OGAE glasanje 2023

Sve isto stavih samo Moldaviju sam ugurao u top 10, računam dajemo im poene nekada i veoma visoke na samoj evrovziji i volimo taj fazon uvek njihov vecinski, to je nesto priblizno nama..

Sad kad promašim svoj top 10 i pogodim 9 država, jedino ne pogodim da smo Hrvatsku stavili u top 10 i to joj dali još 12 poena a ja je nisam video ni medju 10 po našem glasanju hahahah :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Verovatno će rezultati našeg glasanja biti tiha jeza 😂
Očekujem Švedsku, Finsku, Norvešku, Češku, Moldaviju, Sloveniju i Austriju sigurno...!
Ostale tri mogu biti među sledećim zemljama: Kipar, Jermenija, Gruzija, Španija, Francuska
Izuzetno male šanse da su (u ukupnom našem poretku) u top 10 imaju i Hrvatska, UK, Izrael, Italija....
Za ostale vidim sigurnu nulu ...
Od nabrojanih 16 zemalja, samo 6 bi dobilo glas od mene (da ja glasam)...

Pogodio sam tko će bit u top11, mada i nije bilo nešto teško, jedino sam Češku stavio da će bit 11., a Cipar da će u top10

Eeeh samo sam Moldaviju promasio rekao sam ako ubodem 7 bice super, ja uboo 9 opaa, i to moldaviju nisam ni hteo staviti falila mi ta deseta zemlja nego zbog etna je stavio, ali jako jakoo mi je drago da sam tu jednu jedinu gresku napravio i da su upali Jermeni too! Steta za Hrvatsku, ali svakako mali je uzorak, bitno je da Hrvatska dobije od Srbije 12 na evrovziji u finalu i polufinalu, a organizovaćemo se lepo ove godine verujte, nisam dugo glasao, ali evo već znam 10 osoba koje će po nekoliko puta glasati 9. maja 100% za Hrvate! ;) ;) ;)

Glasovi OGAE Nemačka

4En4BaT.jpg

Glasovi OGAE Italija

5VJgYZo.jpg

Stanje nakon glasanja 29 klubova

JdpbIkU.jpg

OGAE Srbija kako sam ocekivala, jedino sam stavila Sloveniju vise.

Dobro je što nismo Kipru dali, srećom Jermenija dobila retke poene ove godine, zaslužili su i drago mi je zbog njih.
Realno 9/10 pogodjenih, tacno sam osetio i pogodio naš senzibilitet i mentalitet, eto malo je falilo i Moldavija da upadne (srećom nije!) ,čudi me i Gruzija da je tako nisko pa čak i Izrael, deluje mi da bi se kod nas većinski slušala Noa Kirel.
Mada dobro opet to je samo 34 osobe, realno na Evrovziji kontam da iz naše zemlje putem sms poruka stigne verujemo stotinak hiljada glasova u zbiru, ako je za DORU stiglo 90 hiljada ove godine, onda sigurno kod nas bude 100 hiljada glasova makar za finale evrovzije.
Svakako će ova tabele OGAE foruma mnogi drugacije izgledati sada u maju.
Primetno je da obicno 4 do 5 zemalja koje budu na OGAE na kraju glasanja medju 10, da jako lose prodju na evrovziji u maju, ili ispadnu cak u polufinalu, ili budu statisti u finalu.
Ove godine vidim UK kao statiste broj 1 oni će propasti 100% , Boga mi odmah iza njih mi je jako sumnjiva Francuska, zatim Izrael, pa Španija i na kraju Češka i Austrija, od tih 6 zemalja će 4 do 5 država biti 100% van top 10 ove godine u finalu Evrovzije, videćete...

Zato što se ne sluša u Srbiji ta vrsta muzike, to nema prodju kod nas.
Samo Moldavci mogu izazvati kod nas efekat da ljudi glasaju i eventualno svojevremeno Grci iz logičnih razloga naravno.

Baš malo glasa u 🇩🇪, inače Arena bude puna nemačkih fanova obično..

bice mi drago ako finska pobedi kaarija je original autentican i ima harizmu a moj favorit je loreen jednostavno pesma top ima nesto u lorenovoj pesmi a mislim da ce svedjani napravit mnogo slican nastup kao sa melfesta samo sto izmislit nesto sve u semu mislim da ce biti pobenik neko od ovo dvoje bice drago i zbog loreen je bi usla u istoriju a bice drago zbog kaarije a od ovih drugih e vidim nikoga da se moze da se umesa u trku sem ovo dvoje

Ma ove tabelice i piskaranja možemo mačku o rep, što se kaže, jel'te.. "Lorenova pesma" je ta koja će da obeleži ovu sezonu, već jeste.. "Loreno" je tu da izdominira, a vi kako 'oćete... 😌

Mislim da kako se bliži evo i sama evrovzija su mi se iskristalisali konačno možda i definitivno top 10, čak i ko je na kojoj poziciji, nazalost nisam jos uvek clan OGAE, medjutim evo da sam imao pravo glasa i da sam glasao ove godine moji poeni za ovu godinu bi izgledali ovako:

12 Hrvatska
10 Švedska
8 Jermenija
7 Češka
6 Slovenija
5 Austrija
4 Nemačka
3 Estonija
2 Letonija
1 Finska

prva ispod crte na ovom glasanju bila bi Litvanija, zatim Norveška, pa Italija....to su onako ako Srbiju ne računamo iskristalisanih top 13 bez Srbije.

Litvanka mi je sve simpatičnija čak možda bih je mogao i u top 10 staviti pošto Finac iako ima simpa taj refeen poslednjih minut i jače zarazan nije moj cup of tea, Litvanka ima taj refren sladak, simpaticniji cak nego pre 8 godina.

Back