Offtopic

Ja još od sinoć pratim nevreme u Bačkoj, ovde sa mora.. Po radaru sam znao da dolazi nevreme iz Rumunije i Mađarske na Vojvodinu i pre nego je stiglo tamo.. član sam serbian meteo foruma već više od 10 godina i meteorologiju obožavam..
Više od ESC čak..
Inače je Zrenjanin još pogođeniji od Vrbasa što se nevremena tiče..

E, pa jesu leteli krovovi i seckala je struja, ali ja sam bio toliko fokusiran na FSC priredbu da sam potpuno iskulirao mini tornado.
I u Banatu naravno, nije samo Bačka..

Na Banat i mislim, živim u Zrenjaninu. Ovde su česte lokalne nepogode...neotesani smo inače, pa nam i nevreme takvo. 😅

• Love
Reactions: Mrm
Užas. Sestra danas putuje u Zrenjanin da vidi da li je išta ostalo od voća i povrća. Moji su na moru odavno i van sebe su. Kod nas je bio i jak grad kažu seljani.

Juce sam instalirao aplikaciju za prevoz da isprobam.
Dosao sam na stanicu gde cekam tramvaj, ukucao broj stanice i slogiroa se.
Prvi tramvaj dolazi za 35 minuta.
Sacekam ja to onako sprzen od cekanja, udjem unutra, klime naravno nema, jer nedaj boze da je ima i posle 2 stanice tramvaj crkne.... i naravno sad i da dodje 10 novih ne mogu da prodju jer pokvareni stoji na sinama.
Tako ja odem da pokusam da uhavtim bilo koji autobus i za svaki mi je pisalo 20+ minuta.
Tako da vam je aplikacija super stvar koja ce da vam kaze koliko dugo cete se prziti na stanici.

• Sad
Juce sam instalirao aplikaciju za prevoz da isprobam.
Dosao sam na stanicu gde cekam tramvaj, ukucao broj stanice i slogiroa se.
Prvi tramvaj dolazi za 35 minuta.
Sacekam ja to onako sprzen od cekanja, udjem unutra, klime naravno nema, jer nedaj boze da je ima i posle 2 stanice tramvaj crkne.... i naravno sad i da dodje 10 novih ne mogu da prodju jer pokvareni stoji na sinama.
Tako ja odem da pokusam da uhavtim bilo koji autobus i za svaki mi je pisalo 20+ minuta.
Tako da vam je aplikacija super stvar koja ce da vam kaze koliko dugo cete se prziti na stanici.
Uganda ili Srbija 21. veka? 😔 Tužno..
Jedna žena koju sam dobro poznavao je stalno pričala, po javnom prevozu se dosta toga vidi, i u društvu samom i ovako, i stanju u gradu, sad vidim i da je u pravu, a priznajem nisam tada mislio tako..

To vreme u minutima nije precizno. Može ali ne mora da bude tačno. Najbitnije je gde je vozilo trenutno na mapi, i da to bude što je moguće preciznije.

Vrbašani naravno optužuju lokalnu vlast da je pokrala sredstva za protivgradne rakte, zato je takvog grada kao i bilo. Mislim, sestra mi kaže da ovako nešto nikad nije bilo, nije dok sam ja živeo tamo a ni pre toga.

• Sad
Vrbašani naravno optužuju lokalnu vlast da je pokrala sredstva za protivgradne rakte, zato je takvog grada kao i bilo. Mislim, sestra mi kaže da ovako nešto nikad nije bilo, nije dok sam ja živeo tamo a ni pre toga.
Ja ti mogu reći jer sam pratio sinoć radar u to vreme, da crn odraz na radaru ovakav nisam video u Srbiji par godina već, znači nije da branim tu vlast ili nešto, ali to mogu da kažem...

Oko 23:30 sinoć odraz na radaru, prva slika čini mi se da je glavnina malo zapadnije od Vrbasa, Kula, Crvenka @Doctor Who će svakako to bolje proceniti.. :) A ovo drugo iz Rumunije prema Zrenjaninu je baš veliko crnilo, rasprostranjeno baš na dosta površine za jednu oluju.. 😮🥴
Iz ovakvih odraza mogu se javiti i pijavice i manja tornada, što nije isključeno da se negde i desilo..

Attachments

• 71c36968fdee0afba8c6f7437c795625.webp
    71c36968fdee0afba8c6f7437c795625.webp
    89.5 KB · Views: 7
  • 8ed3417a1fc55ce0f7e5fdad416fac50.webp
    8ed3417a1fc55ce0f7e5fdad416fac50.webp
    45.8 KB · Views: 7
Ja ti mogu reći jer sam pratio sinoć radar u to vreme, da crn odraz na radaru ovakav nisam video u Srbiji par godina već, znači nije da branim tu vlast ili nešto, ali to mogu da kažem...
Nisi jer su se verovatno protivgradne rakete koristile kako treba :D

Šalim se, ne razumem se u to i ne znam kako funkcioniše, ali izgleda da je poljoprivredna industrija bila najzaslužnija za dobrnu odbranu od grada ranije. I to se maltene sve rasprodalo oko Vrbasa, nema više ni ko da urgira za ovakve stvari, a nesposobni su sami da misle o tome.

• Like
@Doctor Who

Protivgradne rakete razbijaju gradonosne oblake, ali ne mogu da umanje odraze, odnosno vetar, oluja se teško izbegnu, može samo da se izbegne grad/led da padne kiše dosta umesto toga..
Moguće da je protivgradna zakazala, to nije isključeno, a moguće i da je manjak raketa u pitanju, ili da nisu nabavljene na vreme, pred sezonu, što je svakako užas..
A ovo drugo e to je svakako tačno, zato i kažem maločas da su mnoge stvari nažalost otišle, neću da kažem u nepovrat, ali "dole" da.. 😔

Super fotka.. Za ovakvim fotkama lude bukvalno na serbian meteo forumu.. Ima čak i storm chaser-a.. 😂 Koji jure ovakve stvari da slikaju, kao u Americi, samo što u Ameirici toga ima na izvoz, mada i u Evropi malo po malo sve više...
Ja nisam ljubitelj oluja, ali zato jesam snega i snežnih padavina, uh tako sam i počeo da se zanimam za meteorologiju.. :)

Back