Izbori

Za nekog se mora glasati kad dođu izbori. Ni meni se ne sviđa opozicija u kakvom je sastavu, al nije ni poenta da ne glasam jer to vlasti ide u prilog. Sve ovo što mislimo o opoziciji stekli smo tako što je vlast sve satanizovala, hteli mi to da priznamo ili ne jeste uticalo na formiranje utiska, a i usput oni nisu povlačili dobre poteze.

Mora biti u svesti ljudi da je normalno da se vlast smeni. Od mišljenja da je opozicija gora ili da su isti kao oni nemamo ništa niti znamo da li bi bili isti. Zato i postoje izbori da se proveri kako bi funkcionisala druga ekipa, ukoliko se ispostavi da su isti na narednim izborima se odabere neko drugi. Tako bi to u normalnim demokratijama trebalo da funkcioniše.

Naviku je teško promeniti, znam, navikli smo na Sns i deluje uvek da nema ko drugi. Teško nam je i da se nateramo da smršamo kad se ugojimo, al kad imamo cilj pred sobom lakše ćemo i te navike promeniti.

U principu, moje lično na sledećim izborima je to da glasam za onog ko ima najveće izglede, makar se kandidovao i Šarović koji je konzervativac. Al ako mi deluje da zbog svoje trenutne popularnosti može da promeni pravac, što da ne daću mu šansu da se pokaže.
U vezi Sarovica, odlican je kao novinar na ulici, simpatican i uvek na pravom mestu i u pravo vreme, ali je bio u radikalnoj stranci. Jednog takvog ex radikala vec imamo! Ne bih rizikovala. Ja sam za lustraciju. Neka njega kao novinara. Ovo se odnosi i na ostale. Am sori.

Evo moram da podelim Milenka Jovanova, zbog Marinikinog tvita. Ovako je pričala kako su batinaši spremni za protest 1,2 na 3 mosta u Novom Sadu 1. februara. I naravno nije se desilo, a to je samo jedan od primera. Zato mislim da je i ovaj snimak navodnog razgovora od sinoć samo dizanje panike i pokušaj da se ljudi odgovore od toga da dođu u subotu. Ili je unapred opravdanje za neko nasilje koje bi moglo da se desi 15. a počiniće ga neko blizak njoj i ostatku opozicije?
Marinika je isto tako predvidela i otvaranje Ćacilenda u Pionirskom ¯\_(ツ)_/¯

Ovo prijetnje (ako su tačne) više odmažu studentima.

A u isto vrijeme se i Dodiku drma fotelja.Baš se potrefilo.

Last edited:
Ovo prijetnje (ako su tačne) više odmažu studentima.

A u isto vrijeme se i Dodiku drma fotelja.Baš se potrefilo.
Ako misliš da smanjuju broj okupljenih u subotu - ne smanjuje. Isti će broj biti kao i bez tih pretnji i aluzija na "Dan D", samo što će sastav ljudi biti drugačiji tj. doći će ljudi koji su spremniji na nasilniji ishod.

Podele su otišle predaleko, bojim se i da su prešle tačku bez povratka. Obe strane su tome doprinele, ali odgovornost je veća na onome ko ima veću moć a to je vlast. Na njoj je onda i odgovornost za sve što se može desiti u danima i nedeljama pred nama.

I jedan mim sa Tvitera da se olakša atmosfera:

Došli upravo batinaši da blokiraju N1, uživo sad ide tamo.

E vidite kakvi dvostruki aršini. Mnogi su likovali i podržavali blokadu RTS-a a sada je blokada N1 dramatična i užasna, to su huligani i batinaši a ispred RTS-a su bili divni ljudi.

Da se razumemo nedopustiva je blokada bilo koje medijske kuće. I RTS-a, i N1 i Pinka. Ne može nikome da bude dopušteno ovako nešto i policija je morala da reaguje u oba slučaja i svim zaposlenima u tim medijskim kućama omogući neometan rad. E to je pravna država i poštovanje zakona.

Neko nije zatvorio kapiju na ćacilendu. Razbežali se po gradu. A Aleksa49 koji se verovatno javlja direktno ispred N1 mi je hit. Jel stvarno ne kapiraš da svaki kontra protest mi finansiramo i da niko nije tamo iz ubeđenja?

Jeste Aleksa sigurno nema pametnija posla nego da ide i da blokira bilo šta i bilo gde. Da znaš samo koliko posla i obaveza imam...

Ne radi se o tome, ne može jednima da bude dopušteno drugima ne. Da se ja pitam nikome ne bi hilo dopušteno blokiranje bilo čega jer je to P R O T I V Z A KO N I T O, ali ko sam ja. 😂

Ovakve stvari su moguće još samo kod nas, da svako blokira šta hoće jer eto može mu se a policija ne reaguje mesecima. Čemu onda služi i zašto li je plaćamo.

E vidite kakvi dvostruki aršini. Mnogi su likovali i podržavali blokadu RTS-a a sada je blokada N1 dramatična i užasna, to su huligani i batinaši a ispred RTS-a su bili divni ljudi.

Da se razumemo nedopustiva je blokada bilo koje medijske kuće. I RTS-a, i N1 i Pinka. Ne može nikome da bude dopušteno ovako nešto i policija je morala da reaguje u oba slučaja i svim zaposlenima u tim medijskim kućama omogući neometan rad. E to je pravna država i poštovanje zakona.

Lobanjetina za ovaj post. 💀

Aleksu ne treba shvatati ozbiljno jer vidi se da ne zna da rezonuje stvari na ozbiljan način. Interpretira događaje naivnim pristupom. Može da se smeje koliko hoće, al jednom će se i njemu neko smejati što nije hvatao beleške na času.

Nisam vam ja neprijatelj niti sam na suprotnoj strani, samo želim da stvari sagledamo realno.

Kako može biti dopustiva blokada (ne protest) neke medijske kuće pa i javnog servisa. To je ugrožavanje bezbednosti zaposlenih. Zamislite da vama neko blokira vaše radno mesto jer eto može mu se. I još se na sve neki smeju kako vam se dostavlja hrana, a vi zarobljeni u zgradi 24h.

Meni to nije normalno, to što su tu akciju sproveli studenti ne znači da je ona opravdana. Nisu oni bezgrešni, niti je zločin kritikovati neku njihovu odluku ili akciju. Ja se lično sa takvim i sličnim akcijama nikada neću složiti.

Ili evo još jedan primer, zašto se studenti nisu oglasili i osudili onaj haos u Skupštini? Zar i to nije gaženje institucija i nasilje? Ma ko god ga sprovodio. Pojedini profili fakulteta u blokadi su to čak i podržali. Ja nisam protiv studenata, zajedno sam sa njima u ovoj borbi ali smatram da su neki koraci kontradiktorni i da se njima ne postiže ono što žele. Opravdana kritika, e sad što neki ne mogu da je čuju jer gledaju samo pravo i hoće da bude samo po njihovom ja tu ne mogu ništa.

Back