Uh, odlazak iz zemlje, moja omiljena tema lol
Odlazak iz zemlje nije ono što je bio pre 10 i više godina.
Ja sam za vreme fakulteta bio ubeđen da nakon istog odlazim odavde. Studirao sam turizam i bio sam u fazonu neki brod, Dubai, šta god, samo da odem i da počnem nečim da se bavim, nisam se osećao srećno u Srbiji.
A onda je došla pandemija, turizam je umro, i shvatio sam da moram da tražim bilo kakav posao. Imao "sreće" (namerno sreća pod navodnicima, jer što kaže Opra Vinfri: "
I believe luck is preparation meeting opportunity. If you hadn't been prepared when the opportunity came along, you wouldn't have been lucky.") i odmah sa prvim poslom počeo dobro da zarađujem i skapirao da nemam šta da tražim u inostranstvu osim kao turista.
Ne želim da odem negde i da budem osoba trećeg reda, non-EU citizen i slično. Uostalom, osoba trećeg reda mogu da budem i u Srbiji.
I ono što je najbitnije - standard je u suštini svuda u svetu isti. Sa svojim veštinama ćeš raditi svuda sličan posao za sličnu platu i to ti je što ti je. Znači ako nisi neki stručnjak senior za nešto ili doktor itd, ti odeš samo da promeniš okolinu. Isto je raditi za 2.000 evra u nekom tamo Posaodorfu i za 500 evra ovde.
Tako da je moje neko mišljenje da bih u inostranstvo otišao jedino kad bi izbila takva poslovna prilika da ne mogu da odolim i da ću definitivno živeti dosta bolje nego u Srbiji. A ne ekvivalentno isto, samo u drugoj okolini i kao non-EU citizen trećeg reda lol.
Između dva posla sam baš razmišljao o odlasku u inostranstvo nešto kratko, tipa 2-3 dana sam zamišljao kako bi to izgledalo... Ma nema šanse lol. Prosto ne postoji objektivno dobar razlog da odem iz zemlje.
Što se tiče seksualnosti, o tome sam već pisao ranije, ne osećam se ugroženo, poprilično sam slobodan i "samo" fali da kockica zakona o istopolnoj zajednici i slično da upotpuni doživljaj.