OGAE glasanje 2023

Iskreno kontao sam kao po komentarima ili nekada polemikama da ja imam kao neki jako čudan top itd kao ne slažem se sa drugima,a ono od kako dosao Uskrs sa skoro svima se slazem, cak i moj top ne izgleda toliko cudno, bukvalno mi druge top liste deluju mnogo cudije i nesrazmernije sa hajde da kazemo nekom vecinom ljubitelja ovog takmicenja, vidim zemlje poput San Marina, Ukrajina, Kipra itd
Takodje i na OGAE sam primetio neke zemlje forisraju Belgiju solidno, o UK da ne govorim.
Mada dobro, svima nam je jasno kako će UK proći ove godine, bojim se da se mozda nastavlja ona Engleska tradicija o 0 poena....
uk ce na kraju neka sredina tabale

MY TOP 10
1.SVEDSKA
2.SRBIJA
3.ITALIJA
4.FINSKA
5.AUSTRIJA
6.ISRAEL
7.JERMENIJA
8.SLOVENIJA
9.NORVESKA
10.FRANCUSKA
Iskreno, ovo mi izgleda kao jedna od najjačih top lista, nisu mi sve države naravno medju 10, ali po pesmama i vokalima čak i melodičnosti ovo spada u da kažemo "popularnije" top liste...

Francuska je fina i korektna i može se poslušati, ali mislim da ako loše prodje razlog tome neće biti vokal, ili što pesmi nešto mnogo fali, već naprotiv, baš zato što joj ništa ne fali možda slabo prodje, baš zato što se ne izdvaja i što smo imali prilike da čujemo već dosta puta je može koštati, nešto slično kod balada kod Estonije, žena peva sjajno, melodija je fina, divan zvuk klavira, sve super i meni je čak u top 10 Estonija, Francuska mi može biti i u top 15 čak iskren da budem komotno, ali imam osećaj da će te obe finae pesme slabo proći, ne vidim kako bi mogle privući veliku masu ljudi da od 26 zemalja u finalu oni se odluče baš da cepaju poruke za tu zemlju...

Iskreno, ovo mi izgleda kao jedna od najjačih top lista, nisu mi sve države naravno medju 10, ali po pesmama i vokalima čak i melodičnosti
e hvala na misljenu

jeremensku pesmu pesmu obozavam i voleo bi da zavrsi u top 10 a jermence gotovim i zbog druge strane na jesc jel si tamo velesila svake godine rade odlican posao prosle godine organizacija topcina a pesma QAMI QAMI od Malene mi je najdrza pesmu u istoriji JESC

@Miloš i @KONSTRUKTOR

Mrm se nikad nije vodio onom "Oko za oko, zub za zub", ja više volim onu "Ko tebe kamenom, ti njega hlebom"... 😉😌
O čemu ti to? Ako misliš na ukrajinsku pesmu, prosto je ljudi ne vole u toj meri da bi im bila među najboljih 10. Nema nikakve loše namere u našim glasovima, bar ne zbirno gledano, dok je to kod Ukrajinaca očigledno politički motivisano i samo nastavljaju sa tim glupiranjem. Previše su ostrašćeni i misle da im je Srbija neprijatelj, a upravo suprotno, pomaže im na mnogo načina.

O čemu ti to? Ako misliš na ukrajinsku pesmu, prosto je ljudi ne vole u toj meri da bi im bila među najboljih 10. Nema nikakve loše namere u našim glasovima, bar ne zbirno gledano, dok je to kod Ukrajinaca očigledno politički motivisano i samo nastavljaju sa tim glupiranjem. Previše su ostrašćeni i misle da im je Srbija neprijatelj, a upravo suprotno, pomaže im na mnogo načina.
Tačno tako, Srbija im prošle godine i na evrovziji dala dosta poena, mozda nisu ni zasluzuli tj. sigurno nisu, oni nama čak ni prosle godine nigde apsolutno nisu hteli da daju ni poen ni od zirija ni publike ni OGAE, da li je to ok? Bukvalno 11 godina nam nista ne daju nikada, bukvalno svaka zemlja nam je dala nekada nesto, jos opet govorimo i jezikom u neku ruku slicnim odnosno istoj grupi, a vise cak i Azeri reagovali na nas, nego oni...

Isprike na off topicu, ali dok čitam ove postove bez interpunkcijskih znakova, osjećam se ko Abebe Bikila nakon istrčanog maratona. Pobogu. 😵‍💫

On topic: Hvala Srbijo na čitavih 12 poena! ☝️

Ne popadaše Miloše ni drugi za našom pesmom nešto, mnogo više nego za 🇺🇦..
To sam kroz polu šalu kazao, inače.. Ali dobro..
Ja sam se kod glasanja dosta vodio pre party live nastupima..

Isprike na off topicu, ali dok čitam ove postove bez interpunkcijskih znakova, osjećam se ko Abebe Bikila nakon istrčanog maratona. Pobogu. 😵‍💫

On topic: Hvala Srbijo na čitavih 12 poena! ☝️
Oooooo di si, Lorenova pesmooo... 😍🤩😌

Špancima smo na 25. mestu, a članovima OGAE Nemačka i Britancima na 14.

