Ja imam ozbiljan problem sa epizodom 9 i epizodom 10 ali nisam hteo da pišem ovde neke spojlere a i uglavnom ti problemi koje imam su vezani za knjigu i odstupanje od materijala i neverovatne nelogicnosti. Vređanje inteligencije itd.
Pogotovo epizoda 9 i ta poslednja scena. Ja ne znam zašto su to ubacili jer to prvo u knjizi ne postoji drugo da postoji bio bi ozbiljan problem i George Martin bi bio prozvan za pisca koji ima puno plot holova. Jer je to ogroman plot hole. Zašto ih nije sve ubila tamo i tad? Rejnis iz knjige bi to uradila bez problema, pogotovo što je već znala šta je rat i drugo, ako već uradiš tako da ona izleti sa zmajem gde je pobila puno ljudi u samom impactu, onda ne vidim razlog zašto ne bi nastavila da ubija kad sa takom lakoćom ubija bet da razmišlja gde bije. Tako da ta scena je potpuno no sense i nije trebala da bude uključena. Kontam šta su hteli da urade ali ko god malo uključi mozak shvatiće koliko to nema smisla. A za 10 epizodu je manji problem jer tu čak i mogu da se složim sa odstupanjem materijala. Samo ću reći da borba Ejmonda i Luka nije bila trka i bežanje već stvarno borba i Ejmondu nije bilo žao da ubije Luka, čak šta više i njegova buduća žena, ćerka od Orosa ga je naterala da Luku uzme oko, što legenda kaže da najverovatnije i jeste uradio kad je našao telo. Ali dobro. Tu odstupanje od materijala mi ne smeta jer kontam šta žele da urade sa Ejmondom.