Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Sličice obećavaju, ali uzimamo sve sa ogromnom rezervom. :sneaky: Pelin konceptualno ludilo, ovo će sigurno privući veliki broj kežualaca i uz njegovu bazu na društvenim mrežama gotovo sigurno ide visoko kod tvt-a. I Lavina deluje top, a i slika Sanje Aleksić (?!) mi je privukla pažnju. 😂

Djurdjica je takav potencijal, naslednica na primer Madam Piano. Prelepa kombinacija misticne, malo nordijske muzike, filmske muzike, etno . Steta sto je pesma bila ravnija, ali u svakom slucaju ogroman potencijal za buduce godine.

Sve mi se cini da ce u Bec Zejna sa 12+7 🫣
Ja nemam problem da to bude zejna najiskrenije. Meni je pesma ok. Čak mi je i grower malo. Ali mora da menja neke stvari ako ode. Jugoslavija mi je kao pesma pristojna ako tako mogu reći. Ako ode, ja joj želim svu sreću i podržavaću je. Nadam se da će tamo na većoj pozornici uraditi mnogo bolji staging. Ovo sve govorim jer moj instinkt i dalje misli da ona odlazi i da je ovo već rešeno. Ne vidim scenario gde ona ima manje od desetke i od publike i od žirija

Na prvu sam bio u fazonu šta je sad ovo, ali zapravo mi se jaako dopada koncept nastupa od Haremki, good girl gone bad 🤘🏻

Žiri da, ali za publiku više uopšte nisam ubeđen. Kada nije ubedila nas, kako će prosečnog glasača. Ne znam stvarno.

Na osnovu slika mi Pelin deluje super, Haremke kul, Lavina sigurica dobro, a za Zonu sam poprilicno pesimistican.

Zivi bili pa se zajebali, jer je fotograf ocigledno mnogo bolji od snimatelja.

Ali jadna Zejna, razapinju je sa svih strana. Na Diskordu i Reditu neki ljudi pozivaju da se promeni tekst/ ime pesme, a ljudi na forumu da se promeni nastup. Ako pobedi na PZE i EBU zatraži da se promeni tekst, imaće bukvalno deset dana da smisli novu pesmu i nastup 🥀

Ne znam šta bi mogla da stavi u pesmu da zameni Jugoslaviju u slučaju da traže da se tekst promeni.

Ali jadna Zejna, razapinju je sa svih strana. Na Diskordu i Reditu neki ljudi pozivaju da se promeni tekst/ ime pesme, a ljudi na forumu da se promeni nastup. Ako pobedi na PZE i EBU zatraži da se promeni tekst, imaće bukvalno deset dana da smisli novu pesmu i nastup 🥀

Ne znam šta bi mogla da stavi u pesmu da zameni Jugoslaviju u slučaju da traže da se tekst promeni.
Jugoslav i ja. I rešen problem. Peva o Jugoslavu iz vrtića

Secam se sta je pricala za Nema, da su svi u ziriju bili odusevljeni kako peva dok onako nastupa, vrv joj je to bila ideja za wow efekat ali je izvedba bila vise nego traljava.

Na ESC svakako ne bi mogla ovako da se vrti, a RTS za bolji nastup nema vremena/para/zainteresovanosti tako da standardni plasman za nas ako bi prosla u finale.

Meni licno se ne svidja naziv Zejnine pesme, jer ono kao ajde dosta je vise sa time.
Ali opet sa druge strane, ne znam sto bi EBU zabranuo tu rec u pesmi. To je drzava koja je nekad postojala, koja se raspala i to je to. Nema tu nista niti vulgarno, niti opasno, niti provokativno. Mozda peva o ljubavi izmedju dve osobe, a mozda i stvarno peva o nostalgiji za tim, to sad moze da tumaci ko kako hoce, ali nista lose tu nema.

Jbg, videćemo nakon sutrašnje večeri, ali je sada sasvim sigurno i jasno da mi moderne pesme ne možemo ispratiti produkcijski ni finansijski, osim ako je sam izvođač jak na tom polju pa ima mogućnost da uloži, što je opet upitno uzimajući u obzir to kakav nam je ovaj nazovi javni servis, i šta je prethodnih godina radio, odnosno nije radio po tom pitanju. Šteta jeste, ali šta da se radi. Ovo je Balkan.

Ja ne znam ko ga hejtuje, svi kazemo da nam je presimpatican, verujem da ce i nastup biti dobar, ali pesmu nema
Sudeći po slici (što je uvek nezahvalno, ali samo to imamo) bolja mu je (meni) pesma od nastupa.
No, to što se meni u estetici nastupa ne sviđa je baš ono što mu može doneti pristojne glasove. Vrlo dobro sračunato i promišljeno. To mi se ne sviđa, ali pametan potez.
Neće pobediti, samo je pokazao da zna šta radi (i pesmom, a deluje i nastupom). Sveukupno, mislim da je nedovoljno za pobedu.

Back