Predlozi i utisci o forumu

Mora se, jer se pojedinci previše bahate i nemaju osnovnu kulturu. Dobra stvar je što smo uveli da novajlije mora da prođu moderaciju prvih 30 poruka, jer se kod nekih već tada uoči da ne pripadaju našoj forumskoj zajednici, pri čemu ostali forumaši ne moraju da vide razne bljuvotine koje oni napišu. Što se tiče ovih sa dužim forumskim stažom, trudićemo se da se ispadi što manje tolerišu, a naročito mešanje u uređivanje foruma, zarad smanjenja toksičnosti koju pojedinci propagiraju.

Forum je ažuriran na poslednju verziju 2.3.6.

Pošto ulazimo u aktivniji period pred PZE, napomena za članove koji su pod režimom uređivanja poruka (stari članovi koji su u tom režimu zbog kršenja pravila foruma i novi članovi do 30 napisanih postova), da će odobravanje njihovih poruka biti manjeg prioriteta u odnosu na ostale aktivnosti pred nacionalni izbor Srbije. Trudiću se da poruke budu pregledane i odobravane u roku od 48 časova.​

Zašto je Stefix banovan nakon fsc komentara?
Meni se par puta dogodilo da sam pomislio da sam banovan a nisam bio :D. Refresh par puta i moćiće da uđe verovatno.

EDIT: Tek sad vidim Milošev post.

Nisam ni čitao Italijansku temu tako da ne znam o čemu se radi...

Nisam čitao esc teme samo mi javio da je nakon objavljenih komentara video da je banovan.

A jel samo on ili još neko?

On i omikron, a neki su stavljeni u režim uređivanja poruka, a sve sa ciljem da se diskusije privedu normalnom i razumnom toku, bez uvredljivog sadržaja.

Ne bi trebalo sankcionisati omikrona, naročito sad u vreme PZE groznice, on uvek ima mnogo toga dobrog da napiše, a svi znamo da nema većeg greha evrovizijskog nego ESC fana lišiti mogućnosti da u najbitnijem delu godine bude u centru dešavanja. Ako već mora da bude banovan predlažem da se to pomeri nakon finala PZEa 🙏

I ja sam pod režimom uređivanja poruka već više od mesec dana. Da tada sam pogrešio, izvinio se i obećao da se više neće ponoviti. Nijednom nisam zatražio da mi se “kazna” ukine iako sam propustio da detaljno diskutujem na gotovo svim nacionalnim finalima, kako stvari stoje verovatno ću i pze. Miloš može da potvrdi da se nijednog trenutka nisam bunio.
Mislim da nije u redu da se bilo kome tek tako “oprašta” kršenje pravila jer šta onda mi ostali koji smo pod režimom ili privremenim banom duže vreme da kažemo, a poštujemo sankciju koja nam je uvedena sa razlogom. Nemam ništa protiv omikrona niti bilo koga drugog ovde a i nisam upućen šta se desilo, samo ne bih voleo da se nekome gleda kroz prste a nekome ne.

Izvinjavam se, ali zaista sam imao potrebu ovo da napišem. Ne bunim se i ne želim da mi se sankcija ukine ako nisam zaslužio, samo sam hteo da skrenem pažnju.

Ja imam pitanje, dakle ne mešam se u uređivačku politiku i odluke ali samo postavljam pitanje: da li trajno banovani forumaši imaju pravo reportovanja ljudi na forumu privatnim putem ako nisu više deo ove zajednice?

Što se tiče privremeno banovanih članova, kao što sam već napisao u italijanskoj temi (forum ESC 2025), reč je o onima koji su ranije imali problematično ponašanje i sa kojima je pisanim putem, komunicirano na tu temu, bilo to kroz upozorenje, ili pak nakon brisanja nekih komentara. Dakle, ti raniji ispadi su uzeti u obzir kao otežavajuća okolnost, a sve sa ciljem da se u diskusije vrate tako što će više obraćati pažnje na ono što pišu i pravila foruma. Isključivo je na njima odgovornost što su prešli preko "crvene linije" usred ESC sezone.

@Paučica Report funkcionalnost je dostupna samo članovima foruma koji nisu banovani. Oni koji jesu, nemaju pristup forumu kao aktivni članovi, pa samim ti ni toj opciji. Nije isključena mogućnost da do mene dođu komentari na tu temu putem drugih kanala, mimo foruma, ali odluke donose samo urednici foruma, nezavisno od toga. Još jednom da ponovim, najviše zavisi od samih forumaša. Da se ja lično pitam, niko nikada ne bi bio banovan, jer smatram da niko nikad ne bi trebalo da ode toliko daleko u kršenju pravila foruma, ali ako se to desi, mera udaljavanja se može primeniti. Takođe, osim internih odluka urednika, moguće je da neke odluke budu sprovedene nakon konsultacija unutar UO OGAE Srbija. Bilo je par konsultacija, uz neke predloge da se odmah sankcionišu članovi foruma, ali sam na kraju uglavnom pribegavao tolerisanju uz izdate opomene.​

Da li je i Aleksa49 banovan na mesec dana? On je napravio gaf kao ja objavivsi javno objavljen screen shot privatne prepuske JK, ali je inace vrlo umeren u komentarima i nije ulazio u konflikte. Trebalo bi da izadje iz rezima skoro? Obavestava nas o broju pregleda ucesnika na youtubu 🙏🏻

On je u režimu uređivanja poruka, nije banovan. Da bi se eventualno izašlo iz tog režima, neophodno je u dužem periodu, imati odobravane postove, sa što manje spama. Trenutno to nije slučaj i ima poruka koje nisu odobrene.

I ja sam isto prešao u taj mod “odobravanje poruka” zbog spominjanja politke u PZE temi, malo je “smor” kad čekaš da ti se odobri poruka ali eto sam sam pogrešio za neke stvari tako da mi niko nije kriv. 😀 valjda se svi tog uređivanja brzo rešimo. 😂

Uzeo sam novi mobilni pa me zanima gde mogu da skinem aplikaciju foruma da instaliram (y)

Uzeo sam novi mobilni pa me zanima gde mogu da skinem aplikaciju foruma da instaliram (y)
U kompatibilnom mobilnom browseru, npr. Chrome, pri dnu menija sa leve strane trebalo bi da vidiš dugme "Install the app", ako ti ne ponudi i ranije automatski da instaliraš.

Back