Offtopic

Spotify sada uveo da korisnici sa besplatnim programom mogu direktno slušati pjesmu koju žele, dok su ranije morali da premotavaju pjesme. Evo meni sad nude 2 mjeseca Premiuma za 2.75€, jer ne koristim više Spotify.

Ja sam oko 660 dana na Duolingu, mada sam više na italijanskom i nemačkom iako sam započela još jedno četiri - pet kurseva. 😆

A ovo za Spotify je super.

Da li neko ovde slucajno ima zvucni klip Ivane Boom Nikolic koji je jacen na forum pre par godina, koji je u fazonu "Nama mnogo lepppoo, mogu da nam zavide" ili tako nesto? Smejao sam se ko lud na taj klip i vise ga nikada nisam nasao.

Opet se govori o vraćanju obaveznog vojnog roka. Sad se to aktuelizovalo nakon jučerašnje vojne parade, a Gašić rekao da već spremaju kapacitete, i da očekuje izmene zakona u jesenjem zasedanju skupštine, tako da prva generacija ode na služenje početkom sledeće godine, od januara ili marta. Istakao je da je Vojska Srbije već uredila više od 120 prostorija za potrebe smeštaja i obuke vojnika, kao i da se aktivno radi na rekonstrukciji vojnih stanica i odseka širom zemlje.

Regruti od 19. do 27. godine trebalo bi da budu podeljeni u tri grupe. Najmlađi regruti koji žele da služe sa oružjem biće 75 dana u vojsci. Stariji od njih će najverovatnije malo kraće služiti vojsku. Oni koji ulože prigovor savesti biće u „civilnoj vojsci” ukupno 155 dana. Zna se i da će oni koji budu odlagali obavezno služenje vojske morati da odu u vojsku sa ili bez oružja najkasnije do 30. godine. Planirano je da na godišnjem nivou vojni rok služi oko 20.000 regruta, raspoređenih u četiri upućujuća roka tokom godine.​

Ma od toga nema nista, ovo je vec 8 godina kako pricaju i imaju neki plan za to.
Nasa drzava jedva prezivljava, a oni o nekom izmisljenom vojnom roku.

Sad su navodno već deo posla odradili, pa se pomerilo sa mrtve tačke. Možda će zavisiti od razvoja političke situacije narednih meseci.

Pa uvešće verovatno kad-tad, to zapravo i nije specifično naša fiks-ideja i loženje, nego opšta tendencija trenutna i u raznim drugim evropskim zemljama da se uvodi ako nije do sad bilo.
Mi koji smo prerasli te starosne rokove smo bar mirni lol

Vojna obaveza je do 60. godine, a to forumaši uglavnom nisu prerasli. :D Starije neće zvati na služenje vojnog roka, ali mogu na neku vojnu vežbu i sl.

Da, mislih na ovo obavezno služenje roka, a te sporadične rendom vežbe su uvek moguća pretnja 😁

Ma važi da ću da idem u vojsku i tako sabotiram karijeru u razvoju i primanja koja su nikad bolja. Jedino ako će država da mi nadoknadi novac koji bih izgubio za vreme služenja vojske 🤡

Pa navodno bi se taj vojni rok od 75 dana plaćao, tj. oni koji ga služe imali bi neka primanja za to vreme, bar su tako prošle godine pričali.

Sve zavisi kako bude formulisan zakon. U najboljem slučaju, postoji mogućnost da bude da će zaposleni tokom službe, primati naknadu zarade u visini prosečne zarade za poslednjih 12 meseci, pa kasnije Ministarstvo odbrane to refundira poslodavcu.

Predsednik najavio povoljnu legalizaciju objekata, pa ako imate stan ili kuću koju još niste legalizovali, uskoro ćete moći da podnesete zahtev za upis svojine pod povoljnim uslovima, u manjim mestima i selima celo domaćinstvo sa okućnicom će moči da se uknjiži za 100 evra, u centru nekih varošica za 200, u većim gradovima oko 500, a najskuplje u centru Beograda za 1000 evra, što je takođe povoljno. Naravno, neće biti moguće da se legalizuje nešto što je izgrađeno na tuđem ili u zaštićenom području.

Snimili su stanje na terenu, pa ubuduće će država oduzimati nelegalne objekte i davati drugim socijalno ugroženim porodicama ili npr. za potrebe škola i vrtića, a rušiće se samo u krajnjem slučaju.

I najavio je povećanje penzija za 12,2% od 1. decembra, i sad od oktobra povišice od 5% za zdravstvo i prosvetu.

Ima li Duolingovaca na forumu?

Ako ima neko ko je redovan i želi Super Duolingo neka se javi, imam jedno slobodno mesto u Super Duolingo Family koji sam uzeo na trial i zaboravio da otkažem 🤣
E, nisam video ovu poruku. :D
Ja sam skorije, pre manje od mesec dana, uplatio taj Family paket, tako da mi je opuštencija da mogu da pravim više od pet grešaka dnevno.
A trenutno imam streak od 1421 dan (malo sam slabiji od Majste :ROFLMAO: ).

Australija, Kanada i UK zvanično priznale Palestinu 👏 Nažalost to neće promeniti stanje na terenu, i ono čega se plašim da će Izrael sada to da iskoristi i da zvanično izbriše bilo kakvo postojanje Zapadne Obale i Gaze odn. cele Palestinske države...

Aj i to da vidimo... po meni je to kategorija ,,neće se desiti" ali videćemo... ako ih izbace tu, ne vidim zašto bi ih EBU držao... nakon toga neko treba da pokrene tu proceduru u FIFA i MOK-u...

• Like
Reactions: FFM
Ајд и то да видим...доживим. Ово признање УК нема никаквог значаја, а пре свега је неискрено.

Knjiga bivše potpredsjednice SAD-a Kamale Harris "107 Days" o njenoj izbornoj kampanji će 23. septembra zvanično biti dostupna i puštena u prodaju. Već unazad par dana su se pojavile na mrežama neke zanimljive stvari iz knjige, a izgleda da je oplela i po Bidenu. Cijena knjige je 30 dolara, e-book 15, a audiobook je uglavnom besplatan pri registraciji na ovim stranicama koje prodaju, poput Audiobooks.

Back