md Moldavija 2023: Pasha Parfeni - Soarele şi luna

Moldavija
Bogami Aliona Moon - "Du ma" je strašno nešto, e ovako nešto mi jedino fali u našem nacionalnom finalu, ima Egret, ali drugojačiji je totalno..
Ovde ima posebnih niti u glasu koje donose sve i melanholiju, i bol, i neku setu... Kako saliva, ovo je ozbiljna kompozicija, ovo je nešto posebno, kako volim te ukrase, sa lakoćom izvedene, ima i etna u glasu, ali tako dozirano, tako dobro doneto, gledam probu, i tako je primetno kako sa lakoćom saliva ukrase, filigranske, sitne, ali tako prelepe.... Interpretacija koja mi donosi suze na oči.. Ima i visinu gde treba, sve dozirano, a tako zanimljivo, umetnički.. Aliona Moon ima to nešto...

SMALL TALK - Pasha Parfeni ( :md: Etapa Națională 2023): Heritage is integral part of our music

Inače, 10. februara će se održati žreb gde će učesnici izvlačiti redni broj pod kojim će nastupiti. Finale je 4. marta.

Redosled nastupa u finalu:

1. Donia - "Red Zone"
2. OL - "Why You Play It Cool"
3. Victor Gulick - "Let's Dance"
4. Surolile Osoianu - "Bade, bădişor, bădiţă"
5. Cosmina - "Indestructible"
6. NÖRDIKA - "Damn and Down"
7. Aliona Moon - "Du-mă"
8. Sunstroke Project - "Yummy Mommy"
9. Pasha Parfeny - "Soarele şi luna"
10. Corina Ivanov - "When Love's Real"

Kao što rekoh na malteškoj temi, kome god između Pashe i Alione daju drugu priliku da ide na ESC, ja sam potpuno za.

Moldavija ove godine ima tri solidne pesme koje mogu da je odvedu u finale. Najvise bih voleo da ode Alina u Liverpul. Jaka i snazna balada koja je mene dirnula i ostavila utisak. Njen glas bas lepo dolazi do izrazaja, i jako je lepo upakovana pesma.

Ja nisam uspeo da se nateram da ispratim moldavsko finale. Em su pesme krš, em ih ima 50, em je obično kod njih takmičenje samo formalnost jer je namešteno.

Poslušao sam Pašinu pesmu jer ga ljudi hvale, ali meni je ovo dosadno. Ono što mogu da pohvalim je da bar ima konkretan instrumental i nije samo klavir, lol.

Smanjili su krug na 10 pesama, u postovima iznad imaš spisak imena pa probaj poslušati ako te zanima.

Meni taj Pasha sretna nova 2007. Da je barem zabavno kao njihove pjesme zadnjih godina, a nije.

Najbolje su one etno babe

Kad će nestati te etno babe po rumunjskom i moldavskom NF-u, svake godine bar jedna takva terorizacija 🤯

Back