lv Letonija 2023: Sudden Lights - Aijā

Sudden lights dobio 66 hiljada glasova od publike u finalu supernove! E to se zove dominacija, da se i Konstrakta postidi sa svojih 44 hiljade prosle godine :ROFLMAO:

Minvajl u Rumunjskoj od skoro 20 milijuna žitelja onaj hipster pobijedio s 2,5k glasova (plus još isto toliko online glasova) LOL jadno

Minvajl u Rumunjskoj od skoro 20 milijuna žitelja onaj hipster pobijedio s 2,5k glasova (plus još isto toliko online glasova) LOL jadno
A u susednoj Litvaniji sa kupljenim sim karticama dobijaju polufinala sa 1800 glasova.. :D

Rekao bih da je ovo jedna od najkvalitetnijih pjesama koje su Letonci ikada poslali na takmičenje kada je riječ o samoj kompoziciji i vokalu, ali mi jednostavno nije za Evroviziju, ne mogu zamisliti da publika kraj malih ekrana masovno glasa za ovo jer je preozbiljna stvar a nema ništa upečatljivo za šta se možeš uhvatiti, ono kao ''bravo momci odlično pjevate i svirate ali ipak neću pustiti sms za vas'', taj neki fazon...
Nerealno mi je još uvijek da su oni prošle godine bolje prošli kod žirija tj. bili 11-i dok su na televotingu bili fakin' pretposljednji koliko se sjećam (dobili neke bodove tipa od Litvanije i Ukrajine samo, 'ladno Bugarska i Island više poena od njih skupili), iako su imali daleko ''evrovizičniju'' kidalicu nego sada. Nažalost, mislim da ni ove godine nema ništa od finala (šteta, pjevač je prelijep lol), da je tu žiri pa da ih možda i pogura ali ovako baš zeznuto a plus ni polufinale neće biti baš limunada kao lani. :censored:
Da se takmičenje održalo 2020. godine, Letonija bi najvjerovatnije (konačno) prošla sa onim iconic performansom, ovako je jedan od najvećih gubitnika otkazivanja takmičenja jer je iduće godine Samanta Tina bila baš razočarala pjesmom i nastupom te završila zadnja.

Meni posle Aminate, najbolja letonska pesma. Bravo Letonija! Ove godine Baltik veoma solidan i dobar, videcemo jos Litvaniju sta ce uraditi.

Ovo mi je sasvim ok pesma i pre svega zbog refrena koji mi se dopada. Strofe mi nisu nesto, ali mogu da prodju. U stvari mi vise smeta ta melodija, instrumental u u strofama. Nastup je lepo sveden. Verovatno ce biti nesto slicno i na Evroviziji, uz neke korekcije kada budu videli i osetili binu. Sad dok ovo kucam, mislim da bi se oni mogli ovaj put provuci u finale (iako kod mene mozda nece biti u TOP 10 pf-a).

Samo da se zna, da ova pesma još nije mi dosadila.

Za sve ljubitelje Sudden Lightsa , zvanicni podcast evrovizije je uradio mini intervju sa njima i moze se poslusati na spotifyju. Koliko su momci skromni, simpaticni , sto bi se reklo down to earth, sad ih nekako jos vise volim :love:
Evo linka

Ne mogu da verujem da nisu izabrali sexy mrsavu Trishu i Hash hash...

Ovi su polukilavi i mislim da nema finala za njih ni ove godine

• Haha
Reactions: Mrm
Iskreno, za ovo mi trenutno najviše žao što nije u drugom polufinalu. Predivna pesma.

Iskreno, za ovo mi trenutno najviše žao što nije u drugom polufinalu. Predivna pesma.
Ja se nadam da će uspeti da izgura nekog favorita i uđe u finale, ali mora baš mnogo toga da se poklopi

Back