Offtopic

Vanja Mišić.

Ma ima BiH kandidata na izvoz, koja šteta što ti ljudi nisu dobili priliku da se predstave svijetu.

D*bioza neki dan u Zadru ili gdje već u Hr opet na koncertu pričali kako žele da idu na ESC, a mene njihovi fAnOvI ubjeđivali kako je to samo sprdnja i oni zapravo ne žele... sigurno Mensure

Ramo im je za penziju, ove godine sviraju od Australije do Španije...

Fale im još 3 zemlje da upotpune mapu cele Evrope.
Gledala sam ih čak i u Bariju za jedan 1. maj...

Oni kao Bregović, kod kuće niko ne priča o njima, a imaju world tour lol

Pardon, fale im 4 zemlje u Evropi - Island, Moldavija, Belorusija i Litvanija:
Nastupajući gotovo na svim merdijanima, u 42 države održali su preko hiljadu koncerata, a uličnim, ad hoc svirkama ne zna se ni broj. Nakon pandemijske pauze u kojoj su za svoju publiku producirali 17 epizoda Quarantine Showa, postpandemijska turneja Dubioze Kolektiv „Back on the Road” započela je u martu prošle godine, a do kraja decembra svirali su gotovo 100 koncerata u 23 zemlje.
„U Evropi smo svirali u svim zemljama osim Islanda, Moldavije, Belorusije i Litvanije. Iskoristili bi smo ovu priliku da pozovemo koncertne promotere u ovim državama da nas pozovu pa da i tamo u okviru jubilarne dvadesetogodišnjice odsviramo po koncert, čisto radi statistike“, kaže Vedran Mujagić.
https://balkanrock.com/vesti/vesti-iz-regiona/20-godina-dubioza-kolektiva/

Nevena Buča iz Frajli i Željko Vasić više od Aleksandre Prijović.Dobro, Nele Karajlić piše knjige.

Tako mi prija ovo jesenje vreme koje je već nedelju dana u Češkoj, ne znam kako ću sledeće nedelje kad temperatura padne sa 10 na -10 😭

Mislim da sada prijavljuju sve nastupe (ili većinu), ali je poenta da ne prijavljuju pravi iznos zarade, već minimum koji je moguć. Tako da su ove brojke neupotrebljive i ne pokazuju ni približno realno stanje.

Verovatno, ali cifre su za 2022, pa npr. u slučaju Prijovićke je i negde razumna, jer joj je 2023. ipak daleko uspešnija.

Predlog Generalštaba Vojske Srbije za ponovno uvođenje obaveze služenja vojnog roka​

U cilju podizanja odbrambenih sposobnosti Vojske Srbije, kroz podmlađivanje i unapređenje popune i obučenosti aktivnog i rezervnog sastava, Generalštab Vojske Srbije kao najviši stručni i štabni organ za pripremu i upotrebu Vojske Srbije u miru i ratu pokrenuo je inicijativu i predložio predsedniku Republike i vrhovnom komandantu Vojske Srbije Aleksandru Vučiću ponovno uvođenje obaveze služenja vojnog roka, u trajanju do četiri meseca.

Predlog Generalštaba Vojske Srbije dolazi nakon detaljnog razmatranja opšte bezbednosne situacije i savremenih izazova sa kojima se suočava Republika Srbija kao vojno neutralna zemlja, koji su nametnuli potrebu za prilagođavanjem modela popune Vojske Srbije, a koji bi omogućio jačanje ukupnog regrutnog potencijala i osposobljavanje većeg broja građana za odbranu naše zemlje.

Izvor: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Vojska mi daje ospice i budi PTSD na sve u vezi rata, iako četiri meseca nije mnogo u principu...
Može da znači klincima da nauče da se nose s autoritetima, i da sklope neka prijateljstva za ceo život...

Ako prepolove na dva meseca, mogli bi svi da idu, i studenti pre fakulteta...
(Valjda je studentima to posle srednje još uvek najduži raspust, od tri i po' meseca...)

Jer je slanje svršenih studenata u vojsku teško psihičko maltretiranje, i manje im pomaže u nekom formativnom procesu...

Ako prepolove na dva meseca, mogli bi svi da idu, i studenti pre fakulteta...
(Valjda je studentima to posle srednje još uvek najduži raspust, od tri i po' meseca...)

A kada da se pripreme za prijemni ispit i kada da polazu isti? 🤭

Valjda će do tada ukinuti prijemne ispite na fakultetima, pa će se polagati samo Velika matura po završetku srednje škole. Ali s obzirom da nam naprednjaci vode brigu o obrazovanju, to ipak možda potraje. 😅

Back