti (mislim na sistem).

Nadam se da shvatate da se mora od nečega krenuti da bi se dostigao viši cilj. To konstantno čekanje da se pojavi neki novi spasitelj iz redova opozicije je pogrešno, a ljudi su tu sve vreme među nama i apatična masa se samo mora malo trgnuti. Bojim se da bežimo iz jedne krajnosti u drugu krajnost kao posledica traume koju smo doživeli, ali institucije se moraju obnoviti i neko novi mora dobiti šansu, neće moći da se upravlja državom po principu plenuma.

Onaj predlog da se sastavi privremena ekspertska vlada bez stranačkih lica deluje kao dobar prvi korak. Mada ipak mislim da će morati ovo da se reši na izborima. A ako i tad izlaznost bude 50%, onda je problem definitivno i u ljudima, ne samo u političarima.

Mene ni ovo više ne uzbuđuje, a nekad sam živeo za paljenje skupštine.

Poslanici "opozicije" danas nisu ni ušli u plenarnu salu. Toliko o njima i sprečavanju održavanja sednice. I šta je bila poenta onog divljaštva juče?

Kad si u životu pročitao bar jednu knjigu, svinja te asocira na Orvela. Kad ti je opšta i svaka druga kultura nula, prase te asocira samo na ždranje.
Које филозофирање... у земљи Србији се зна шта је прасе и шта печено прасе представља. Извини, Марино Абрамовић, нисам те препознао.

Jedan od poznatijih aktivistickih insta profila je objavio ovo juce i bas se lepo zavrtelo, skoro 300 hiljada lajkova (swipe na 2. fotku)

Necu se vracati uopste na kvalitet i svrishodnost ove akcije opozicije od pre neki dan. Ali cu samo reci da se kod nas desilo da opozicija dodje recimo u crvenim sakoima da iskaze neslaganje sa nekim stvarima, opet bi bili razapeti da su nesposobni i beskorisni, i opet bi bili predmet sprdnje i kritike, isto kao sto su i sad bili. Dakle sta god da urade, ne gine im kritika.

Ja samo mislim da nemamo prosto u ovim trenutcima luksuz da svima i svemu trazimo manu.

Које филозофирање... у земљи Србији се зна шта је прасе и шта печено прасе представља. Извини, Марино Абрамовић, нисам те препознао.

U zemlji Srbiji se i ne ostavlja smeće na sred ulice pa znamo na šta je ličila Sremska Mitrovica nakon vašeg boravka tamo.

Pošto putujući cirkus uskoro stiže i u moj kraj, evo iskreno se nadam da i ja neću gaziti po.......tome što ostavite za sobom nakon sendviča koje vam je vaš predsednik pripremio.

Sve srBske običaje vi znate, jedino kultura i elementarna pristojnost, e to već malo teže usvajate.

Kultura i elementarna pristojnost se uče od malih nogu. Nažalost, te amebe ne znaju šta je to, pa samim tim i nemaju šta da usvoje.

Back