Što se tiče privremeno banovanih članova, kao što sam već napisao u italijanskoj temi (forum ESC 2025), reč je o onima koji su ranije imali problematično ponašanje i sa kojima je pisanim putem, komunicirano na tu temu, bilo to kroz upozorenje, ili pak nakon brisanja nekih komentara. Dakle, ti raniji ispadi su uzeti u obzir kao otežavajuća okolnost, a sve sa ciljem da se u diskusije vrate tako što će više obraćati pažnje na ono što pišu i pravila foruma. Isključivo je na njima odgovornost što su prešli preko "crvene linije" usred ESC sezone.
@Paučica Report funkcionalnost je dostupna samo članovima foruma koji nisu banovani. Oni koji jesu, nemaju pristup forumu kao aktivni članovi, pa samim ti ni toj opciji. Nije isključena mogućnost da do mene dođu komentari na tu temu putem drugih kanala, mimo foruma, ali odluke donose samo urednici foruma, nezavisno od toga. Još jednom da ponovim, najviše zavisi od samih forumaša. Da se ja lično pitam, niko nikada ne bi bio banovan, jer smatram da niko nikad ne bi trebalo da ode toliko daleko u kršenju pravila foruma, ali ako se to desi, mera udaljavanja se može primeniti. Takođe, osim internih odluka urednika, moguće je da neke odluke budu sprovedene nakon konsultacija unutar UO OGAE Srbija. Bilo je par konsultacija, uz neke predloge da se odmah sankcionišu članovi foruma, ali sam na kraju uglavnom pribegavao tolerisanju uz izdate opomene.