Kupovina

Maxi se u stvari i nije pretrgao sa cenama. Na redovnim akcijama bude jeftinije nego ovo. Sad će ljudi da polude kada uđu i traže krompir od 60 dinara, a on 100 umesto 120, traže parizer za 260 po kg, a ono 372 dinara ispade kg, skoro ko onaj Disov po redovnoj ceni, mada naravno ovaj je bolji, samo mršav popust. Univerexport se više prilagodio, pa je značajnije snizio i parizer, Kosili je snizio na 155 a Maxi na 200. Maksijev toalet papir od 10kom. takođe često može da se pazari po nižoj ceni nego ovoj "boljoj". Pa i piletinu Maxi spustio na 300, a Univerexport na 250.​

Maxi se u stvari i nije pretrgao sa cenama. Na redovnim akcijama bude jeftinije nego ovo. Sad će ljudi da polude kada uđu i traže krompir od 60 dinara, a on 100 umesto 120, traže parizer za 260 po kg, a ono 372 dinara ispade kg, skoro ko onaj Disov po redovnoj ceni, mada naravno ovaj je bolji, samo mršav popust. Univerexport se više prilagodio, pa je značajnije snizio i parizer, Kosili je snizio na 155 a Maxi na 200. Maksijev toalet papir od 10kom. takođe često može da se pazari po nižoj ceni nego ovoj "boljoj". Pa i piletinu Maxi spustio na 300, a Univerexport na 250.​
Obrni okreni, sve se vrti oko parizera sunce ti poljubim.... :love:😌

Ali ako ja dobro kapiram ovo nisu akcije već "nove redovne cene". Tako da sigurno da će proizvodi koji budu na akcijama biti jeftiniji, ali je ovde naglasak na tome da cene bez akcija budu niže nego što su bile.
Doduše, to sniženje redovnih cena i nije nešto sjajno, tako da kolika je korist od toga ne znam.

Da, to će biti redovne cene do kraja godine. Univerexport će verovatno menjati ponudu, čim je za ovu stavio da važi do 13. oktobra. Ali oni koji gledaju da uštede, češće pazare na akcijama, pa im ovo neće značajnije koristiti. Takođe, neki artikli sa spiska se ne kupuju svakodnevno, pa posebno tu mogu da sačekaju nižu akcijsku cenu, bez obzira na brend. Malo je ispalo bez veze, iako očekivano, jer predsednik nije istakao da su ono Disove cene, pa su ljudi sigurno pomislili eto toliko će da košta svuda, samo ekvivalentan proizvod, ako je tamo Dobro, u Maksiju bi to bila Premila ili 365, u Univeru Baš Baš i slično. Čak i svi mediji tako prenose, kao evo koliko će šta da košta, ne obazirući se da je to samo za Dis.​

Dis treba da postane socijalna prodavnica svakako, fali nam tako nešto, a da nisu oni ruski treš marketi. Ne znam da li cela Srbija ima onaj TSV, isto deluje socijalno.

TSV je grozan. Tamo sam ulazio jedino zato što mi bude usput do autobuskog stajališta pa kupim žvake ili flašicu vode.

TSV je dobar za kućnu hemiju, jeftinije no i po pijacama. Ostalo - ubi bože.

Ali npr. oni su prvi koji su u Srbiju uvozili Popkek slatkiš iz Turske, znam u srednjoj da sam to uzimao stalno kod njih, a danas ga ima maltene svuda.

E tu kućnu hemiju bukvalno bih kupio bilo gde, nebitno mi je koji je brend, bitno je da valja.

Dis ima robu široke potrošnje, uključujući poznate brendove, pa nije sad da može postati socijalna prodavnica, a i solidno je uređen, bar u Beogradu. Što se tiče "Bolje cene", u tom kontekstu će biti više kao socijalna prodavnica, mada eto i Univerexport se donekle prilagodio. A i mleko od litar, Univer jeste stavio cenu od 95 dinara kao Dis, ali za ono od 1,5% mm, dok im je od 2,8% koje ljudi očekuju na redovnoj akciji 110.

Taj Popkek slatkiš mislim da je bio i pre 20-ak godina, kada je svašta iz Turske uvozilo preduzeće koje se nalazilo na prostoru Ada mola.​

Evo Dis-ovih "Boljih cena". @Mrm U pitanju je "Dobro pileća pariska".

66xrXaa.jpg

• Love
Reactions: Mrm
Joj, jedva čekam da kupim parizer, jogurt i pola hleba!!!

• Haha
Reactions: Mrm
Uopšte mi nije jasno potenciranje parizera, ja na primer volim paštetu jetrenu! Od nje ni traga ni glasa...
Ako u sledećem kontigentu ne snize jetrenu paštetu, neću glasati za Vučelu... I swear!

IM-Topola-DSC_4645-Jetrena-past.jpg

Back