EeLuLpe.jpg

EoIIpIH.jpg

pw7I4bl.jpg

YzCu3ss.jpg

Kao prvo Konstrakta je i kod nas rasturila kod zirija dobila 3 dvanaestice, jednu desetku i kao fora glasove od Nede, drugo milion mimova je bilo mesecima za Konstraktu, nastup je bas bio umetnicki posebno na PZE, pesma zarazna i melodicna, onaj bila zanimljiva i svi su govorili o njoj posebno stranci, tako da je ono beda od zirija da dobije svega 87 poena, a toliki je hajp imala, neka druga zemlja bi glavu dajem opet ponavljam razbila po žiriju, a drugo nije Finska baš sada toliko nevidjeno remek delo, žiri bas cesto ume ukanaliti melodicne i brze pesme i jako retko daje ogroman broj poena brzim pesmama, bukvalno jednom u 100 godina ako si primetio se desi da u top 3 ili top 5 kod zirija bude brza pesma, od 5 pesama u proseku mozda jedna bas jako brza i melodicna pesma zavrsti sa makar top 5 plasmanom zirija fazon 160 do 170 poena u vrh glave..

Švedska je od pocetka ogroman favoriti i sve sim njihove pobede bi bilo iznenadjenje, Loreen ce dobiti solidan broj poena publika i zirija, tako da makar bila 2. mesto u obe kategorije to je opet dovoljno za pobedu, ali sto se mene tice i ne mora pobediti Loreen, meni je 2012. godine pesma ipak bila bolja i zanimljivija kao i sam nastup, Loreen je vec vidjena, ali opet i dalje ima ono nesto, ima glas, harizmu i zanimljiva je kao pojava iskreno.

Zaboravi to da ce Loreen imati 150 poena manje od Finske po publici, nema sanse, evo i prethodnih godina se to nije desavalo, cast izuzecima hajde prosle godine je pobednik publike imao 439 poena, ali to se jednom desilo i nikada vise, evo i Maneskin kada je vise zemalja ucestovalo plus jedva presao 300 poena pre toga 2 godine mislim je pobednik publike imao ispod cak 300 poena...
Okej, kako god.

Ti si ubeđen da država koja će 99% da osvoji televote nema apsolutno nikakve šanse da pobedi na Evroviziji na kojoj je od ove godine nešto više od 50% ukupnih glasova upravo od publike.

Otpiši Finsku na sopstvenu odgovornost 😇

Okej, kako god.

Ti si ubeđen da država koja će 99% da osvoji televote nema apsolutno nikakve šanse da pobedi na Evroviziji na kojoj je od ove godine nešto više od 50% ukupnih glasova upravo od publike.

finska ima sanse da pobedi i ako protiv sebe ima preozbiljnog kandidata u vidu loreen sve zavisi sta ce loreen da donese od nastupa kaarija ce da uzme tele a kod ziri ga vidim prvi 5 bez problema

Okej, kako god.

Ne budi bukvalista, ne optisujem, već lepo kažem da ako kod žirija slabo prodju logično gube. Dzabe Norveskoj 300 poena publike 2019. godine kada ih nokautirao i urnisao žiri sa 46 poena, dakle prvo se čitaju glaovi zirija logicno da izgube takmicari volju za zivotom ako se nadaju nečem velikom žiri ih urniše i psle ih publika ne moze spasiti, Norveska fino osvoji glatko prvo mesto publike ziri ih stavi kao i prosle godine na dno tabele vidi se da su bili razocarani, cak i imali neke izjave, u fazonu bitno da su pobednici publike, jer opet njih ce ljudi slusati i nastupaju na koncertima zbog publike.

Dzabe Fincima i lupam 480 poena u zbiru kada je to malo za pobedu, obicno pesme sa 550, 600 poena minimum uspeju da pobede, znači treba da razvale kod zirija za prvo mesto, a Loreen ce garant biti pesma kojom ce se ziri nestvarno oduseviti, plus Loreen je ubedljivi favorit kladionicama bas nevidjeno ubedljivi cak i veci nego 2012. godine kada su dobili 342 poena publike, dakle sada neka uzmu i skoro 100 poena manje i osvoje žiri i pobediće, zaista je preko 500 poena dosta za pobede, ali nije lako do te cifre doći, Srbija je bila hit prošle godine pa jedva 300 poena prebacila.

dok je to kod Ukrajinaca očigledno politički motivisano i samo nastavljaju sa tim glupiranjem. Previše su ostrašćeni i misle da im je Srbija neprijatelj, a upravo suprotno, pomaže im na mnogo načina.
Ovo po meni uopste nije tacno, dovoljno je pogledati danasnje glasanje za prijem tzv Kosova u Savet Evrope. Osim toga, nije Srbija jedina zemlja na ESC koja nije uvela politicke i ekonomske sankcije Rusiji, a takvim zemljama su recimo davali bodove.

Back