Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Pa gde ce balada da se zove samo mi se spava

Meni se cini da ce pored svih ovih eksperimenata diska i ludila pobediti neka normalna pesma mozda balada. Ljudi ce biti u fazonu konacno nesto normalno kao sto su prosle godine bili u fazonu konacno nesto drugacije. Pri tom nakon Konstrakte sve te konceptualne pesme ce delovati pretenciozno i tendenciozno

Ovi što hoće da gore na sceni će samo izgurati neku finu baladu za pobjednika.

Zejna ima jako dobar vokal, lani je bila odlična vokalno u baladi, ali sada se numera zove "Rumba" i sudeći po tome i po autorima, biće nešto totalno drugojačije.. :)
Meni se osobno Ivona dopada, vidim da je sada i autor svoje numere.. Mogla bi biti konkurentna, ako je dobra produkcija.. 😉

Pa to što će neko da visi sa plafona na sceni ne znači da će mu sama pesma i vajb biti neko konceptualno ludilo i nešto vanserijski drugačije. Mislim da će recimo Savo i Filarri skoro sigurno da dođu s nekim prilično standardnim komercijalnim bopovima, koliko god se ne znam ni ja šta dešavalo vizuelno u nastupu. I oni neki najavljivani disko momenti su poprilično standardna zona muzike, i to što će npr. Baloš da nosi neki retro hipsteraj od odeće neće odjednom učiniti taj paket alternativnim i pomerenim ili da će tu nešto neviđeno da gori i da se dešava.

Mislim da će ovog puta publika najviše podržati nešto zanimljivo što drži pažnju, nebitno da li je standardno i "normalno" ili je kao nešto drugačije i čudno, samo dokle god nije provaljeno i dosadnjikavo. PZE sada privlači znatno mlađu publiku i aktuelniji je po mrežama nego što je to Beovizija bila, klinci i omladina će najviše da glasaju, mislim iskreno da tu tipične standardne balade moraju da budu mnogo modernije i specifičnije nego što inače budu da bi ubrale neke značajnije glasove.

@rintintin

Nisam siguran za Perovića, čudan mi je malo naziv same numere - "Presidente" a autor je ako si priemetio, Sajsi MC.. Ne deluje da će biti kako si ti kazao. Ali videćemo.. :)

@Mrm Sajsi je samo autor teksta, muziku piše mu je radio Mahdi. Poslušaj Savovu Non-Stop koju mu je isti kompozitor radio, ja ne verujem da će to stilski da bude preterano drugačije od toga, i to je taj klasik densi zvuk, sa tim balkanskim party momentom, ništa što već ne znamo.

• Sad
Reactions: Mrm
Ne dopada mi se onda to, bolje da se Rešićka onda prijavila sa folk baladom... :D

PZE sada privlači znatno mlađu publiku i aktuelniji je po mrežama nego što je to Beovizija bila, klinci i omladina će najviše da glasaju, mislim iskreno da tu tipične standardne balade moraju da budu mnogo modernije i specifičnije nego što inače budu da bi ubrale neke značajnije glasove.
Iz tvojih usta u Alanisine uši!

Ti klinci stvaraju viralne momente, oni su i Konstraktu na Tik Toku prvi pogurali...

Ti klinci stvaraju viralne momente, oni su i Konstraktu na Tik Toku prvi pogurali...
Upravo.
Baš nešto razmišljam, ja lično mislim da se npr. ni Zorja prošle godine ne bi plasirala kao 3. (samo na osnovu odličnog pevanja i odista solidne ali provaljene i neinovativne pesme), da pre toga nije bio poznat njen beef sa Karleušom dok je učestvovala u Zvezdama Granda, a posebno da se potom nije pretvorila u maltene kontroverznu jutjuberku sa armijom botova po mrežama, držala lajvove na insta gde je imala one momente "bez dlake na jeziku", itd. Ništa to ne umanjuje njen talenat, ideju i vrednost kao umetnice, ali ona je prva skapirala šta joj (još) treba da bi se izdvojila na PZE.

Mislim da će ovog puta publika najviše podržati nešto zanimljivo što drži pažnju, nebitno da li je standardno i "normalno" ili je kao nešto drugačije i čudno, samo dokle god nije provaljeno i dosadnjikavo. PZE sada privlači znatno mlađu publiku i aktuelniji je po mrežama nego što je to Beovizija bila, klinci i omladina će najviše da glasaju, mislim iskreno da tu tipične standardne balade moraju da budu mnogo modernije i specifičnije nego što inače budu da bi ubrale neke značajnije glasove.
Publika ce podrzati onoga kome veruje. Cini mi se da ove godine mnogi hoce da se istaknu po autenticnosti po raznim osnovama da bi bolje prosli jer prosto Konstrakta efekat. Tako da ako se pojavi neka dobra organska pesma mislim da ce imati vece sanse ove godine nego sto bi mozda imala neke druge.

Publika ce podrzati onoga kome veruje. Cini mi se da ove godine mnogi hoce da se istaknu po autenticnosti po raznim osnovama da bi bolje prosli jer prosto Konstrakta efekat. Tako da ako se pojavi neka dobra organska pesma mislim da ce imati vece sanse ove godine nego sto bi mozda imala neke druge.
Pa istina, ali ne bih ja uopšte isključio da će od par drugačijih/autentičnih (jer mislim da ih neće u konačnom paketu biti toliko koliko se sada zamišlja) publika poverovati baš nekome od njih. Ko je ovde mislio da će publika masovno da poveruje Konstrakti pre prvog polufinala - niko, i zaboravlja se koliki su posao i klinci po mrežama a potom i RTS-ova medijska strategija odradili da bi se Konstrakta primila međ Srbljem nakon pobede. Ja pre vidim takav scenario opet, nego povratak na organsko, al dobro, svakako samo nagađamo u različitim pravcima, možda se desi nešto treće.

Pa moguce je da se neko od ‘autenticnih’ istakne ali to ce ove godine biti malo otezano. Konstrakti su ljudi poverovali zato sto je dala nesto sto i van konteksta esc-a ima smisao, za razliku od ostalih favorita. A ove godine ce biti i poredjenja i parola jedna je Konstrakta itd. A sto se tice organskog ne mislim da se vracamo na staro, mislim na nesto kao sto je bila pesma Niti, ili mozda neki srpski saudade, saudade. Imamo i takvih kandidata.

Dzipsi je tako imao potencijala a on napravi Beauty never lies 2.0 disco pop pesma koja se zove greh klise svih klisea

Status
Not open for further replies.
Back