Offtopic

Puno srece zelim! :love:

Stigni me ako znas je cini mi se jos laksa, a Potera je zato horor nad hororima + mogucnost da zavrsis igru posle nekoliko pitanja iako to nije pokazatelj necijeg znanja.

Ja bih pre isao u Najslabiju kariku, mada Stigni me ako znas, tu je atmosfera skroz nekako opustena mada kakav sam tremaros, pogresio bih i najjednostavnije pitanje...

Ipak mislim da EU ima vecu perspektivu na ovim prostorima nego OB. Tu bi se na duze staze odliv mozgova zaustavio ili bi barem imali vise imigracija nego emigracija.

Kako si dosao do ovog zakljucka? Nije "napad" samo me zanima argumentacija, posto na osnovu iskustava ispada da to nije slucaj ni u jednoj novijoj clanici EU. Mozda je Poljska jedini izuzetak, nemam skorije podatke. Imigracije iz ne-evropskih zemalja?

OB je super za Srbiju dok smo u EU cekaonici, ali mi je jasna rezerva ostalih s obzirom da od ovih drzava definitivno imamo najjacu ekonomiju.

@cinque
Kako nije slucaj? Ceska, Slovacka, Slovenija, Madjarska takodje mogu da se pohvale sa niskom stopom iseljavanja. Mi pre svega imamo izuzetno visoku stopu nezaposlenosti kod mladih osoba sto je osnovni problem. Zatim je potrebno kompletno uskladjivanje za zakonodavstvom EU jer kod nas Zakon o radu uglavnom stiti poslodavca i drzavu a ne zaposlenog. Cena rada je isto veoma bitan faktor zbog osecaja zadovoljstva i pripadnosti, a ne da pola Srbije radi za crkavicu i da budu robovi. Veliko zajednicko trziste EU pruza ogromne mogucnosti, a ako to Srbija prepozna, imala bi deset puta veca ulaganja kako od domacih tako i od stranih privrednika i postala privlacna za radnike. Znam da je sve to u realnosti tesko, ali nije ni nemoguce.

Koji su izvori? Statistike koje sam ja gledao ne idu u prilog toj tezi. Jedno su lepe zelje i kako neke stvari deluju na papiru, ali nije bas da sve to prati stanje na terenu. Logika kapitala je da se pomera tamo gde je zakonska regulativa slaba i gde su nizi troskovi proizvodnje.

Nezaposlenost kod mladih je problem i dosta velikog broja zemalja EU, daleko iznad EU proseka u nekim zemljama. Daleko gore je u nasem regionu, naravno.

Zar ti nije dovoljan izvor da u tim zemljama svake godine raste foreign-born population? To ti je barem na Eurostat lako dostupno. Mozda se lokalni ljudi i dalje iseljavaju ali imaju pozitivan saldo migracija, odnosno imaju konkurentnu privredu. Za Madjarsku ne mogu da tvrdim jer diskriminisu ljude po nacionalnoj osnovi.

Kakvo je bilo iskustvo? Jel tragac bio moj mladi imenjak ili Milica?
Žarko, sa njim i njegovom suprugom se družim, nakon toga i dan danas.. :)
A iskustvo je bilo, pa dosta loše.. 🤭 Jbg.. 😌 Svi smo ispali, svo četvoro.. Ja sam išao sam onda u zadnjoj igri protiv Žarka..

Znaci ipak moj imenjak. 😊

A jako mi je simpatican ovako, za razliku od Milice koja mi je kao neki robot.

Jos je ozenjen? Lele... 4 godine stariji od mene, omatorilo se...

• Like
Reactions: Mrm
Malo izvan vase diskusije, tokom leta ili rane jeseni bicu u Tv Slagalici, odlucio sam da se malo oprobam u nekom kvizu i za prvi put sam izabrao Slagalicu jer mi se cini kao najjednostavnija. Snimanje je u maju, testovi nisu bili previse zahtevni, nadam se makar nekoj pobedi uzivo. :D
Da. Testovi nisu zahtevni. Prosle godine jedan moj komsija, drug je bio u Slagalici i izgubio je u 1/4 f. Njegovo iskustvo je lepo. Kaze da je imao u prvoj emisiji malu tremu i nakon toga nije. Najgore mu je bilo sto se u jednom momentu nije setio jednog odgovora, a inace zna. U tom momentu jednostavno stane mozak, kao da ti je odgovor na vrh jezika i nikako da izgovori. Bilo mu je posle opusteno. Naravno da nije kao kod kuce, ali nije tako strasno. Kamere skoro i nije primecivao.
Svakako javi da navijamo za tebe. I sretno na snimanju.

Slagalicu pratim kao što prosečan strejtaš prati tipa Bundes ligu, navijamo za naše forumaše!!!

Meni se cini da je Potera tezi kviz. Nekada jednog dana cu u i tamo da se prijavim, ali polako. Meni je tamo Milinkovic najzanimljiviji lik i mislim da je cak i najjaci tragac jer osim znanja ima i sjajnu logiku. Mislim suvisno pricati svi su odlicni. Zarka sam video na pub kvizu, uvek je takmicarski raspolozen i trudi se da pobedi, ipak ima neki renome u svetu kvizova. Kako bese Tinte u jednom ciklusu slagalice je 16 ljudi? Nisam bas detaljno pratio, cini mi se da sada igraju po 2 partije ili je to samo u nekim kasnijim ciklusima? Videcu kako ce biti na licu mesta, ali nesto do sada nisam patio od treme.
mrm kakvi su tvoji utisci bili o samom kvizu Potera? Cuo sam iz nekih kvizomanskih krugova da na RTSu imaju otprilike godisnji fond nagrada u Poteri i da onda tragaci malo popuste u slucaju da je neka zanimljiva ekipa sa druge strane, a kad se priblize toj nekoj svoti onda malo dodaju gas.

Otprilike taj broj i igra se dve partije. Onaj ko osvoji najvise poena je 1. nosilac itd. U svakom slucaju, ja da se takmicim, bio bih zadovoljan da prodjem prvi krug ili bar da budem konkurentan. Moze se desiti da igras protiv nekog koji je bas dobar.

Samo da taj neko nije robot kao sto je tragac Milica, ali kamo srece da bude kao sada vec kultni Slavoljub... 😁😁😁

A kuda ide Milo? Na odmor neki? Ajde nek mu braća i sestre iz Crne Gore konačno daju šut kartu, ovaj.. odmor, zaslužio je!

Back