Košarka

Ovo sinoć nije bilo dobro ali bolje sad da zaškripi nego kada se bude odlučivalo. Nadam se da će sa Bogdanom biti sve kako treba 🙏

Estonija - Letonija do sada najuzbudljivija utakmica :D Očekivao sam da će biti nategnuto jer je ista škola u pitanju i dobro se poznaju. Naspram Olimpijade, Letonci sada deluju prilično neubedljivo ali, svakako, treba biti oprezan danas.

Samo da sve bude ok sa Bogdanom, to nam potencijalno može napraviti ogroman problem. Što se igre tiče, ono sinoć definitivno nije bilo na nivou na kakav samo navikli u pripremama i u utakmici sa Estonijom, mnogo neke bespotrebne nervoze, izgubljenih lopti i neorganizovanosti u napadu. Protiv neke jače ekipe, uz onakvu igru, sumnjam da bismo dobili utakmicu. Nadam se da je samo faza i da će danas biti bolje. (y)

Ne znam kakvo je stanje sa Bogdanovom povredom, nadam se samo da nije ništa ozbiljno. Mislim da i nema potrebe za forsirsnjem njega u ovim preostalim utakmicama grupne faze, neka se dobro oporavi i bude spreman za meč osmine finala.

Bolje je da se ovakvi mečevi dogode sada nego posle. Bili su momci užasno nervozni. Počev od Petruševa i one besmislene pesnice u stomak koju je zabio Portugalcu u stomak. Da nije glupo i besmisleno možda bi mi bilo i smešno.

Verujem da će to sve biti ok u ostatku turnira. Jedan poraz u grupi ne bi bio strašan. Nokaut faza je bitna.

Više mi se sviđa da ljudi kukaju kako nema ništa od zlata nego da su naloženi kao da je samo trebalo da odemo u Rigu da pokupimo trofej, a sve manje od zlata je poraz.

Jadan Bogdan, pre svega mi je žao što nije stigao ni da oseti ovo prvenstvo.

Ništa nije nemoguće, ali više nismo ubedljivi favoriti. Sinoć Turci razbili Portugalce sa 41 razlike, a naši se pomučili i sa njima i Letoncima. I Nemci deluju sigurno za sada. Konkurencija definitivno postoji.

Više mi se sviđa da ljudi kukaju kako nema ništa od zlata nego da su naloženi kao da je samo trebalo da odemo u Rigu da pokupimo trofej, a sve manje od zlata je poraz.

Jadan Bogdan, pre svega mi je žao što nije stigao ni da oseti ovo prvenstvo.

Bukvalno ovo, imam utisak da su ljudi u glavama već "upisali" to zlato i da bi katastrofa svetskih razmera bila da ono ne bude osvojeno.

Bogdanoviću brz oporavak. 🙂

Pa nije KSS još uvek ništa zvanično rekao u vezi Bogdanovića. Nemojte još da ga otpisujete molim vas, dok god postoji makar trunka nade da će se oporaviti na vreme.

A sve i da budemo morali dalje bez njega, mi smo definitivno kandidat za jednu od medalja i to se neće promeniti.

Igrali smo na Svetskom 2023. bez Jokića, pa smo, ako me pamćenje dobro služi, stigli do finala. Ova dramaturgija pojedinih mi je stvarno na nivou deteta od 5 godina.

Bitno je da se Bogdan oporavi, na povrede se jednostavno mora računati uvek, jer je sport takav. Što se igre tiče, i dalje sam mišljenja da mora bolje, realno utakmicu sa Letonijom je dobio isključivo Jokić, a ako se pretenduje na vrh, to prosto ne sme da bude slučaj. Sa nama se nikada ne zna, vrlo smo nepredvidivi, ali gledajući igru favorita do sada, rekao bih da su Turci i Nemci prikazali najdominantniju igru. Kontam i da će kod njih doći do izvesnog pada, i u ovom slučaju je mnogo bolje da to bude kasnije, u osmini finala.

Oglasio se Košarkaški savez Srbije i potvrdio da je Bogdan završio učešće na ovom EP.

Kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović neće igrati u nastavku Evropskog prvenstva zbog povrede zadnje lože koju je zadobio na utakmici protiv Portugala u drugom kolu grupne faze takmičenja.

Bogdanoviću je utvrđena ruptura mišića zadnje lože koja ga onemogućava da nastupi u nastavku šampionata Evrope. U dogovoru sa Bogdanovim klubom Los Anđeles Klipersima, kapiten će u narednom periodu biti na intenzivnim terapijama u Sjedinjenim Američkim Državama kako bi se što pre oporavio.

Kapitensku traku će u nastavku prvenstva nositi Stefan Jović.

Reprezentacija Srbije se u narednoj utakmici grupne faze sastaje sa selekcijom Češke u ponedeljak od 21.15 časova po lokalnom odnosno 20.15 sati po srednjeevropskom vremenu.

Košarkaški savez Srbije želi svom kapitenu što brži oporavak.​

Izvor: KSS

Tužno za Bogdana ali ništa nije nemoguće. Ne kad smo mi u pitanju.

A da se nešto izjalovi na to smo navikli. Ne treba širiti previše negative. Dovoljno je ima u svetu.

Ko malo detaljnije prati kosarku, zna da favoriti cesto tempiraju formu za kasnije delove takmicenja, od cetvrtfinala pa nadalje. Iskusni prekaljeni vuk poput Karija to zna, tako da se ne treba uzbudjivati. Letonija je medju favoritima i zbog domaceg terena i zbog realnog kvaliteta, pa je pobeda protiv njih vazna.

Sto neko gore rece, i dalje smo favoriti, samo nesto manji bez Bogdana.

Back