Izbori

Nisam ni napisao da ga je student udario. Kažem da ništa nije vredno zdravlja i ljudskog života. Niko ne sme da bude povređen, ni student, ni protestant, ni policajac ni pristalica vlasti.

Uopšte me ne bi iznenadilo da se sad slije ucenjena podrška "studentima" od svih kojima inače životno trebaju državne institucije (socijalno, zdravstveno...) ili od ljudi koji rade u državnoj službi...
(Tipa od parova koji su u procesu usvajanja dece, ili od teških pacijenata koji pate od određenih karcinoma ili retkih bolesti...)

Tuga od države.

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva studente i građane koji su blokirali ulaze u Radio-televiziju Srbije i Radio-televiziju Vojvodine, da omoguće ne samo izlazak, već i ulazak radno angažovanih u Javnim servisima, kao i gostima programa.

UNS ističe da je svako onemogućavanje rada novinarima neprihvatljivo, a da je kritika rada Javnih servisa, uključujući i protest, legitimna.

UNS podseća da je upravljanje Javnim servisima regulisano zakonom i ne može se ni na koji način rešavati zaobilaženjem propisa.

UNS poziva novinare i nosioce javnih funkcija da se uzdrže od uvredljivih komentara i reči, da sa povećanom pažnjom vode računa o primeni najviših profesionalnih standarda, naročito kada su uzavrele tenzije i podele u društvu.​

Izvor: UNS

Ipak postoje najmanje dve strane, po mom mišljenju i više.
1.Postoji običan svet kao što je ovde 95% forumaša.
2. Postoji mali deo plaćenika i onih sa funkcijama koji će to braniti po svaku cenu.
I treća grupa ona najgora koja meri i ceni kako će se stvari odviti, pa da ode na tu stranu. Najgora grupa ljudi, deluju prijatno, učtivo, čak i učeno, a istina je da su podli i najopasniji, mnogo gori od grupe br.2

Da, ali si pisao da je potrebno smiriti strasti i sa jedne i sa druge strane. 🙂
Ja iskreno ne vidim da postoje strane.
Naravno da postoje dve ostrašćene strane. Sa jedne strane nezadovoljni građani predvođeni studentima sa druge strane vlast i njihove pristalice. Mislim da mnogi ljudi sa obe strane nisu svesni koliko je situacija svakim danom sve dramatičnija. Zato sve ovo treba zaustaviti i početi sa dijalogom dok ne bude kasno. Opet kažem zar je išta vrednije od bilo kog ljudskog života. Nismo svesni, pa priznajem ni ja šta sve ne daj Bože jedna žrtva sa bilo koje strane može da proizvede. To više niko neće moći da zaustavi. Zato treba da ovlada razum kod svih nas i konačno da se sedne i da se razgovara kako da se reši ova kriza. A ne da je svakim danom sve više produbljujemo.

Last edited:
Studenti i ne moraju više ništa drastično da rade, tj. odradili su odličan posao, podigli narod na noge i desiće se šta treba da se desi. Ovi se sami ukopavaju iz dana u dan i svaki potez koji naprave je debakl epskih razmera.

O kakvom dijalogu je reč i ko sa kim treba da dijalogira?
Sa svima pa i sa crnim đavolom ako treba samo da se sve završi mirno. Ali ne vredi objašnjavati kada neko neće da razume.

Kako misliš da ova kriza može da se završi ako ne dijalogom? I ratovi se uvek završavaju pregovorima i sklapanjem mira.

Da, nakon sto se obe strane dovedu u bezizlanu situaciju ili jedna raznese drugu. To ovde nije slucaj.
Magicni tatica misli da je Bogom dan i da nista ne moze da ugrozi njegovu mafijasku organizaciju.

Kako misliš da ova kriza može da se završi ako ne dijalogom? I ratovi se uvek završavaju pregovorima i sklapanjem mira.
Apsolutno ne ikakvim dijalogom jer bi to značilo rušenje temelja ovih protesta koje su studenti iznedrili!
Vladajuća oligarhija je pokazala maksimum manipulacije i bahatosti da bi svaki pokušaj pregovora sa njima značio potpunu propast svega.
I ne znam o kakvom ratu govoriš i ko sa kim ratuje?
Nema razloga za kukavičlukom.

Kriza se završava tako što ovi odlaze s vlasti, ja ne znam kakve pregovore mirovne s njim treba da se obavljaju kad se zna da u slučaju da on se izvuče krenuće svima da se sveti, biće gori nego ikad i toga smo svesni. Malo li su razbijali vilice i funkcioneri stranke pozivali na nasilje.

Kriza bi mogla relativno lako da se okonča, samo ako postoji bar malo volje svih zainteresovanih strana, čak i bez razgovora, koji se i inače izbegavaju.
  • Svi izgrednici, čiji god da su, da budu sankcionisani, izuzev ljudi koji mirno protestuju i ne blokiraju nikome pravo na rad, niti pravo na kretanje u značajnijoj meri;
  • RTS da striktno poštuje Zakon o javnim medijskim servisima, a ostali mediji, naročito oni sa nacionalnim frekvencijama i gledaniji kablovski, da prilagode izveštevanje relevatnim zakonima, uključujući Zakon o elektronskim medijima;
  • Vlast da stopira stranačka zapošljavanja, spreči pokušaje korupcije na svim nivoima maksimalno moguće, i prestane sa praksom zloupotrebe položaja, te deljenja građana.
I to vam je to. ;)

Naravno da treba razgovarati. Pa i sa njim lično, samo da se pokuša zaustaviti nasilje, anarhija i haos koji se dešava. Treba razgovarati i sa najvećim protivnikom jer koliko god se nama ne sviđalo on ima značajnu podršku u narodu ijeste najrelevantnini politički činilac.

To nije nikakva izdaja sopstvenih ideja i vrednosti za koje se borite već pokušaj da se spreči najgore i da se sačuvaju sopstvena država i njeni građani. A veliki deo njih, pogotovo stariji ljudi koje lično poznajem ne spavaju noćima zbog svega što se dešava jer brinu dok gledaju ove strašne scene nasilja.

Back