Kako se danas osećate?

E toga se dosta plasim, znaci da me otac ne prebije i da me ne izbaci iz kuce.
Prijaviš ga za nasilje. Uostalom, imaš zdravo telo i um da sebe održavaš u životu. To ako se desi, sam ćeš osetiti svoju snagu kada si prepušten sebi i koliko nešto možeš. Nije lako, osećaj da te neko tvoj odbacio.
Dobro, ja sam imao dosta manipulativnih veština da na kraju sam otac koji me izbacio mi kupuje stan da imam gde da živim kada je skontao koliko se maltretiram bez njegove pomoći. To je bio njegov način da se iskupi.

Još jedna smešnija malo stvar kojom sam svog oca lepo istresirao. Ima on naviku da mi samo nenajavljen dođe u stan, zvoni i kao on ispred. Mrzim to, pa sam mu rekao jednom "Znaš tata, ovo nije u redu što radiš, ja ti to kažem zbog tebe samog. Zamisli sada scenu ja se je*em s nekim, a ti na vratima bi ti prijalo da tome svedočiš?"
Od tada tri sata ranije se najavljuje. :ROFLMAO:

@Petar
Upravo to. Partner može samo da nam bude dodatna snaga u daljem razvoju nas, neminovno je da učimo o sebi i kroz partnerski odnos.

Evo Lignjo i ja godinama sam sam, ljudi mi govore kako to da si singl pa seksi si, pa pametan, pa ovo pa ono...jednostavno, ja lično ne pristajem na bilo kakav odnos samo da bih ga imao. Imam i ja momente kada bih voleo da imam nekoga i počnem da kritikujem sebe na raznim nivoima. Ali se zaustavim i objasnim sebi da parner neće promeniti loše stvari koje osećam, naprosto ja treba da obavim razgovor sa sobom i sebi odam priznanje zbog toga u kakvu sam osobu izrastao.
I ja sam 5 godina bio sam baš iz tog razloga.

I moja pokojna majka je celog života govorila 'pederi ovo pederi ono', samo što bukvalno nije povraćala kad su nailazale gej scene u njenoj omiljenoj seriji 'Žene fudbalera', i mislio sam da će umreti u neznanju da sam gej, ali ipak nije. Preživela je moj pederluk lol

Ne znam sta da kazem na ovu temu, moja mama cesto zna da kaze da je to sve prirodno, imala je u svojoj okolini osobe koje su vodile fiktivan "normalan" porodican zivot, a u realnosti su svi znali o cemu se radi. Nisam cula da su jednog gospodina ikada odbacivali iz drustva, naprotiv, bio je vrlo aktivan u svojoj zajednici.
Moja porodica je pregrmela neke situacije stojecki, sve sto je u granicama normalnosti se tolerise i nema odbacivanja clana porodice zbog neke vanredne okolnosti. Tako sam pre neku godinu dozivela izliv neznosti mog brata, kada mi je rekao iz cista mira: Ja tebe volim! Meni je to delovalo pomalo cudno, ali nalik njemu, da ima potrebu da to kaze na glas, dok se kod mene to podrazumeva da mi je on najbitnija osoba na svetu i da ce uvek imati moju podrsku, rekla ja to naglas ili ne.

Pa svi su svesni da se kaju zbog svojih postupaka ali cesto to bude kasno. Ja se svog tate dosta plasim, ja njega volim ibto stoji, ali problem je u tome sto on nije znao kako izgleda porodican zivot uopste jer je 30ak godina radio na crno u Crnoj Gori, majka je bukvalno bila sama gotovo sve vreme. Da bi od 2020. tek sad video kako sve to izgleda, problem je sto mi ne znamo da komuniciramo i sto on sve uglavnom na grub nacin komunicira.

Ja mislim da sam preporod doživeo kad sam shvatio da to što sam gej ne definiše mene kao osobu i da sam mnogo drugih stvari pored toga što sam gej, i da nije potrebno da se družim isključivo sa gej osobama, i da je skroz ok da ne volim nešto što je deo LGBT kulture (RuPaul's DR naprimer) i kad sam sve to nekako doturio sebi u glavu, apsolutno nije bilo nikakvog problema da ja živim kao gej muškarac u Srbiji.

Pa svi su svesni da se kaju zbog svojih postupaka ali cesto to bude kasno. Ja se svog tate dosta plasim, ja njega volim ibto stoji, ali problem je u tome sto on nije znao kako izgleda porodican zivot uopste jer je 30ak godina radio na crno u Crnoj Gori, majka je bukvalno bila sama gotovo sve vreme. Da bi od 2020. tek sad video kako sve to izgleda, problem je sto mi ne znamo da komuniciramo i sto on sve uglavnom na grub nacin komunicira.
Ne moze se ocekivati da se stari panj ispravi, da roditelji tek tako menjaju svoje stavove, ipak su oni izgradjene licnosti, svidjalo se to nama ili ne. Nije ni njima lako, ipak je ovo Balkan gde su stare porodicne vrednosti jos uvek zastupljene u velikoj meri.
Veruj u sebe, Bebi ti je lepo objasnio da treba da radis na svom samopostovanju, vreme donosi nove poglede na svet, doci ce sve na svoje.

