Olimpijske igre

I Milicu i Larisu riješila u manje od pola minute 😳

Mislim da bi Milica trebala malo da smrša da upadne u kategoriju do 78 kila, ovako ona ima 80 i nesto a bori se ovima od 200 kila nereealno

Jbg... nemamo sreće....!

Edit: Angelina Topić najverovatnije neće nastupiti u finalu zbog ozbiljnije povrede... upitanju je naprsnuće fibule pri skočnom zglobu...

Ove igre su totalni debakl za nas...

Last edited:
Ne vidim problem u sudjelovanju Alžirke s obzirom da je ŽENA, ma kolika joj god razina testosterona i čega sve ne bila. To što se druge ne mogu izboriti s njom je njihov lični problem 🤷

Gdje da se onda natječe uopće? Ne sa ženama, ne s muškarcima, s kim onda?
Ja sam skroz neobavešten, mislio sam da se radi o biološkom muškarcu, :oops: ali ako je žena onda je ok... šta znam....🤷‍♂️ Pričalo se i da je Martina Navratilova zapravo bila muškarac pa je promenila pol ne bi li pobeđivala; Ima i fora u Will & Grace-u kad se Karen priseća kako je muvala u nekom disko klubu 80-tih. 😭

Ono... kad malo bolje razmislim, sestre Williams bi lagano mogle da se takmiče bez problema sa muškim teniserima, kakve su fizičke građe i snage kao gazele.

Neće valjda i Novak izbaksuzirati, više povreda nego medalja lol

Gledam sad ovaj dzudo al muski meni ovo stvarno nije korektno, prevelike razlike su u visini i tezini i nekako mi je sve nekorektno. Kud uzeh da gledam. A i ova francuska publika mi ide na nerve kao gladijatorska arena.

Gledam sad ovaj dzudo al muski meni ovo stvarno nije korektno, prevelike razlike su u visini i tezini i nekako mi je sve nekorektno. Kud uzeh da gledam. A i ova francuska publika mi ide na nerve kao gladijatorska arena.

U džudou prvu stvar koju učiš tj jedna od prvih jeste kako da baciš svog protivnika na zemlju i kako da se održiš gore sa njim ma kolko god da je težak. Ja sam rvao sa dečkom koji je 50 kilograma (i više verovatno) teži od mene pa sam uspeo da ga nateram da se preda. Sve je stvar tehnike. :D Tako da što se težine i veličine tiče nije to toliki uticaj. Jeste ali može se prevazići tehnikom. Zato postoji toliko pravila i načina kako da dobiješ poen.

U džudou prvu stvar koju učiš tj jedna od prvih jeste kako da baciš svog protivnika na zemlju i kako da se održiš gore sa njim ma kolko god da je težak. Ja sam rvao sa dečkom koji je 50 kilograma (i više verovatno) teži od mene pa sam uspeo da ga nateram da se preda. Sve je stvar tehnike. :D Tako da što se težine i veličine tiče nije to toliki uticaj. Jeste ali može se prevazići tehnikom. Zato postoji toliko pravila i načina kako da dobiješ poen.
Ma ne prihvatam! 😂 pogotovo za žene neka dodaju kategoriju od 100 kila a ne od 78. a evo sad ovaj francuz naspram ovog iz koreje ima 2m uhvati ga za kragnu ne trepne, kako to moze ovaj iz koreje uraditi kad je nizi 2-3glave? Da skače u vis?

U mojoj osnovnoj školi kad sam imao 10 godina (davno bilo) su nudili časove džudoa, karatea, odbojke, rukometa i baleta (ovo samo za devojčice)... bila je neka promocija za decu i moji roditelji su hteli na nešto da me upišu i ja sam kao hteo ovaj džudo kao (moj otac je hteo karate) ali pošto mi je starija sestra već trenirala odbojku izabrao sam i ja na kraju odbojku dvoumeći se... trenirao sam je do srednje posle sam prestao jer me je smorilo!

Kod nas se malo gojaznija deca izopštavaju od sporta i niko ih ne uzima u obzir, a možda bi baš trebalo da skautuju takvu decu i odmah ih upućuju na neke borilačke veštine. Jednostavno da se više pažnje upućuje na predispozicije dece i uskladu sa tim i usmerava. Ko zna koliko protraćenog potencijala za razne sportove imamo.

I ja sam odbojku trenirao, jedno vrijeme i košarku, ali odbojku najduže. Nije mi nešto toliko žao kada sam prestao jer sam se bio posvetio školi a i svakako ne bi mogao u gimnaziji trenirati jer se nije vrijeme poklapalo a i vozario sam. Isto sam imao stariju sestru pa mi je odbojka bila najbliža.

Basketaši izgubili od Letonije... mislim da nam je bolje ovo prestati pratiti 😅

Back