Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Zorjina pjesma je itekako bila za Evroviziju.
Njoj Saša Popović nije vadio kompoziciju iz prašnjave fioke. Devojka napisala lepu pesmu (iako bih se usudio reći da je malčice zastarela) i to je sve bio lep paket.

Grand nije vise ono što je bio 2000ih, tako da apsolutno ima prostora za njihove izvodjace
Bukvalno, lik urla po forumu kao da je neko spomenuo da bih ja poslao Stoju sa Aj ćiki, ćiki.

Ja i nisam pričao o fijoci nego izvođačima koji pripadaju Grandu.

Zejna - "Rumba" je jako dobrooooo!!
Kako mi se dopadaju ukrasi u glasu, ima i onih andaluzijsko gipsy ukrasa, a ima i ravnijih pop ukrasa, a peska dosta u glasu, ma savršena kombinacija, a boja je fenomenalna.. Podseća me malo na Gipsy Kings stare hitove, ovo je vrlo zanimljivo, ima i ovde nešto afričkih momenata, taman toliko za pesmu koja nosi naziv "Rumba"... :)

Prva reakcija, onaj Amar iz Bosne što je prošle godine bio na PZEu u pressu

Nisu glavni favoriti, ahaha ali su visoko, pa stavio sam ceo ranking za oba polufinala.. :) ipak su balade najjače, ali ove dve brze pucaju iz jakog oružja.. Nema šta.. Tijana je tu naravno to je nešto drugo, funky, groovy... 🤓

Takođe mislim da bih stavio Zejnu u grupu koja bi mogla na esc sa Lukom i Balošem, ima potencijal za nekih top 10 rezultat. Jedva čekam nastupe da vidim.

Adem Mehmedović - "Osmeh" - ovo mi se jako dopada, odiše iskrenošću, tekst je jednostavan, ali su fraze tako dobro ukalupljene, kompozicija je na prvu izuzetno jednostavna, što ne mora da znači da nije kako valja, ali na drugu se čuje tek težina.. :) boja je isto prostija, ja kažem bež boja glasa, ali ispevavanje ima neke sitne niti koje daju začin..

Luke Black ako ima tim koji može kreativno da osmisli (i iskadrira) nastup za ovu pesmu, lagano može da bude još jedan naš top 10 rezultat 😍

Takođe solidan rezultat može da ostvari Filip Baloš, ali mnogo zavisi i od njegovog nastupa... Pesma je odlična!

Luke Black - "Samo mi se spava" :( meni se ovo ne dojmi nikako, kao da je u sto pakovanja spakovano, u nekoliko folija umotano, u nekoliko pari rukavica, ne daje mi ni iskrenost, ne odiše ni toplinom, a nije ni hladno, kalkulantski..

Filarri - "Posle mene" - Pa ovo je odlično! 🤩 Jednostavno, ne koketira sa žanrovima, sviđa mi se i synth deo, i visine u glasu (ako se izvedu valjano naravno), podseća malo na "Origami" od Angellina, ali je bolje, zato što barem u studijskoj verziji ne koketira "na više strana", straightforward je...

Last edited:
Nađa - Moj prvi ožiljak na duši je nešto što ću verovatno najviše slušati, iako se ne nadam da će pobediti. Ionako je kvalitetnija od ESC.
Zejna - Rumba odličnaaa i lako je zamišljam u Liverpulu.
Džipsi - sjajna numera, ali ne zamišljam je na ESC.
Pored Baloša, te tri su mi trenutno neki favoriti.

A ne znam sta se trpate oko tih topova i komentara fanova, oni puste po 20 sekundi pesme, pa ako ih uhvate i celu pa rangiraju. Jes' sad će baš da slušaju 32 pesme iz Srbije od kojih je realno pola za kantu za smeće. A time maše celokupnu sliku. U celosti vrv puste neke poznate njima sa prethodnih nacionalnih finala ili ovako favorizovanih onlajn :D (maksimalno 6-7 puste do kraja)

Iskreno zadovoljan sam kako je RTS hendlovao ovo za sada. Ono u čemu sam nezadovoljan su pesme. Polovina kao da su iz hrpe za Beosong 2013e. Druga polovina mi je npr top, i čini mi se da mi se više dopadaju od pojedinih favorita iz prošle godine na prvu loptu osim, naravno, pobednika, Konstry.

Status
Not open for further replies.
Back