Sad sam ušao u stan, pritiask mi je toliko nizak da je ovo strašno, a inače imam malo sklonost ka povišenom, ja vidim nešto nije u redu, još će mi se spojiti pritisci u pm.. Ja ova leta u Bg više ne mogu da trpim, samo ću se izvrnuti jednom na ulici.. 🥵

Samo kreni svojim putem i ne osvrci se.
Ne moras ti nikome direktno da se izjasnjavas da si gej, kao sto ni hetero osobe to nikome ne govore…sve je to normalno, ali ako ti postave direktno pitanje, reci im istinu, pa svidelo se to njima ili ne 😉
Sto se tice ove situacije, da ti je otac bio dugo odsutan, tu te skroz razumem, ali evo, moj primer. Moj otac je dobio posao u inostranstvu kada sam ja zavrsavao 7 razred, dolazio je jednom godisnje, na odmor od mesec dana, jer je bio dosta daleko od kuce, kasnije je dolazio svakih 6 meseci, ali za stalno se vratio tek kada sam ja bio na master studijama i u inostranstvu… tako da, bukvalno sam najludje godine takodje bio bez oca, ali kasnije ako bi zeleo nesto da mi kaze i ja sam imao dosta njemu da kazem na tu temu i tesko bi bilo da mi neko nabacuje svoje misljenje kada sam vec odrastao covek, a u vreme kada je mogao to da radi nije bio tu….

Ne moze se ocekivati da se stari panj ispravi, da roditelji tek tako menjaju svoje stavove, ipak su oni izgradjene licnosti, svidjalo se to nama ili ne. Nije ni njima lako, ipak je ovo Balkan gde su stare porodicne vrednosti jos uvek zastupljene u velikoj meri.
Veruj u sebe, Bebi ti je lepo objasnio da treba da radis na svom samopostovanju, vreme donosi nove poglede na svet, doci ce sve na svoje.
Bitno je postaviti granice ljudima. I dati im posledice nepoštovanja tih granica. Teško je, pogotovo sa familijom, ali drugačije se ne može biti dobro.

Bar ja tako smatram.

Ne dam na sebe pa makar crk'o. Kome se ne sviđa, njegov problem.

Dosta mi je lakse sad kad sam se poverio znaci, vase reci su dosta tople i mnogo znace. Jedino tetka kod mene zna za seksualnost iz porodice i obecala je da nece nikom reci ali i ona zna da ce biti gadno ako roditelji saznaju. Zato je sve preuvelicala stvari sa njenom majkom... Ali dobro, ko hoce da prihvati neka prihvati, ko nece sto kazete njegov problem. Sto bi rekla Nadica Ademov: "Ljudi pa nisam nikog ubila..."

Za bivseg druga bi od mene bila pesma "Juce sam" od Dare Bubamare.

Da bi od 2020. tek sad video kako sve to izgleda, problem je sto mi ne znamo da komuniciramo i sto on sve uglavnom na grub nacin komunicira.
Ja sam mislila da to važi za sve muškarce 😁

Drži se lignjoslave, bistar si i pametan, i ubeđena sam da ćeš naći način i da će sve da se sredi ❤️

Spremi se na svaku moguću verziju koja može da se odigra, tako ćeš ti biti pri sebi kada krene da se odigrava. Jer oni će se svakako raspadati zbog toga, makar ti vodi tu priču kako treba. ;)

Znači nema šta ne umem da spremim, skuvam, ali najjednostavnije paste tipa cacio e pepe i aglio oglio znači apsolutno mi nikad ne uspe, osećam se kao da imam dve leve ruke.

Meni je ovo pomoglo, imao sam isti problem lol

Cacio e pepe ovde uopšte ne važi za najjednostavniju pastu 😳
Em treba originalni pecorino, em je nezgodno da se pogodi biber. To jedemo samo u posebnim trattoriama...

Ma nema šta nisam pogledao, duduk sam za pastu 😭
Je l' je kuvaš u dovoljno vode?

Meri se u gram, otprilike 80g po osobi (60g za decu, 100g za mlađi muški svet).
Za dvoje barem u litar vode...
(Za špagete i više...)
I kuva se u minut koliko piše, bukvalno stavljam tajmer...

Spremi se na svaku moguću verziju koja može da se odigra, tako ćeš ti biti pri sebi kada krene da se odigrava. Jer oni će se svakako raspadati zbog toga, makar ti vodi tu priču kako treba. ;)
Kad bih mogao kao Stiven da jasno kazem sve sta mi je na dusi i da samo mirno odem da se produvam i normalno da kazem mojima da ih volim bez obzira na sve.

Nikad ne znaš kako će ispasti, furaj svoju priču. Život nije film, tako i za one ljubavne veze što gledaš to postoji samo na filmu.

Back