Predlozi i utisci o forumu

Razlog zbog čega bih svakome i ovde i inače uvek i svuda preporučio dark mood i zbog čega je praktičniji i bolji nego light mode je jednostavan, a pre svega zdravstveni.
To znam iz mnogih studija jer sam i sam u zdravstvu pa pratim a i svetle oču imam pa sam još više senzibilan posebno na svetlost, na žalost.

Elem, ljudski mozak, posebno uveče i noću na svetlo a dodatno još na ,,belu pozadinu" koja pojačava senzaciju dok gledamo u ekran/displey, reaguje a nevezano od našeg ,,svesnog" da je dan još uvek i zato otkad imamo modernu tehnologiju posebno mobilne, mnogi se žale na učestali problem sa spavanjem tj. ne mogu da zaspe ,,na vreme". To je mnogo učestalije nego ranijih decenija i u svim starosnim dobima se danas pojačano uzimaju lekovi za spavanje.

Ako neko nosi naočare, obavezno tkz. plavi filter neka ugradi u stakla jer štiti oči od ekrana i svetlosti a po studijama, 2 sata pred spavanje ili bar minimum 1 sat, ne treba se gledati u ekran posebno ne mobilnog i moraju se svetla u prostorijama smanjiti na minimum.

Još jednom, posebno režim ,,belog" je noću poguban i zbunjujući za ljudski mozak i on misli da je dan još uvek, ne vezano od našeg svesnog a time melatonin koji je odgovoran za zdrav san i uvodi nas u isti, je jako nizak i ne može da dostigne svoj limit. Melatonin sa godinama prirodno opada, što se posebo kod populacije u godinama već sada ogleda a kod mladjih će sa godinima kao posledica hroničnog stanja i permanentne izloženosti mobilnom/kompjuteru, tek nastupiti i to mnogo ranije nego kod današnjih, starijih generacija.

Milošu i ostalim moderatorima nikako iz tih razloga, zdravstvenih pre svega, ne bih preporučio nikako svetli mod jer em' umara oči em' sa zdravstvenog aspekta nije zdrav uopšte. 👍

@Miloš, hvala na kratkom pojašnjenju te nesrećne situacije, @Stefan28 mi je baš drag lik i drago mi je da je ,,preživeo" pa makar se i ne oglašavao. 🥲

Pošto su mi večeras upućene izvesne pretnje od strane jednog banovanog člana foruma, zbog toga što su ga pojedini članovi spomenuli na forumu nakon što mu je onemogućeno učestvovanje u diskusijama, u kojem god kontekstu, zamolio bih sve članove foruma da izbegavaju spominjanje banovanih forumaša. Hvala na razumevanju.

To zašto, kako i zbog čega sam ja neaktivan ne treba nikog da se tiče, te nije u redu stvarati kojekakve teorije zavere zašto mene nema, jer ne znate, s obzirom da sam neaktivan još od pre čitave situacije. Neću se više oglašavati na ovu temu.

Ja sam neki dan na kafanskom kvizu uzeo mikrofon da pjevam karaoke i bilo mi top tako da imam jedno intimno pitanje: kad će TGZP za ovaj napaćeni narod??? @Leo Cezar

Možda uskoro. Npr. kad prođe Evrovizija.

Back